FOCUS Festival 2016, Sibiu

TRUPE: Alternosfera, Coma, Grimus, Riot Monk

În weekendul 02 – 04 septembrie, în parcul Sub Arini, are loc cea de-a patra ediție Focus Festival, eveniment organizat de Asociatia Focus Sibiu si Agentia Grey Projects in colaborare cu Primaria Municipiului Sibiu Sibiu - Pagina oficiala a orașului.

De patru ani, Sibiul sună mai bine cu #FocusFestival, un festival alternativ care oferă de fiecare dată, o experiență completă, prin concertele unor trupe locale și nationale de renume, zone dedicate sportului, filmului, fotografiei, gastronomiei, activităților interactive și relaxării, devenind astfel, atât un spațiu cu acces liber la muzică, cât și un prilej de distracție în aer liber.

Partener media principial: Rock FM

Acțiune cofinanțată de Consiliul Local si Primăria Municipiului Sibiu

Hashtag: #focusfestival2016

2 Septembrie:

Lost Tapes Found Sounds
Dj - Set
Curating sonic nuggets and culture clash

Riot Monk
Alternativ pe bune din 2014!
"Ne-am format din dorinta de a ne exprima pasiunea pentru muzica si de a readuce in spotlight sound-ul rough al metalului alternativ intr-o lumina noua si fresh."
In Ianuarie 2016 au lansat primul lor material intitulat EP1, din care singleul -This Tune are un Lyric Video: https://www.youtube.com/watch?v=P3H_VTU9woA

Tourette Roulette
Tourette Roulette is a romanian super-group consisting of:
Mihai Marin (Les Elephants Bizzares/Hotel Fetish/The MOOod) - Bass Bogdan Alexandrescu (Chester/Dekadens/D'aia) - Drums
Narcis Axinte (Harlequin_Jack/We Singing Colors/Crowd Control) - Vocals Dan Minel Stoica (Stema/Nina Neagu Band/Blue Pulse) - Guitar/Keyboard
The band formed in the summer of 2014, and their first concert was in 2015. They are considered one of the most versatile bands of the romanian scene, approaching different generes with each song (funk, hip-hop, electro, disco, blues, trip-hop, rock’n roll).
In 2015 they released the following songs:
Guillotine:https://www.youtube.com/watchv=xZQNwTWpExY&spfreload=10

Grimus
Cand spui Transilvania, te gandesti automat la un loc misterios, chiar intunecat dar care exercita un farmec aparte. Datorita povestilor pe care le-am tot auzit, acest taram din inima Romaniei starneste mai multe emotii decat oricare alt loc care iti vine in minte. Iar daca vrei sa gasesti trupa ideala care sa "interpreteze" coloana sonora a unui astfel de loc, Grimus este alegerea potrivita!
Grimus inseamna : Bogdan Mezofi – voce, Valentin Rauca – chitara, voce, Cristian Csapo-Martinescu – chitara, Kiss Lehel – clape, Titus Vadan – bass, Adorjani Tamas - tobe
Printre "reusitele" Grimus se numara: 2012 – in premiera pentru o trupa din Romania, Grimus au fost invitati la 4 festivaluri majore europene : Rock For People din Cehia, Exit Festival din Serbia, Sziget Festival din Ungaria si B’estfest Summercamp din Romania. De-a lungul timpului au impartit scena cu Red Hot Chili Peppers, Moby, Motorhead, Kasabian, Prodigy, Eros Ramazzotti, Garbage, Placebo, Roxette, Hurts, Deep Purple dar si cu Sir Salman Rushdie, cel “care le-a dat nume”; 2015 - « High » a castigat categoria « Best Alternative Song » la prestigioasele Independent Music Awards, sectiunea Vox Populi in competitie cu trupe din USA, UK, Canada si Australia; etc.

Alternosfera
Istoria Alternosferei începe în 1998, la 13 decembrie, când are loc prima repetiţie în deplină componenţă a formaţiei. Pe parcursul anilor, formaţia și-a schimbat componenţa, având în prezent doar 2 persoane din formula iniţială. În primii ani de existenţă formaţia își căuta tematica și stilul, experimentează cu diverse instrumente, acumulează experienţă înregistrând primele demouri.
În 2016, trupa a fost desemnată “Best Romanian Alternative Rock Band”, pentru anul 2015, în urma unui concurs anual organizat de Metalhead.ro, titlu obținut deja pentru al treilea an, consecutiv. De asemenea, în cadrul aceluiași concurs, “Haosoleum” a fost desemnat “Best Romanian Alternative Album 2015”. În timpul show-urilor Alternosfera, ai impresia că ești la o paradă militară, unde fanii, ordonați și devotați, formează garnizoanele ce cooperează perfect cu artileria grea din scenă. Chiar și atunci când plouă în timpul unui concert open-air, publicul rămâne la fel de implicat și bine dispus, fredonând cu bucurie versurile piesei „Ploile nu vin”.
La orice concert, zeci sau chiar sute de fani poartă tricouri Alternosfera, achizitionate la fața locului sau la evenimentele anterioare. În aceleași tricouri branduite, fanii pot fi văzuți și la spectacolele altor trupe, pe plajă în Vama Veche, prin cluburi, în parcuri sau prin licee și universități.Alternosfera a devenit o formație cunoscută și apreciată datorită produsului pe care îl oferă, al concertelor, nu prin intermediul emisiunilor televizate și a presei galbene. De aceea, există o legătură strânsă între trupă și fani, aceştia formând un tot întreg ce se numește Alternosfera. Comunicarea membrilor trupei cu fanii are loc prin intermediul muzicii și energiei.
Un concert Alternosfera este un dialog dintre trupă și public!
3 Septembrie:

CAMPsauvage
DJ - Set
Anyhow Anywhere Anytime // Good parties for good people

Suburbia 11
Marius Dan - Voice , Dragos Patrau - Guitar , Medve Sandor - Trumpet , Bogdan T. Muntean - Bass , Alex Ciobotaru - Drums

onenightstand
Some say it's hard rock, others say it's punk, sleaze or glam rock, but this is what it's all about: HIGH VOLTAGE ROCK N ROLL !
http://youtube.com/user/onenightstandrocks

The Kryptonite Sparks
Exploratori sonici, The Kryptonite Sparks sunt un power-trio incandescent, o combinație eclectică de indie, alternative și hard rock, cu influențe din Cream, Arctic Monkeys, Black Sabbath și Pink Floyd.
Plini de good vibes, speranțe mari și idei noi, sunt influențați de curentele englezești ale anilor 70, la care se adaugă groove livrat cu determinare. Câteva picături de modernism și simbolism extras din subcultura indie și un gust picant de avangardă completează ultimele detalii ce reprezintă The Kryptonite Sparks. În formulă de 3 sunt împreună din 2013, când lansează și primul lor EP (”The Kryptonite Sparks”).

Toulouse Lautrec
Les Toulouse Lautrec descind din familii aristocrate. Ei au copilarit pe pajisti verzi si intinse in fata castelului si au crescut cu sunetul cornurilor de vanatoare si mirosul parfumurilor de contesa rumena in obraji. Desi predestinati studiului academic si educatiei alese, viata i-a aruncat in paturile cele mai carpite ale societatii. Influentati initial de Rene Pricetau si John Lewis Brown, ei si-au gasit drumul in mijlocul boemei rebele. Sunt obisnuiti ai localurilor de noapte, sunt pasionati de femei, absint si opium, scuipa in microfoane, gesticuleaza pe corzi in cabaret si imbatati de succes sparg fetzele tobelor din localuri si se uita sub crinolinele fetelor.
Toate single-urile lansate pana acum au intrat in topurile radiourilor care “suportau” muzica rock (Radio Guerrilla, City FM), “Te Spun” ( cu peste 500.000 de vizionari http://www.youtube.com/watch?v=_dmNgKRlzqI ), “Yesman”, « Domino » si « Irrational » avand statut de nr.1

4 Septembrie

› adub & Toygun
DJ - Set
https://www.facebook.com/dscntd/about/?entry_point=page_nav_about_item&tab=overview

Palma Hills
În cea mai mare parte este influențată de genurile Indie, Blues Rock și Garage, dar și de către Rock n roll-ul anilor 60 și 70. Prima perioadă s-a petrecut prin experimentare și căutarea drumului. Anul 2014 a adus primele realizări în istoria formației, dintre care cel mai semnificativ este concertul la Sziget 2014 (Yourpen Program, Europe Stage). De asemenea, în acest an a fost lansat primul EP, numit Private Section.
2015 a însemnat o perioadă nouă de succes pentru trupa, care era numită Face Today, în perioada respectivă. În primăvară au început sezonul cu un scurt turneu, care a traversat mai multe țări din Europa Centrală (Ungaria, România și Austria), a fost primul turneu din viața trupei. A urmat lansarea celui de-al doilea EP cu titlul We're On The Way, There's No Worry, și de o vară plină de evenimente.

DOMINO
Catalogat încă de la debut drept unul dintre cel mai îndrăznețe proiecte muzicale din Sibiu, din ultima perioadă, trupa DOMINO și-a început parcursul artistic în luna ianuarie a anului 2013 la Viena, reprezentând România la Târgul Internațional de Turism. După acest prim concert, formația a urcat pe scena mai multor festivaluri din țară si strainantate. DOMINO reușește să fie o trupă unică datorită combinației de instrumente folosite – țambal, chitară bas, synth-uri, trompeta și tobe, a prezenței scenice și a felului în care reușește să-și surprindă publicul de fiecare dată. Muzica lor se încadrează în categoria rockului alternativ însă are foarte multe influențe, mai ales din folclorul românesc, ceea ce face ca stilul lor să fie și mai greu de definit. DOMINO va lansa primul album intitulat “Ai-Ța” in toamna acestui an.

Coma
The band formed around 1999, and so far they have released three albums “Somn” (2001), “Nerostitele” (2006) and "Coma Light" (2008). Marching from the very beginning on the idea of DIY the band never expected any help from “outside”. In search of a record deal, Coma faced the problem of being a little hard for Romania in a time when easy dance summer hits were at the top of all charts. They were the first band in the Romanian rock landscape which alternated heavy riffs, profound lyrics and screamed and warm vocals..."
http://ro.wikipedia.org/wiki/Coma_%28formație_rock%29
Data evenimentului:   September 02, 2016  | 0 Comments  | 1983 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: FOCUS Festival 2016, Sibiu

COMENTARIUL TAU