TIM 'RIPPER' OWENS la Bucuresti

TRUPE: Tim "Ripper" Owens

Tim „Ripper" Owens va concerta duminica, 20 Februarie, ora 19:00, in clubul bucurestean Kulturhaus. Evenimentul face parte din turneul „Screaming Through The East" ce cuprinde trei orase din Romania: Odorheiu-Secuiesc, Sibiu si Bucuresti. Tirana Rockers vor deschide serile marca Tim „Ripper" Owens.

Tim „Ripper" Owens reprezinta una dintre cele mai importante voci ale muzicii „metal” din ultimii zece ani. In 1996, cand a urcat pe tronul zeilor Judas Priest in locul vocalului Rob Halford, presa a fost extrem de surprinsa si impresionata. Owens era aproape necunoscut in media internationala si putini critici muzicali ii cunosteau activitatea din trupa Winter’s Bane. Primul album inregistrat cu Judas a fost nominalizat la Premiile Grammy si a fost mult mai aplaudat decat se asteptau membrii trupei. Jugulator (1997) a fost prezentat in turnee de mare succes si a fost urmat de albumul Demolition (2001) si inregistrarile live: Meltdown - 98 Live si Live in London (2003).

In iulie 1997, New York Times publica articolul „Un simplu 'metal’-ist devine regele muzicii 'metal'” („A Metal-Head Becomes A Metal-God. Heavy”), o poveste parca rupta dintr-un film american, un vis in stil american devenit realitate si mai apoi devenit un film de mare succes. Tim Owens, un mare fan al trupei Judas Priest ajunge datorita vocii sale incredibile sa fie vocalul Judas printr-o serie de intamplari neasteptate.

Povestea artistului Tim Owens devenit Tim „Ripper” Owens, vocalul Judas Priest, a fost transformata in filmul hollywoodian "Rock Star" (2001) regizat de Stephen Herek. Si chiar daca scenariul n-a mai avut nicio legatura directa cu Judas Priest la final, filmul care a costat peste 50 de milioane de dolari si a avut incasari pe masura, l-a propulsat Tim Owens in lumea celebritatilor artistice muzicale.

Intoarcerea lui Halford in Judas Priest a insemnat sfarsitul rolului pentru Tim Owens, dar curand vocalul a fost inrolat de Jon Schaffer in trupa Iced Earth si a cantat pe albumul The Glorious Burden in 2004. Trei ani mai tarziu aparea Framing Armageddon: Something Wicked Part 1, la un an distanta de la lansarea primului material al trupei infiintata de „Ripper" Owens: Beyond Fear. In vara anului 2008, Owens avansa in cariera lucrand cu unul dintre cei mai buni chitaristi ai lumii, Yngwie Malmsteen, debutand cu o voce senzationala pe albumul Perpetual Flame.

Reverberatiile succesului cu Yngwie erau inca puternice cand a aparut in magazine primul sau album solo. Play My Game contine 13 piese compuse de Owens insusi impreuna cu prieteni faimosi cum ar fi Bob Kulick, Chris Caffery (Savatage, Trans-Siberian Orchestra), Mike Callahan (ex-Earshot) si John Comprix (Beyond Fear, Ringworm). Lista muzicienilor interpreti este chiar mai impresionanta decat cea a compozitorilor colaboratori: Doug Aldrich (Whitesnake), Bruce Kulick (KISS), Michael Wilton (Queensryche), Jeff Loomis (Nevermore), Craig Goldy (Dio), Carlos Cavaza (Quiet Riot), Steve Stevens (Billy Idol) si Neil Zaza, basistul Marco Mendoza (ex-Whitesnake), Billy Sheehan (Mr. Big, David Lee Roth), Dave Ellefson (Megadeth), Rudy Sarzo (Dio, Ozzy Osbourne, Quiet Riot), James Lomenzo (Megadeth), Tony Franklin (Blue Murder), Dennis Hayes (Beyond Fear) si bateristii Simon Wright (AC/DC, Dio), Vinny Appice (Black Sabbath, Dio), Ray Luzier (Korn), Bobby Jarzombek (Rob Halford) si Brett Chassen. Owens: „Toti muzicienii de aici sunt mai mult decat mari artisti, sunt si oameni extrem de buni si prieteni loiali pe care nu a trebuit decat sa-i sun.”

Owens nu a sunat niciodata mai melodic, impresionant si nunantat ca acum. „Am fost intotdeauna un mare fan al Black Sabbath-ului cu Ronnie James Dio si iubesc Judas Priest. Ambele trupe au livrat albume de mare putere ce iti trec direct prin vene. Ei bine, asta realizez acum prin compozitiile mele. Si aceasta abordare se bazeaza pe radacinile heavy metal chiar mai mult decat in muzica Beyond Fear unde este mai agresiva, in timp ce Play My Game este mai melodic si lasa mai mult loc pentru vocea mea.” 

Tim „Ripper" Owens va canta piese Judas Priest, Winter's Bane, Iced Earth si propriile compozitii Solo. 350 de bilete pentru concertul din Bucuresti, in valoare de 60 de lei, au fost distribuite in magazinele Diverta, librariile Carturesti si online, pe shop.artmania.ro si myticket.ro.

Turneul „Screaming Through The East" este sustinut de Monster Energy Drink, marca asociata unor nume extrem de celebre precum: Korn, Disturbed, Sevendust, Slash, Linkin Park, Dave Lombardo (Slayer). Un eveniment ARTmania.
Data evenimentului:   February 20, 2011  | 0 Comments  | 2985 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: TIM 'RIPPER' OWENS la Bucuresti

COMENTARIUL TAU