LABYRINTHIC METAL EVENING

TRUPE: Indian Fall, Kistvaen, Nightingale, Shining (Swe), The Vision Bleak, Vulture Industries

O noua Seara Speciala organizata de DonisArt va oferi fanului Metal oportunitatea de a petrece cateva ore bune intr-o locatie selecta alaturi de cateva trupe care doresc sa arate publicului ca muzica lor conteaza! Se poate privi seara de 16 octombrie si ca o platforma Metal, unde 6 trupe diferite ca orientare vor arata ca exista si similitudini conceptuale si chiar colaborari mai mult sau mai putin cunoscute...

KISTVAEN este prima trupa autohtona ce abordeaza Black Metal-ul in maniera unor grupuri europene ce au conturat si apoi consacrat aceasta orientare depressive-suicidal: SILENCER, SHINING sau BETHLEHEM. Cei cinci au legaturi si cu alte trupe underground bucurestene, cum ar fi: AKRAL NECROSIS, SINCARNATE, DOMINATION, DWARF PLANET sau ABIGAIL. KISTVAEN isi va lansa oficial in The Silver Church Club albumul de debut printr-un concert special.
http://www.myspace.com/kistvaen

INDIAN FALL este unul din grupurile veterane dar si de calitate din intreaga scena Metal romaneasca, Black Metal-ul prestat de cei sase brasoveni avand insertii multiple, de la Death Metal agresiv si pana la pasaje Progressive, cu multa tehnicitate, melodie si elemente de avantgarda. Intr-o formula usor schimbata, cu un nou vocalist, INDIAN FALL isi va lansa EP-ul la care lucreaza acum din greu, material ce ne va prezenta cateva noi piese interesante, concepute intr-o noua maniera, dar cu radacini in Metal-ul adevarat. Trupa a surprins mai mult decat placut pe toti cei ce au participat anul trecut la Experimental Metal Evening, eveniment organizat la Brasov cu ocazia lansarii oficiale a numarului 10 din Kogaionon magazine, alaturi de suedezii de la SHINING!
http://www.myspace.com/indianfallro

VULTURE INDUSTRIES
este o trupa norvegiana ce a lansat in urma cu 3 ani un debut superb, album ce a fost cotat de intreaga presa de specialitate ca unul de referinta pentru noul val Avantgarde Black Metal. Vocea lui Bjornar aminteste de ceea ce facea in urma cu multi ani Garm, atat in ULVER cat mai cu seama in ARCTURUS! “The Dystopia Journals” ne prezinta o suma de piese incredibile, cu voci teatrale, operatice, riffuri de chitari extrem de heavy, synth dramatic dar si pasaje Progressive, dovedind o tehnicitate remarcabila. Componentii trupei colaboreaza si in BLACK HOLE GENERATOR, SULPHUR, MALICE IN WONDERLAND iar Bjornar este si un talentat producator de albume, prin studioul lui trecand multe grupuri interesante, de la THE BATALLION si pana la HELHEIM. In luna mai VULTURE INDUSTRIES va lansa pe piata, la Dark Essence Records in Norvegia, cel de-al doilea album, mult mai bine structurat decat debutul, dar si mai complex, influentele Progressive Metal fiind de data aceasta mult mai accentuate. In formula de 5, grupul norvegian vine in premiera in Romania pentru a-si prezenta piesele semnificative compuse pana acum.
http://www.myspace.com/vultureindustries

THE VISION BLEAK este cel mai reprezentativ grup german de Horror Gothic Metal iar cei doi artisti au creat si alte denumiri remarcabile pentru scena Metal, sau chiar colaborari, cum ar fi: EMPYRIUM, SUN OF THE SLEEPLESS, NOX MORTIS, NOEKK, NACHTMAHR sau BETHLEHEM. Germanii lanseaza la inceputul lunii aprilie cel de-al patrulea album din istorie la label-ul german Prophecy Productions, cel mai complet din toate de pana acum! Se stie ca THE VISION BLEAK au o expresivitate incontestabila pe scena, acestia sustinand acum un turneu european alaturi de revelatia ALCEST. Pentru ca Markus Stock este un perfectionist, in studioul lui de inregistrari fiind produse multe albume celebre, acesta a decis sa vina in Romania cu propriul sunetist si luminist, astfel ca show-ul lor de aici (5 in varianta live) sa fie unul de exceptie! Dupa cum bine stiti, pe ultimul album apare ca invitat special Niklas Kvarforth (SHINING), deci exista posibilitatea teoretica sa-i vedem impreuna si pe scena!
http://www.myspace.com/thevisionbleak

Cine nu a auzit de artistul, muzicianul, producatorul Dan Swano si de al lui Unisound Studio! Sau de EDGE OF SANITY, PAN.THY.MONIUM sau BLOODBATH! Si lista ar mai continua cu alte nume pe care le-a infiintat: UNICORN, SECOND SKY, INFESTDEAD, ROUTE NINE sau BREJN DEDD. Este o legenda a intregii scene Metal Rock! Prin mana lui au trecut sute de trupe, de la cele mai necunoscute si pana la cele mai in voga: OPETH, KATATONIA, THERION, DARK FUNERAL, MARDUK, DIABOLICAL MASQUERADE, MERCILESS, DISSECTION, GODSEND! Un personaj de mare valoare, un muzician ce canta la toate instrumentele Metal posibile iar vocea lui este inconfundabila! Dupa mai bine de 20 de ani de activitate, Dan Swano va veni in The Silver Church Club!
NIGHTINGALE este proiectul lui Progressive de suflet, cu care a si realizat cateva albume, cel mai apreciat fiind “Nightfall Overture”.
Dan Swano nu concerteaza prea des datorita programului foarte incarcat pe care il are cu studioul, in ciuda faptului ca atat el cat si ceilalti membri si-ar dori sa fie mai activi pe scena! Dupa o lunga perioada de dezbateri, DONISART si NIGHTINGALE au agreat ca e timpul pentru un prim concert al suedezilor in Romania! Trupetii pregatesc pentru Romania un set de piese din intreaga istorie NIGHTINGALE, plus alte cateva surprize, printre care si posibilitatea de a reasculta cateva acorduri EDGE OF SANITY, dar intr-o varianta prelucrata... Ultima lor prestatie scenica a fost in vara anului trecut, la un mare festival european... se poate spune, deci, ca evenimentul din octombrie va fi unul rarisim atat pentru trupa cat si pentru fanii de pretutindeni!
http://www.myspace.com/nightingalesweden

SHINING vin pentru a doua oara in Romania, pentru prima data in Bucuresti! Cu un bassist nou, Niklas & Co ne vor prezenta cel de-al 7-lea album din lunga lor istorie, material ce va aparea oficial la label-ul Indie Records la sfarsitul acestei primaveri. Pentru SHINING acest eveniment va fi unul cu adevarat special, Niklas dorind sa cante EXCLUSIV piese ce nu au mai fost cantate niciodata pana acum pe scena dar si secvente de pe albumul numarul opt, ce va aparea cel mai devreme in 2011!
Se pare ca trupa a cunoscut o transformare majora in ultima perioada, lucru remarcat de intreaga audienta in urma lungului turneu european alaturi de SATYRICON. SHINING este o trupa ce suna excelent pe scena iar dinamica Suicidal Black Metal nu a fost egalata pana acum de nimeni! Suedezii s-au simtit extraordinar la Brasov anul trecut iar show-ul de peste 2 ore i-a facut pana si pe cei mai carcotasi sa accepte ca SHINING stiu “sa rupa” live!
http://www.myspace.com/shininghalmstad


O Seara Speciala, pentru Prieteni Speciali... 6 trupe, peste 7 ore de muzica! Un eveniment Metal unic pentru Romania, un mod inspirat de a petrece o noapte intreaga alaturi de muzicienii ce vor sta pana spre dimineata la dispozitia fanilor!


Pretul unui bilet este de 90 lei. Biletele vor putea fi procurate incepand cu data de 15 aprilie prin Eventim in magazinele Germanos, Vodafone, Librariile Carturesti, Humanitas si online pe www.eventim.ro.



Eveniment: Labyrinthic Metal Evening
Trupe participante: KISTVAEN (RO), INDIAN FALL (RO), VULTURE INDUSTRIES (NO), THE VISION BLEAK (DE), NIGHTINGALE (SE), SHINING (SE)
Locatie: The Silver Church Club, Calea Plevnei Nr.61, Bucuresti
Data: 16 octombrie 2010, ora 19.00
Organizator: DonisArt
Detalii: kogaiononmagazine@gmail.com

Sursa: DonisArt

Data evenimentului:   October 16, 2010  | 0 Comments  | 4120 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: LABYRINTHIC METAL EVENING

  • prea multe trupe ingramadite...Indian Fall sunt acolo ca sa fie 7 ore in loc de 6, iar Nightingale - probabil au mai fost ceva locuri libere in autobuz. De dus o sa ma duc, dar 7 ore de concert e prea mult.

    1. Posted by morphine waltz | 09 Aprilie 2010 17:47
COMENTARIUL TAU