GOD IS AN ASTRONAUT la Bucuresti

TRUPE: God Is An Astronaut

În luna aprilie 2011, The Silver Church Club a găzduit unul dintre cele mai aşteptate evenimente post-rock ale anului, un minunat concert al trupei God Is An Astronaut. Muzică post-rock impresionantă, în genul unui "soundtrack for life", o sală plină de fani dedicaţi atmosferei create pe scenă de o formaţie pasionată în tot ceea ce face şi un sunet incredibil ne-au convins să-i facem să revină. Aşa că, pe 12 martie 2012, God Is An Astronaut se întorc pentru un mult-aşteptat concert la The Silver Church Club. Într-o formulă nouă dar cu aceeaşi energie explozivă de care dau dovadă de fiecare dată.

God Is An Astronaut este cea mai importantă formaţie a zonei muzicale post-rock care a concertat în România până acum. Înfiinţată in 2002 în Irlanda, la iniţiativa lui Torsten Kinsella (voce, chitară, clape), fratele său geamăn Niels Kinsella (bass, chitară, visuals) şi a lui Lloyd Hanney (tobe, synth), God Is An Astronaut lansa în acelaşi an albumul de debut ”The End of the Beginning” la propria casă de producţie Revive Records. Două  dintre clipurile trupei – The End of the Beginning si From Dust to the Beyond, au ajuns rapid să fie difuzate la MTV UK şi de posturile MTV din întreaga Europă.

Succesul şi activitatea creatoare a trupei au fost susţinute de materialele discografice care aveau să promoveze God Is An Astronaut în Europa şi peste oceane : All Is Violent, All Is Bright (2005), E.P.–ul A Moment of Stillness (2006) ,Far from Refuge (2007), God Is an Astronaut (2008). Tot în 2008 trupa se îmbarca pentru primul său tur în S.U.A.

Pe 12 februarie 2010 se lansa pe website-ul oficial God Is An Astronaut piesa In The Distance Fading, ce anunţa cel de-al V-lea album al trupei: Age of the Fifth Sun (17 mai 2010). Începând cu 2011, trupei i se va alătura Jamie Dean (keyboards) pentru showurile live, iar Lloyd Hanney predă frâiele de tobar lui Michael Fenton. Echipa este reînnoită, dar review-urile şi multe din reacţiile de după sunt peste aşteptări, concertele trupei profitând de exploszia de energie a noului line-up. Descriindu-se ei înşişi în câteva cuvinte, trupa God Is An Astronaut se caracterizează ca "o fotografie sau snapshot a ceea ce suntem noi într-un moment în timp". Chiar dacă au 5 albume în palmares, prezentarea trupei şi ethos-ul energic au rămas la fel ca la început - marea prioritate rămânând pasiunea pentru muzica pe care o cântă.

Preţ bilet: 50 lei.
Biletele sunt în număr limitat şi se pot cumpăra din reţeaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas si online pe www.eventim.ro) sau în seara evenimentului, de la intrarea în club.

Data evenimentului:   March 12, 2012  | 0 Comments  | 1681 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: GOD IS AN ASTRONAUT la Bucuresti

COMENTARIUL TAU