MICK HARVEY (ex-NICK CAVE & THE BAD SEEDS): concert in Question Mark

LIVELAND îl aduce pentru a doua oara în fața publicului bucurestean pe renumitul muzician australian Mick Harvey, de data aceasta alături de Loungerie II, un proiect eclectic bazat în Bucureşti. Concertul va avea loc pe 24 septembrie în atmosfera intimă de la club Question Mark.

MICK HARVEY este un compozitor și multi-instrumentist cunoscut în urma colaborării sale de lungă durată (mai bine de 36 de ani) cu Nick Cave în trupele The Boy Next Door, The Birthday Party și Nick Cave & the Bad Seeds, fiind responsabil pentru mare parte dintre aranjamentele muzicale ale pieselor acestora. În 2000 și 2011 a colaborat cu PJ Harvey ca producător și muzician pe albumele Stories from the City, Stories from the Sea, respectiv Let England Shake, fiecare aducând artistei britanice câte un Mercury Prize.

De asemenea, Mick Harvey este recunoscut in urma carierei sale solo ce cuprinde șase albume de studio și un disc live. Cel mai recent album al său, FOUR (Acts of Love), lansat în 2013, are un ton „sumbru și fragil”, mirosind „când a folk intoxicant, când a cântec de leagăn pentru iubiri pregătite a adormi pentru totdeauna” (Paul Breazu, Dilema Veche). O prezență influentă a muzicii contemporane, Mick Harvey este un artist complet care nu poate fi ratat live!

Mick Harvey - Glorious

 

LOUNGERIE II
(pronuntat englezeşte) a apărut în octombrie 2011. Este o fuziune progresivă, susţinută de o atmosferă ritualistică, fraze indie rock şi varii sensibilităţi jazz. Ceea ce pare pentru unii o trupă independentă esoterică este de fapt un cvintet motivat de atitudine DIY şi susţinut intensiv prin concerte live. Prin efortul concertelor susţinute de public au lansat un ep în 2012, urmat, în 2013, de primul album de studio, 'Devaro'.

„Unii ajung la etapa asta mult mai târziu în cariere. Este vorba de adoptarea acestei filosofii muzicale ce emană din cântatul împreună mult şi des, şi din jamming-ul constant ce-i apropie evident de estetica jazz. Dar este way beyound that.” - George Durbălău, revista SUNETE

LOUNGERIE II - Devaro

 

Biletele (limitate la capacitatea clubului) costa 25 de lei si se pot achizitiona in avans la Question Mark sau in seara concertului la intrare (doar in cazul in care nu e sold-out in avans).
_
www.liveland.ro
www.mickharvey.com
www.facebook.com/LoungerieII

Pagina oficiala de Facebook a evenimentului poate fi accesata aici: https://www.facebook.com/events/284428791743071/
Data evenimentului:   September 24, 2014  | 0 Comments  | 1549 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: MICK HARVEY (ex-NICK CAVE & THE BAD SEEDS): concert in Question Mark

COMENTARIUL TAU