Hatework Fest 2010

TRUPE: Dordeduh, Illdisposed, Sear Bliss, Sincarnate

Hatework Fest 2010 se va desfasura in data de 31 octombrie (duminica) in clubul Fabrica, str. 11 Iunie nr. 50.
Anul acesta vor fi prezente 6 nume importante din aria de metal extrem cu care Hatework te-a obisnuit.

Illdisposed
http://www.myspace.com/illdisposed

La doar un an după lansarea aclamatului album "Prestige", Illdisposed lanseaza in 2010 "To those who walk behind us" - marcat pe alocuri de mici insertii de synth-uri, albumul face o trecere in revista a ultimilor 10 ani arantand insa si directii noi ale trupei, precum piese cantate in totalitate in limba daneză.
De la începutul anilor '90, Illdisposed au fost una dintre trupele de top ale scenei death metal nordice si au lansat nu mai putin de 10 albume.
Pastrand intacte rădăcinile de death metal au adus insa genului un suflu nou specific prin ritmuri mai asezate,  melodice (sau cum ei insisi le numesc) groovy, dar conturate de riff-uri dure, masive si punctate central de o voce
agresiva. "To those who walk behind us"este un material dedicat fanilor trupei care au sprijinit Illdisposed de-a lungul anilor. In acest sens, trupa pregateste fanilor din Romania o serie de premii si surprize care vor fi anuntate in viitorul apropiat.

DorDeDuh
http://www.myspace.com/officialdordeduh

Dordeduh reprezinta proiectul format de Hupogrammos si Sol Faur in urma scindarii de Negura Bunget, semnat in 2009 la Lupus Lounge / Prophecy si lansat oficial in ianuarie 2010, la Silver Church, in Bucuresti (Echoes From
a Transcendence Evening, eveniment marca Donisart&Kogaionon) Muzical si conceptual, Dordeduh urmeaza o linie evolutiva pe care membri fondatori din perioada Negura Bunget o directioneaza catre o perspectivă nouă, experimentand un nou mod de abordare a black metal-ului, cu aportul inconfudabilelor instrumente tradiţionale. Un argument solid pentru
distinctia evolutiva marcata fata de trecutul muzical al membrilor Dordeduh este noul material "Valea Omului" (7" vinil), lansat la 3 septembrie 2010.
Atat la Bucuresti, cat si in celelate concerte sustinute de Dordeduh in tara in perioada ce urmeaza, vor fi prezentate piesele de pe materialul deja lansat, precum si piese noi ce vor aparea pe full-length-ul "Dardeduh", anuntat pentru inceputul anului 2011.

Sear Bliss
http://www.myspace.com/searbliss

Sear Bliss s-au format in 1993 la initiativa lui Andras Nagy, si parcurg un drum sinuos in scena black metal europeana, marcat de aparitii live si turnee alaturi de nume precum Marduk, Immolation, Malevolent Creation,
Mortiis si altii. Albumele Sear Bliss au accentuat un progres conceptual si muzical care a culminat cu "Glory And Perdition" (material ce il are ca guest si pe Attila Csihar) si bineinteles, ultima aparitie discografica "The Arcane Odyssey" (2007) lansat de Candelight Records.
Anul 2009 a fost unul al transformarilor pentru Sear Bliss, in special prin schimbarea de componenta: chitarile au fost preluate de János Barbarics si Csaba Csejtei (chitaristii cu care proiectul a luat fiinta in 1993), Olivér
Ziskó a revenit in trupa, de data asta in postura de tobar, iar partea de trompeta este acoperita de Balázs Bruszel, un tanar talent foarte promitator dupa cum frontman-ul trupei declara.
Astfel, componenta in care Sear Bliss vor fi prezenti la Bucuresti este:
András Nagy - voce, bass, synth (1993-prezent) /  János Barbarics - guitars
(1993-1999, 2009-prezent) / Csaba Csejtei - guitars (1994-1997, 2001-2006,
2009-prezent) / Olivér Ziskó - tobe (2009-prezent), keyboards (2001-2002) /
Balázs Bruszel - trompeta (2009-prezent)


Sincarnate
http://www.myspace.com/sincarnateband

Bucurestenii de la Sincarnate vor lansa in cadrul festivalului Hatework mult asteptatul album full "As I Go Under".
In 2010 Sincarnate implineste 5 ani de activitate, 5 ani marcati de aparitia primului EP (On a Procustean Bed - 2008), de feedback-ul pozitiv generat de acesta, de prezenta in numeroase evenimente in tara sau strainatate
(Germania, Slovenia, Polonia, Rep. Moldova, Bulgaria) alaturi de nume precum Moonspell, Tiamat, Lacrimosa, Aqua de Annique, Sear Bliss, etc. Ultimii doi ani au fost dedicati materialului ce va aparea la sfarsitul lui Octombrie 2010, material produs impreuna cu Jeremy Krull de la Strategic Sonics Doom Room (SUA) pe partea de mix si master, si care beneficiaza de colaborarea cu Costin Chioreanu (Twillight Media) pe partea grafica.

Malpraxis

http://www.myspace.com/malpraxisro

Originara din Cluj, tanara trupa Malpraxis a luat fiinta in 2009 la initiativa lui Florin (tobe), cunoscut publicului de metal extrem pentru prezenta sa in Necrovile, si Cristi (voce, ex-Skullp). Lineup-ul formatiei s-a completat prin prezenta lui Vali (chitara) si Ionut (bass). Genul abordat De Malpraxis este un death metal brutal cu influente vaste de la Dying Fetus si Suffocation, pana la Skinless, Disavowed si Decapitated, dupa cum trupa insasi declara. Recitalul din cadrul Hatework Fest va fi prima prezenta a Malpraxis pe scenele bucurestene.


Trupa care completeaza bill-ul festivalului din acest an, precum si pretul biletelor si punctele de distributie, vor fi anuntate in urmatoarele zile.

Sursa: Hatework
Data evenimentului:   October 31, 2010  | 0 Comments  | 2886 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Hatework Fest 2010

COMENTARIUL TAU