Elite Dark Metal Evening

TRUPE: Agalloch

Pentru prima data in istoria evenimentelor Kogaionon & DonisArt, organizatorii incearca sa promoveze un nou concept, Seara Speciala sa fie acum alcatuita din doua parti distincte, obiectivul final fiind cel de a creiona complet imaginea trupei favorite, prin doua concerte consecutive in doua zile, diferite atat ca forma cat si ca fond. De aceea si  ELITE DARK METAL EVENING va fi structurata in doua parti.

Una dintre cele mai respectate, apreciate si longevive trupe din intreaga scena Dark Metal americana este, incontestabil, Agalloch. A inceput sa cante la putin dupa ce trupe ca Paradise Lost, Anathema, My Dying Bride, In The Woods loveau scena Metal cu debuturi remarcabile. Cu un statut mai degraba Cult decat Underground, fiind prima trupa de pe acest continent ce a promovat Dark Metal-ul, cvartetul de pe coasta de nord-vest nu cauta prea des oportunitati de a canta live, din mai multe considerente, insa, de fiecare data cand o face, audienta ramane ravasita de prestatia scenica! Anul acesta a sustinut un turneu de doar cateva concerte in Europa, alaturi de Dornenreich, turneu in urma caruia trupa si-a castigat un numar important de noi fani, pe cei vechi lasandu-i fara cuvinte! Agalloch continua sa ramana una dintre cele mai interesante trupe Metal de pe mapamond, cu o abordare originala, tehnicitate remarcabila si un mod de exprimare muzical selectiv, ignorand total cantitatea in favoarea calitatii.

Istoria discografica a trupei este destul de limitata in ciuda celor 13 ani de activitate, in sensul ca pana astazi au doar 3 albume de studio si mai multe EP-uri plus MCD-uri. Pale Folklore (1999), The Mantle (2002) si Ashes Against The Grain (2006) sunt bijuteriile Metal scoase la cunoscutul label american The End Records, albume de referinta pentru orice iubitor de acorduri Metal avantgardistice: de la Progressive Black si Atmospheric Doom Death Metal pana la Experimental, Post Rock, Folk, Ambient sau Industrial, cu multe treceri Wave, dominate de o aura Dark epica melancolica desavarsita. Cu radacini din Ulver, Swans, Sol Invictus, In The Woods, Bathory, Forgotten Woods, Dark Throne, Burzum, Katatonia, Black Emperor sau Empyrium, Agalloch a devenit astazi o trupa de inspiratie pentru noul val de proiecte Black Metal, Fen sau Wolves In The Throne Room putand fi doar doua exemple.

John Haughm (g,v), Don Anderson (g), Jason Walton (b) si Aesop (dr) sunt incantati sa vina pentru prima data in Europa de Est, acestia urmand sa zboare cateva mii de km doar pentru a canta si vizita Romania. Ei vor sustine doua concerte diferite, atat ca lungime cat si ca structura conceptuala, in cele doua parti, astfel:

- BRASOV, Sambata, 20 MARTIE 2010, Centrul Cultural REDUTA, orele 19.00 (Part I)
- BUCURESTI, Duminica, 21 MARTIE 2010, THE SILVER CHURCH, orele 19.00 (Part II)

In Bucuresti, trupa Agalloch va sustine un concert de cca 70 de minute, un concert clasic Metal pentru ea, asemanator cu ceea ce a cantat si in turneul european din acest an.
In deschidere, va urca pe scena o trupa respectata de multi fani al noului val Black Shoegaze Metal, dar care nu a fost vazuta pe scena pana in acest moment, intitulata Alcest. Primul album, realizat in 2007 si intitulat Souvenirs d'un Autre Monde, a aratat un nou mod de exprimare in scena Metal, original si controversat datorita mixului de sunet Cold Raw Black Metal cu acorduri melancolice, nostalgice, foarte melodioase dar si elemente vizibile Shoegaze. Liderul trupei, Neige (Mortifera, Amesoeurs, Forgotten Woods, Peste Noir, Phest, Lantlos, Valfunde), este unul dintre cei mai activi muzicieni din underground-ul Metal francez, care a schimbat complet orientarea acestui grup, initial un trio adept al unui Raw Black Metal agresiv, apoi ca proiect solo, promotor al unui sunet Cold Melancholic Black Metal si realizatorul unui EP excelent, Le Secret.  Albumul din 2007 ne prezinta un sound modern, avand la baza un Dark Black Metal ritmat, melancolic, plin de nostalgie, cu elemente Shoegaze, Post Rock, dar si cu o voce masculina extrem de calda, intrerupta de cateva pasaje cu voce feminina. Dupa 10 ani de la infiintare, Alcest a devenit un nume foarte apreciat de fanii Metal-lui nonconformist, nume care reuseste sa-si contureze un stil propriu, foarte inteligent structurat, care penduleaza intre Sigur Ros si Shining si care a devenit reper pentru zeci de trupe noi ce au creat deja un nou curent avantagardist, mai melodic, mai ritmat, dar cu accent pe teme ca melancolie, nostalgie, romantism, disperare, singuratate! Cel de-al doilea album Alcest a fost terminat zilele acestea si va aparea oficial la inceputul lui 2010 la Prophecy Productions, Neige urmand sa vina la Bucuresti impreuna cu alti trei muzicieni pentru a-si promova noile piese.
Asocierea Agalloch cu Alcest nu este intamplatoare si probabil ca cei ce stiu ce canta acesti muzicieni cunosc mult mai multe detalii. De asemenea si sala The Silver Church este una eleganta iar trupele vor beneficia si aici de o acustica impecabila!

Elite Dark Metal Evening (part I&II) se adreseaza celor ce apreciaza aceste trupe, trupe care vin special la Brasov si Bucuresti pentru cei ce respecta si doresc sa mentina spiritul underground Metal pur! In acest sens si trupele vor aduce cu ele diverse accesorii muzicale originale, unele in editie limitata, altele facute exclusiv pentru acest eveniment!

Pretul unui bilet este 45 lei pentru Bucuresti

Acestea se pot cumpara din Reteaua Diverta,  www.ticketpoint.ro, www.letsrock.ro/bestial (Titus), www.beautyofpain.ro sau la intrare, in seara evenimentului.

Deoarece atat dorinta organizatorilor cat si a muzicienilor este ca o mare parte din audienta sa participe la ambele parti din Elite Dark Metal Evening (inclusiv membrii Alcest vor fi prezenti in sala Reduta din Brasov), se ofera oportunitatea de a achizitiona abonament la pret special, de 60 lei, suma ce va fi platita la intrare in Sala Reduta (Brasov), in seara de 20 martie. Doar de acolo se vor putea achizitiona aceste abonamente sau se pot face si rezervari la adresa de email: kogaiononmagazine@gmail.com


Informatii, video oficial Agalloch gasiti mai jos:
www.agalloch.org
www.myspace.com/agalloch
http://www.youtube.com/watch?v=gYMaIzFq1Iw

Informatii Alcest:
www.alcest-music.com
www.myspace.com/alcestmusic

Data evenimentului:   March 21, 2010  | 0 Comments  | 3258 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Elite Dark Metal Evening

COMENTARIUL TAU