interviuri rock

Chris Reifert: E bine ca ne-am reunit din nou fortele cu Autopsy, intru propovaduirea death metal-ului

Chris Reifert: E bine ca ne-am reunit din nou fortele cu Autopsy, intru propovaduirea death metal-ului
TRUPE : Autopsy

Autopsy nu mai scosese un album de studio de 15 ani. Stiam ceva despre o reunire, insa nu stiam la ce sa ma astept, asa ca The Tomb Within a fost o reala surpriza. Cum Metalfan nu mai avusese ocazia sa stea de vorba niciodata cu Autopsy, l-am provocat pe Chris Reifert la o discutie. Puteti citi mai jos ce a iesit.






Metalfan: Salut si bun-venit in paginile www.metalfan.ro. Avand in vedere ca istoria trupei este indelungata si cunoscuta de mai toata lumea, am sa te intreb cum te simti dupa toti anii acestia.
Chris Reifert: Tot mai bine cu fiecare inghititura de cafea, multumesc foarte mult. Heh heh.
 
Metalfan: Cand ai infiintat trupa, te-ai gandit sau ai sperat ca va rezista atat de mult timp?
Chris Reifert: Sunt sigur ca nu aveam nici cea mai mica idee despre ce ne va rezerva viitorul. Traiam momentul si cred ca daca am fi putut intrevedea viitorul, am fi fost mai surprinsi decat oricine.

Metalfan: Oricine se uita la actuala formula a trupei poate remarca un lucru – trei dintre cei mai vechi membri sunt acolo (Reifert, Cutler, Coralles). Care este secretul vostru?
Chris Reifert: Daca ti-as spune, atunci nu ar mai fi un secret! Hai sa spunem doar ca implica whiskey ieftin, o pereche de pantofi, un tub de budinca de ciocolata si cateva scobitori. Foloseste-ti imaginatia bolnava! Haha!

Metalfan: Avand in vedere ca sunteti una dintre cele mai vechi death/gore metal, ai fi atat de amabil sa imi spui de ce crezi ca a aparut initial death metal-ul?
Chris Reifert: Se pare ca e vorba despre evolutia noastra naturala in cautarea heavy metal-ului. Death metal-ul pare sa fie ultimul bastion pe taramul unui metal care devine tot mai ridicol. Spre ce ne indreptam? In ceea ce ne priveste, nu incercam decat sa perfectam mica noastra reteta personala.

Metalfan: Sunteti mandri sa faceti parte din actuala scena death metal? Credeti ca e o scena sanatoasa? Ce trupe (vechi si noi) ti-au atras atentia in ultima perioada?
Chris Reifert: Ei bine, inca nu m-am plictisit. Are inca ceva special pentru mine. Poate ca inca ma mai anima o parte din entuziasmul tineretii, de la debutul trupei. Poate ca am ceva stricat la cap. Daca da, trebuie sa marturisesc ca imi place. Este o scena sanatoasa? Nu sunt sigur daca mancatul de carne de zombie si bautul sangelui diavolului insusi e sanatos, insa paseaza-mi sarea si putina telina. Nu uita hreanul!

Metalfan: Atunci cand privesti in urma la momentele cand ati creat si inregistrat albumele de studio ale trupei (Severed Survival, Mental Funeral, Acts of the Unspeakable, Shitfun), ce iti amintesti? Mai esti mandru de albumele astea? E ceva ce ai vrea sa schimbi la ele?
Chris Reifert: Toate sunt marturii ale unor momente din evolutia noastra, le-am considerat si le consideram necesare, astfel incat nu as schimba nimic la ele. Poate ca ar fi trebuit sa punem niste coperti gen Bay City Rollers, insa cred ca totusi e mai bine ca nu am facut-o.






Metalfan: Stiu ca luati foarte in serios conceptele lirice si artistice ale albumelor voastre? Cat sunt ele de importante pentru voi, in raport cu muzica?
Chris Reifert: Trebuie sa conduca la un numitor comun care sa induca ideea de casatorie. Totul trebuie sa se imbine… muzica, versurile, coperta, etc. Nu uita si procesul compozitional, pe care il luam foarte in serios!
 
Metalfan: Muzica voastra a fost mereu intense, intunecata, brutala si feroce. De unde va inspirati?
Chris Reifert: Am debutat avand o serie de influente proprii si originale insa, sincer, cele mai bune idei ne vin din mintile noastre putrede si bolnave. E ca si cum ai privi intr-o fantana intunecata, in care cobori incetisor o galeata si apoi ai ridica-o brusc ca sa vezi ce ai adus la suprafata.

Metalfan: Ramanand in zona muzicii si a textelor, prsoanele incapabile sa priveasca dincolo de aparente v-ar putea considera obsedati sau chiar periculosi. Nu vrei sa le alungi parerile preconcepute? Cum sunteti ca persoane?
Chris Reifert: Sunt pace si dragoste in mijlocul violentei. Acum da-mi, te rog, drujba aia.

Metalfan: Stiu ca in perioada anului 1995 a fost o pauza in activitatea Autopsy. Ce s-a intamplat? Cu ce v-ati mai ocupat (din punct de vedere muzical) pana la reunire?
Chris Reifert: Eric a avut propria trupa, Funeral, pentru scurt timp, in timp ce Joe, Danny si cu mine am cantat cu Abscess, printre alte proiecte. E bine ca ne-am reunit din nou fortele cu Autopsy, intru propovaduirea death metal-ului.

Metalfan: Multe persoane nu stiu ca ai fost bateristul pe debutul trupei Death, maretul Scream Bloody Gore. Care a fost contributia ta pe acel album? Cum a fost sa lucrezi cu Chuck Schuldiner?
Chris Reifert: Am fost baterist iar lucrul cu Chuck a fost fantastic. Eram prieteni apropiati si ne-am distrat de minune facand death metal impreuna. Voi fi mereu mandru de perioada aceea, precum sunt si de perioada de acum!

Metalfan: Copiii tai au avut ocazia sa va asculte albumele? Au venit vreodata sa te intrebe: Taticule, ala care canta esti tu? Ce ai de urli asa?
Chris Reifert: Fiul meu a ascultat muzica trupei. S-a obisnuit, nu e mare lucru pentru el.

Metalfan: Pe un ton mai serios, ce cred familia si rudele tale despre Autopsy? Sunt fanii muzici voastre?
Chris Reifert: Cei care stiu ce facem cred ca e misto. Nu neaparat fani, doar bucurosi ca facem ceea ce ne place.





Metalfan: Ati avut vreodata probleme sa cantata sau sa va promovati muzica si discurile datorita copertilor sau a textelor? Ati fost vreodata nevoiti sa faceti coperti alternative ale albumelor (cum fac Cannibal Corpse in Germania), pentru a putea fi acceptate in anumite tari?
Chris Reifert: A trebui sa schimbam coperta albumului Severed Survival in 1990, ceea ce a fost misto pana la urma, pentru ca ne-am ales cu doia coperti bolnave si groaznice pentru albumul ala. Haha! Autoritatile din Australia s-au cam inflamat din cauza lui Acts of the Unspeakable, insa toata treaba a avut loc foarte demult si nu am simtit niciun fel de presiune personal. Am continuat fara sa facem compromisuri.

Metalfan: De ce crezi ca se teme lumea de metalul brutal?
Chris Reifert: Pentru ca, de cand zombies-ii au devenit in mod natural atrasi de muzica ce ii ridica in slavi, ar putea fi alertati de prezenta ascultatorului. Eu nu am nicio problema cu chestia asta, ne intelegem de minune. Ai insa grija, ca au prostul obicei de a trisa la poker!

Metalfan: Apropiindu-ne de zilele noastre, ai putea sa imi spui ce reactii a primit ultimul vostru album, The Tomb Within, din partea publicului si a presei?
Chris Reifert: Pana acum a fost nesperat de bine, toate recenziile au fost pozitive. Cu ce om fi gresit? Sunt obisnuit ca persoanele din presa sa isi dea toata silinta sa ne desfiinteze demersurile. O sa ne straduim mai mult data viitoare, baieti!

Metalfan: The Tomb Within a fost foarte bine primit si de publicatia noastra, este pe locul 9 in topul annual, cu o medie de 8.91 din 10 puncte. Ai vrea sa faci o scurta prezentare a fiecarei piese de pe EP?
Chris Reifert: Fiecare piesa musteste de bunatatile obisnuite Autopsy, exact asa cum a intentionat bunica ta. E o reteta veche de familie, care a rezistat probei timpului. Pentru rezultate optime, ascultati-l in mod repetat pana cand suna ca o piesa Judas Priest care continua la nesfarsit.

Metalfan: Ce ne poti spune despre conceptul liric al lui The Tomb Within?
Chris Reifert: Daca te referi la piesa de titlu, este vorba despre momentul propriei morti, unul cu care esti impacat.

Metalfan: Stiu ca de partea artistica s-a ocupat Matt Cavotta. Pe vremuri, obisnuiam sa joc Magic: The Gathering, un joc in care a investit mult din creativitatea sa. Ii cunosti creatiile care nu au legatura cu muzica?
Chris Reifert: Am vazut multe dintre creatiile sale si, judecand dupa talentul sau artistic, am stiut ca poate canaliza o buna parte din el in ceva care se va potrivi de minune cu nevoile noastre. A nimerit-o de minune pe The Tomb si sper sa mai avem ocazia si pe viitor sa lucram cu el. Salutare, Matt!






Metalfan: Cat mai trebuie sa asteptam pana sa apara un nou album de studio Autopsy? Sper ca iti dai seama ca nu ai reusit decat sa intarati fanii cu The Tomb Within!?
Chris Reifert: Il vom inregistra la inceputul lui februarie 2011 si ar trebui sa fie gata cam doua luni mai tarziu. Vom depune toate eforturile sa merite asteptarea!

Metalfan: Cum ati reusit sa va editati toate albumele la Peaceville Records, o casa de discuri renumita mai degraba pentru albume de doom si gothic metal? Care e secretul unei relatii atat de indelungate?
Chris Reifert: Detinatorul initial, Hammy, era foarte interesat de noi prin 1988 si am reusit sa semnam un contract, chiar daca muzica noastra era diferita de a celorlalte trupe, care cantau mai mult hardcore/crust. Asta s-a intamplat chiar inainte ca ei sa inceapa sa editeze albume doom si gothic, deci muuult inainte, astfel incat am reusit sa avem o relatie buna cu ei. Au existat suisuri si coborasuri de-a lungul anilor, dar una peste alta suntem inca bucurosi ca lucram impreuna si in ziua de azi. Nebuneste, este?

Metalfan: Aveti de gand sa promovati The Tomb Within (turnee, concerte, spectacole)? Va prindem si prin Europa? Cu cine o sa cantati?
Chris Reifert: Participam la Neurotic Death Fest in Olanda la anul, in aprilie, si e posibil sa mai sustinem vreo doua concerte la alegere, dar in mod cert nu va fi un turneu. Nu avem nici dorinta si nici mijloacele sa o facem, asa ca veniti si prindeti-ne pe unde puteti!

Metalfan: Iti multumesc foarte mult pentru timpul acordat si pentru amabilitatea de a imi acorda acest interviu. Ultimele cuvinte iti apartin.
Chris Reifert: Multumirile le meriti tu. Interviul a fost unul bine documentat. Iti multumesc ca ai avut rabdare sa imi asculti neroziile, dar trebuie sa ma simt si eu bine, stii? Haha! Salutari si sa ai parte de ciozvarte, decapitari si toate celelalte lucruri bune…

 
Autor: Sake
   November 09, 2010  | 1 Comentarii  | 7477 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Chris Reifert: E bine ca ne-am reunit din nou fortele cu Autopsy, intru propovaduirea death metal-ului

  • Bravo bre, superb interviu!
    Albumul anului, fara nicio umbra de indoiala.
    Si ala de anu viitor o sa fie albumul anului pe 2011, sunt sigur.

    1. Posted by Bolo | 10 Noiembrie 2010 10:52
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri