TRANSILVANIA TATTOO EXPO

În anul în care Sibiul îşi celebrează moştenirea baroc, Transilvania Tattoo Expo readuce în peisajul cultural al oraşului cea mai controversată formă de exprimare artistică, arta corporală. Cea de-a patra ediţie a celei mai importante conventii de tatuaje din Europa de Est se va desfăşura anul acesta în perioada 22 – 24 iunie, în holul Casei de Cultură a Sindicatelor din Sibiu.

Don Fat (Spania), Benjamin Moss (SUA), John Montgomery (SUA), Tony Mancia (SUA), Cristian Benvenuto (Argentina), Miranda Israel (Mexic), Mana Tahititatau (Noua Zeelandă), Attila de la BizzArt (România), John Maxx de la Radical Ink (România) si alti artişti consacraţi din întreaga lume vin la Sibiu să promoveze tatuajul ca artă.

Aproape 60 de artisti din 19 tări au confirmat deja prezenta la editia din acest an a Transilvania Tattoo Expo, eveniment ce va avea loc la Sibiu, în perioada 22 - 24 iunie. Lista completă cu artistii confirmati poate fi consultată pe site-ul: www.tattooexpo.ro sau pe pagina de Facebook a evenimentului.

Fie că vorbim de tatuaje traditionale maori, realiste, stil japonez, tribale, alb-negru, color, mari sau de mici dimensiuni, toate vor putea fi realizate sau admirate în cadrul celei de-a patra editii a conventiei de la Sibiu, considerată cel mai important eveniment de acest gen din Europa de Est prin numele mari pe care le aduce an de an.


Tema ediţiei din acest an este “Updated by Rock”, evenimentul oferind publicului spectator o serie de activităţi conexe concursurilor de tatuaje, care vor aduce în actualitate trecutul baroc al oraşului. Expoziţia de pictură şi grafică inclusă în program, cea de afişe publicitare realizate de artişti tatuatori celebri şi concertele rock cu scenografie adaptată temei generale, vor evidenţia legăturile dintre acest curent cultural şi arta corporală.

Un alt element de noutate va fi reprezentat de atelierele educative susţinute de specialişti care au legătură cu acest domeniu: antropologi, profesori în istoria artelor, medici dermatologi şi jurişti. Scopul acestor întâlniri este de schimba mentalitatea oamenilor cu privire la tatuaje, de a-i îndruma pe cei hotărâţi să facă acest pas şi a le prezenta riscurile la care se expun.

Tot în ideea de a aduce publicul mai aproape de originile artei corporale şi a le prezenta adevărata simbolistică a tatuajelor, în cadrul convenţiei din acest an vor fi prezentate filme documentare, informaţii şi spectacole dedicate care au legătură cu tema generală.

Cei interesaţi de înscriere sau care vor să urmărească ultimele detalii privind desfăşurarea evenimentului, pot accesa site-ul official: www.tattooexpo.ro sau pagina de Facebook: https://www.facebook.com/transilvaniatattooexpo

Transilvania Tattoo Expo 2012 este o acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.
Data evenimentului:   June 22, 2012  | 0 Comments  | 2016 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: TRANSILVANIA TATTOO EXPO

COMENTARIUL TAU