IRON BUTTERFLY la Bucuresti

Iron Butterfly, infiintata in 1966 la Los Angeles, este prima trupa din istoria muzicii care a fost rasplatita, pentru realizarile sale, cu primul disc de platina.
In anul 1968, Iron Butterfly a lansat monumentalul "In-A-Gadda-Da-Vida", zguduind intreaga industria muzicala  si depasind orice record in istoria muzicii inregistrate,  prin  vanzari de peste opt milioane de exemplare  în primul an de la lansare.

"In-A-Gadda-Da-Vida", avand de 17’ 05’’, a stat 140 de saptamani, in principalele topuri mondiale, dintre care in 81 a “functionat” pe primele zece pozitii!
Partitura de 17 minute continea unul dintre cele mai lungi solo-uri de tobe din intreaga istorie a rock-ului.

Cântecul este considerat a fi una dintre piesele de legătură care au aveau sa influenteze decisiv transformarea psihedelicului in heavy metal.

VH1 au realizat un top intitulat 100 Greatest Hard Rock Songs, in care au ales cele mai reusite 100 de piese hard rock din toate timpurile, formatia Iron Butterfly fiind clasata pe locul 24.

Site-ul oficial al trupei: www.ironbutterfly.com
Data evenimentului:   February 19, 2012  | 0 Comments  | 2572 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: IRON BUTTERFLY la Bucuresti

  • Intrebare: nu este anulat concertul? Acum cateva zile a murit unul din ei. Cred ca e un fost membru totusi. (Larry Reinhardt) In Polonia au fost anulate 4 concerte Iron Butterfly daca nu ma insel.

    1. Posted by stefanmare | 21 Ianuarie 2012 11:33
  • Mea culpa! A fost asta in trupa, dar acum 1673 de ani. Si concertele din Polonia nu sunt inca batute in cuie. Scuzati dezinformarea.

    2. Posted by stefanmare | 21 Ianuarie 2012 11:43
COMENTARIUL TAU