Padina Fest

TRUPE: Paradox (RO), Psychogod, Redox, Steelborn, Vita de Vie

La Padina Fest cucerește un munte!

 Sport, mișcare, relaxare!

Dacă ediția de anul trecut a stat sub semnul ecologiei, anul acesta, pe lângă obiectivul principal de protejare a naturii și ridicare a educației montane, Padina Fest pune un deosebit accent pe sport și mișcare în aer liber organizând trei maratoane.

Cei pasionați de ciclism vor avea ocazia de a explora  Parcul Natural Bucegi cu traseele incredibile din zonă în cadrul Maratonului Bucegilor, un maraton de MTB cross courty, într-un cadru spectaculos, la o altitudine de până la 2000 metri. Traseul, de aproximativ 40 km cu o diferență de nivel de 1000 metri, va avea startul pe platoul Lunca Padinii și va trece pe lângă numeroase obiective turistice: Lacul Bolboci, Șaua Dichiului, Valea Dorului, Piatra Arsă, Babele, Cerdacul și Peștera.

Noutatea acestei ediții o constituie organizarea întrecerii sportive Provocarea Bucegilor, un maraton de alergare exclusiv pe cărări de munte. Traseul, urmărind doar zonele marcate din Bucegi, are 40, 3 kilometri, și 2444 metri diferență de nivel pozitivă.  Cei care doresc să încerce ceva diferit pot opta pentru o cursă mai scurtă și nou folosită în România, o cursă de tipul „Hit the Top up and down challenge”. Direcția Omu (16,95 kilometrii, 1281 metri diferență de nivel pozitivă) presupune atingerea vârfului Omu, cel mai înalt vârf din masivul Bucegi, și întoarcerea înapoi la start/finish pentru terminarea cursei.

Din dorința de a îmbina sportul cu protejarea naturii, Padina Fest lansează mișcarea “La Padina Fest cucerește un munte!”, inițiativă menită să încurajeze participanții să vină la festival fie pe traseele montane deja amenajate, fie pe bicicletă. În acest sens sunt puse la dispoziția toate informațiile necesare pe site-ul festivalului.

Alte activități sportive ce vor avea loc la festival sunt cele din aria alpinismului: tiroliana, rapel, cățărare, drumeții montane și multe alte surprize care vor ridica adrenalina participanților la cote maxime. Aventura și mișcarea vor fi însoțite de momente de refacere și sesiuni de EcoRelax cu metode practice de relaxare și meditație care oferă participantului alternative armonioase pentru eliberarea de stres, echilibru mental și exerciții fizice utile corpului și spiritului. În cadrul acestor sesiuni se vor prezenta tehnici de Tai Chi, Qui Gong și pranayama (exerciții de respirație).

Dacă pe timpul celor cinci zile de festival participanții vor avea ocazia de a lua parte la workshopuri diverse, se vor destined în zona de relaxare cu hamace special amenajate și vor putea urmări filme dintre cele mai diverse, serile vor fi animate de concerte ale unor trupe consecrate precum și trupe debutante care promit un show de excepție. Vița de Vie, Suie Paparude, Steelborn, OCS, Kumm, Emeric Imre sunt doar cateva dintre formațiile care vor urca pe scena festivalului. Mai mult, anul acesta seria concertelor se întinde și pe seara de duminică.

Ediția de anul acesta se bucură de implicarea Vodafone, Volksbank, Ciuc, Epson, HyperSport, Giant, Generali, 360 Revolution, a autoritatilor locale precum Consiliul Judeţean Damboviţa, Parcul Natural Bucegi, Primaria Moroieni şi a partenerilor media Radio Guerilla şi 24 Fun.

Festivalul Padina Fest își deschide porțile pentru cea de- a 3-a ediție între 1 și 5 August pe Platoul Lunca Padinii din Munții Bucegi și îi așteaptă pe toți cei care doresc să se alăture mișcării într-un cadru organizat în care respectul pentru natură este pe primul loc in prioritățile organizatorilor.

Va asteptam!

Data evenimentului:   August 01, 2012  | 0 Comments  | 1334 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Padina Fest

COMENTARIUL TAU