OBSCENE EXTREME FESTIVAL

TRUPE: Lividity, Municipal Waste, Napalm Death

Obscene Extreme - In Grind We Trust

16 - 17 - 18 iulie 2009

Pardubice, Cehia

 

Trupe confirmate:

 

40GRADI
A DEN OF ROBBERS
ABADDON INCARNATE
ABNORMYNDEFFECT
ACCION MUTANTE
AFGRUND
AMOCLEN
BELCHING BEET
BIRDFLESH
BLOOD DUSTER
BOILER
BOMBSTRIKE
BUFO
CAPTAIN CLEANOFF
CHOKED BY OWN VOMITS
CREPITATION
DEAD INFECTION
DEFECAL OF GERBE
DESECRATION
DISFEAR
DISTASTE
F.A.M.
FEASTEM
FLESHLESS
GAF
HAIL OF BULLETS
HEAVING EARTH
HIROSIMA
IDIOTS PARADE
IMPERIAL FOETICIDE
JIG-AI
JOE PESCI
LIVIDITY
LIVSTID
M40
MACHETAZO
MOB 47
MONDO GECKO
MORTIFILIA
MUMAKIL
MUNICIPAL WASTE
NAPALM DEATH
NECROVILE
OXIDISED RAZOR
PRASELIZER
RAMMING SPEED
RAS
RATOS DE PORAO
SEPTICOPYEMIA
SLAVEBREED
SOUND OF DETESTATION
SPASM
SPINELESS FUCKERS
SUPREME PAIN
TSUBO
ULTIMO MONDO CANNIBALE
URTIKARIA ANAL
VENOMOUS CONCEPT
WOLFBRIGADE
WORMROT

Official website: www.obsceneextreme.cz
Official myspace: www.myspace.com/obsceneextreme
Pagina oficiala in lb. romana: www.obsceneextreme.cz/en/info/info_ro.php

Bilete: curby@obscene.cz (paypal, bank transfer, hidden cash)
axa666@yahoo.com sau tel. 0721107776 (pt comenzi in Romania)

 

Ce e Obscene Extreme? Scurt pe doi, Obscene Extreme Festival este cel mai extrem festival din Europa. Pe scena festului se aduna in fiecare an cele mai importante nume din zona grindcore, death metal, raw hardcore, power violence, crustcore sau thrash crossover, totul intr-o atmosfera incredibila, intr-o atmosfera diferita, care nu seamana cu niciun alt festival european. Unii zic ca Obscene Extreme Festival seamana cu Maryland Death Metal Fest din State sau cu japonezul Tokyo Death Fest, nu pot sustine opinia atata vreme cat n-am termen de comparatie, si totusi, tinand seama de faptul ca foarte multi fani viziteaza toate festivalurile mentionate mai sus an de an, rezulta ca Obscene Extreme este acel festival special, mai mult decat un fest unde iti vezi live trupele favorite sau alte trupe pe care le vei asculta de acum incolo, este quintesenta scenei grindcore independente, cu influente directe din perioada de aur a radicalismului punk sau a primilor ani de hardcore do it yourself. In acest story in care cosmarul muzical interfereaza cu fantasticul grotesc, iar urletul gutural, impreuna cu tipetele isterice sunt considerate mijloace primordiale de comunicare, totul este stropit din abundenta cu sange si atmosfera poarta mirosul putrefact al cadavrelor in descompunere. Dar asta se intampla doar in lirica groteasca a multor band-uri care impart scena de la Obscene Extreme, pentru ca atmosfera din zona de fest, precum si cea din camping este una foarte prietenoasa, mult mai prietenoasa decat la multe alte festivaluri pe care le-am vizitat in ultimii ani.

 

 

Cand aud vorbindu-se despre Obscene Extreme printre fanii metal de la noi, de cele mai multe ori aud doar povesti fanteziste care includ fete goale, poante sexuale si ineptii patologice, totul pe un fundal muzical extrem. Cam asta e opinia tanarului metalist roman despre cel mai extrem festival din Europa, parere plina de frustrare, care solicita ascultatorul si ii induce o parere preconceputa despre Obscene Extreme. Desi in ultimii ani din ce in ce mai multi romani viziteaza festivalul, opinia generala inca persista, adaugandu-se si faptul ca cei mai multi romani nu agreaza sub-stilurile muzicale "prea" extreme de la OEF, preferand metalul unanim acceptat, de constitutie mainstream pop (gen Nightwish, Amon Amarth sau Manowar) si promovat intens pe internet, la radio si la tv. Oricum aceasta reactie este normala, iar organizatorul OEF chiar insista asupra faptului ca nu doreste in public tot felul de pusti rataciti, care au nimerit din intamplare la fest, sau oameni care sa regrete ca au ajuns acolo degeaba, tocmai de aceea festivalul este organizat in weekendul sau foarte aproape de weekendul in care in Republica Ceha se desfasoara un alt festival de rock si metal mainstream.

 

 

Si totusi, Obscene Extreme este populat anual de circa 4000-5000 de fani din toate colturile lumii, numai o treime din numarul spectatorilor fiind din tara de bastina a festivalului, ceilalti calatorind sute sau mii de kilometri pentru cele trei zile de libertate si grindcore! Da, anual, 5000 de maniaci se reunesc la OEF pentru a asculta zgomot de ciocane, de drujbe, explozii de rachete, torpile, mine si dinamita sau bombardamente cu napalm, locomotive la viteza maxima, sirene si excavatoare puse la lucru. In zona OEF nu e loc de cantece de leagan, dar e destul loc pentru noi prieteni, poate chiar pentru dragoste si sex pentru unii. Am vazut la fata locului pusti nebuni, veniti pentru sport extrem, drept pentru care au sarit de zeci si sute de ori in public de pe scena festului, am vazut familii aflate la varsta la care unii se gandesc doar la pensie si la casa lor de la tara, am vazut cupluri venite cu pustii lor sugari la festival sau bunici care au grija ca toti copiii de la fest sa se simta bine atunci cand parintii lor sunt in fata scenei... De ce toate astea? De ce se strang atatia oameni la un festival focusat pe acele sub-stiluri metalice si core condamnate sa ramana pentru totdeauna in cluburi underground? Nu poti avea raspunsul pana cand nu ajungi in incinta OEF! Pentru ca OEF e mai mult decat muzica, e mai mult decat distractie, e un loc in care oamenii din toate colturile lumii se pot intalni pentru a lega prietenii care rezista de ani de zile! De exemplu, anul trecut am intalnit un german care isi aducea foarte bine aminte despre un doctor roman care vizitase festivalul in 2006 si nu isi putea explica de ce doctorul nu e la fest, atata vreme cat neamtul era a zecea oara la OEF... N-am auzit de niciun incident in cei zece ani de Obscene Extreme de pana acum si, anul trecut, cu exceptia unui mic razboi rece din zona balcanilor, adica sarbi versus kosovari, nu s-a intamplat nimic de rau augur. S-au baut in schimb foarte multi hectolitri de bere, s-a fumat un munte de iarba si in general lumea s-a distrat pe cinste pentru ca Obscene Extreme este festul unde chiar poti face orice atata vreme cat nu ii deranjezi pe ceilalti!

 

 

Ce n-ai voie sa faci la Obscene Extreme? N-ai voie sa iti aduci animalul de companie, indiferent ca e caine, pisica sau altceva! De ce? Pentru ca multi vizitatori ai OEF decid sa vina la fest cu copiii si atunci un caine traumatizat de zgomot, caldura si de calatoria spre OEF nu e chiar cel mai bun prieten al omului. De asemenea, orice arma sau obiect contondent este interzis, doar ca sa nu iti faci rau tie si celorlalti. De notat ca steagurile nationale nu sunt recomandate pentru ca OEF e un fest international, nu conteaza din ce tara vii, ce culoare ai sau cat de inalt sau scund esti, daca esti ochelarist sau esti in carucior cu rotile. Daca ai nevoie de ajutor, il vei primi, dar e obligatoriu din punct de vedere moral sa si dai ajutor celorlalti. Politica nu e prietena buna cu distractia de la OEF, asa ca extremele de stanga sau de dreapta sunt inacceptabile, deci interzise. De aceea mii de oameni din Europa, Asia, Australia sau cele doua Americi se distreaza copios, zi si noapte la Obscene Extreme.

 

 

Obscene Extreme are doua reguli de aur, adica "In Grind We Trust!" si se pare ca toti oamenii inteleg asta, respectiv "Silence Sucks!", ceea ce duce la un program complet al festului, adica trei zile din ce in ce mai pline de trupe, circa 60 de trupe performeaza anual pe singura scena de la OEF, astfel ca, literalmente le poti urmari pe toate si ai si timp sa mergi sa mananci sau sa iti cumperi diverse lichide ca sa iti potolesti setea. N-am vazut niciodata cozi la bere sau la toalete, din acest punct de vedere, zona de festival este foarte bine pusa la punct, adica exista un numar rezonabil de dozatoare de bere, de toalete si de terase in incinta festivalului pentru ca totul sa se desfasoare in cele mai bune conditii, astfel ca mlastina fecala in permanenta bolborosire, ploaia acida ce descompune cea mai mica urma de viata si infernul post-nuclear raman doar pe scena festivalului, descrise cu acuratete de muzicienii de la OEF.

 

 

In 2009 festivalul va ajunge la cea de-a unsprezecea editie, si va reuni pe scena nume mari ale scenei independente, ca Municipal Waste, Ratos De Porao, Blood Duster, Venomous Concept, Wolfpack sau Lividity, dar si trupe provenind din zone exotice, ca WormRot (Singapore) sau Captain Cleanoff (Australia), cireasa de pe tort fiind oferita de trupa considerata a fi inventatoarea genului grindcore, Napalm Death. Pentru prima data la Obscene Extreme vor performa si doua trupe autohtone, vorbitoare de limba romana, adica Abnormmyndeffect (Chisinau - Republica Moldova) si Necrovile (Cluj-Napoca - Romania).

Data evenimentului:   July 16, 2009  | 0 Comments  | 6302 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: OBSCENE EXTREME FESTIVAL

COMENTARIUL TAU