interviuri rock

A.S.R.A.: Grindcore din New York

A.S.R.A.: Grindcore din New York
TRUPE : ASRA

A.S.R.A. este un grup ce provine din New York, SUA, si practica o combinatie de grindcore cu death metal. Monty Hukill, basistul trupei, in acelasi timp si unul dintre membrii fondatori ai acesteia, si-a facut timp pentru a raspunde catorva intrebari pentru Metalfan, in principal despre albumul de debut aparut anul acesta, The Way of All Flesh. Rezultatul acestei discutii il regasiti mai jos.

 

Andrew and Monty

 

Metalfan: Salut si bine ai venit la Metalfan! Din ce activitate te-am intrerupt?
Monty Hukill: Chiar acum ne pregatim sa mergem in turneu si sa inregistram material nou de indata ce ne intoarcem. Vom petrece un week-end impreuna cu trupele lui Jon Chang, Gridlink si Hayano Daisuki pe Coasta de Est, apoi vom intra in studio ca sa inregistram opt piese sau ceva in gen pentru niste split-uri.

Metalfan: Pentru ca acesta este primul interviu al trupei A.S.R.A. pentru Metalfan, te rog prezinta o istorie a trupei pentru cititorii nostri si puncteaza cele mai importante momente din istoria voastra de pana acum....
Monty Hukill: Andrew si cu mine am fondat trupa in urma cu trei ani sau ceva in genul asta. Am schimbat multi bassisti in acest timp. In mare parte a fost Andrew la tobe si eu la chitara... Harris (Christos) l-a inlocuit pe fostul nostru solist dupa ce practic, a venit la toate show-urile noastre. Recent am trecut la bass iar Mama Moogley de la Kursk la chitara. Cele mai importante lucruri, cred ca ar fi, ca am compus primul nostru album si am realizat un turneu prin care sa-l promovam (cam scurt).

Metalfan: Cum ati semnat cu Black Box Recordings? Care a fost lucrul care i-a convins?
Monty Hukill: Mike traieste in Brooklyn si a venit sa ne vada odata cand cantam aproape de casa lui. Primul lucru care l-a convins sa lanseze albumul nostru a fost primul riff de la Burnin Proletaria... asta si faptul ca ne stia de ceva vreme. Andrew a fost roadie pentru vechea trupa a lui Mike, Anodyne.

 

Andrew

 

Metalfan: De la ce vine numele vostru, A.S.R.A.? Ne poti spune mai multe?
Monty Hukill: A.S.R.A. vine de la Alleged Satanic Ritual Abuse. Numele provine de la un fenomen ce a circulat prin Statele Unite in timpul anilor `80 cand Dreapta Crestina se isteriza in legatura cu presupuse cercuri de pedofilie unde se intamplau o groaza de tampenii... Canibalism fortat, ritualuri de sacrificare etc. Au fost arestati oameni si condamnati pentru ca erau implicati in atstfel de lucruri, complet de natura mitologica.

Metalfan: Cine a ales acest nume ca nume pentru trupa?
Monty Hukill: Andrew a citit despre asta intr-o carte si mi-a povestit ca multe dintre aceste lucruri s-au intamplat in orasul meu natal, m-am lipit de nume.

Metalfan: Nu cu mult timp in urma ati lansat primul vostru album de studio The Way of All Flesh. Unde ati inregistrat acest album?
Monty Hukill: Albumul a fost tras in MetroSonic din Brooklyn, mixat in HSH Images & Noise de catre Chip Karpells iar masterizarea a fost facuta de catre Scott Hull.

 

 

Metalfan: V-a ajutat cineva cu productia sau ati facut totul cum ati vrut voi?
Monty Hukill: Chip a fost creierul care s-a ocupat de sunetul albumului... In mare parte am lasat acest aspect in seama lui.

Metalfan: Crezi ca este mai greu sa scrii piese scurte sau lungi? De ce?
Monty Hukill: Ar putea fi mai greu sa scrii piese lungi individual, dar pot spune ca este mai greu sa scrii cateva piese scurte. Cu cat sunt mai scurte piesele, cu atat trebuie sa vii cu mai multe riffuri pentru a realiza un album complet sau un show.

Metalfan: De exemplu, cat v-a luat ca sa compuneti The Way of All Flesh?
Monty Hukill: Piesele de pe The Way of All Flesh plus cele de pe This Comp Kills Fascist (Relapse Records) sunt cam toate piesele pe care le-am scris pana acum. Nu am stabilit sa cantam o anumita durata sau un numar exact de piese inainte de a intra in studio... In orice caz, cred ca facem asta acum la un nou nivel.

Metalfan: Intreg albumul nu dureaza decat 22 de minute. Daca ar fi sa cantati, sa spunem, 40 de minute, cantati inca o data intreg albumul?
Monty Hukill: Niciodata nu cantam mai mult de 20 de minute... setlistul nostru complet pentru turneul Grindlink dureaza in total 12 minute. Nu cred ca am fost vreodata rugati sa cantam un numar delimitat de minute... Multi dintre oameni probabil vor sa auda cacatul nostru din nou mai devreme decat mai tarziu. Nimeni nu este atent la astfel de detalii.

Metalfan: O chestie nostima de care mi-am dat seama este ca una dintre piesele voastre se numeste Untitled (fara titlu). De ce ati ales acest titlu?
Monty Hukill:  Pentru ca nu am avut un nume pentru ea in momentul in care am inregistrat-o.

 

Christos

 

Metalfan: Cine s-a ocupat de artwork-ul pentru The Way of All Flesh?
Monty Hukill:  Vechiul prieten al lui Andrew, Jethaniel Peterka a realizat artwork-ul....  pictura originala in ulei. Este de asemenea si artistul de tatuaje a lui Andrew. Odata ce pictura a fost gata, Aaron Nichols de la Defeatist a realizat proiectul.

Metalfan: Dupa modul in care arata este undeva la granita dintre old school si modern. Ai putea sa ne explici mesajul din spatele copertii?
Monty Hukill:  Cred ca Jethaniel lucra deja la tablou inainte de a se decide sa realizeze coperta pentru The Way of All Flesh... probabil ca a dus totul intr-o parte mai intunecata, mai profana, odata ce a auzit muzica.

Metalfan: Sa ne intoarcem la muzica, ce anume te-a inspirat atunci cand ai compus muzica?
Monty Hukill:  Personal, plictiseala si berea.

Metalfan: Care sunt primele trei albume favorite din toate timpurile? De ce?
Monty Hukill:  In termenii muzicii cantate de A.S.R.A., din nou, vorbind doar pentru mine, as spune colectia Blindspot/Anticapitall de la Assuk, Necroticism: Descanting the Insalubrious de la Carcass si Cause of Death de la Obituary. Acestea sunt cele trei albume care cu siguranta au avut un impact asupra modului in care am incercat sa compun muzica... Sau ceea ce ascult de obicei... asta sau Disincarnate.

Metalfan: Iti multumesc pentru timpul acordat. In final ai dori sa adaugi ceva sau sa transmiti cateva cuvinte cititorilor nostri?
Monty Hukill:  Iti multumesc pentru interviu.

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: ASRA

   August 13, 2008  | 0 Comentarii  | 8749 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: A.S.R.A.: Grindcore din New York

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri