interviuri rock

Cristian Iacob (SNAPJAW): fiecare are ceva de spus

Cristian Iacob (SNAPJAW): fiecare are ceva de spus
TRUPE : Snapjaw

Snapjaw este una dintre sperantele scenei metalice romanesti. O trupa ce a demonstrat ca are multe de spus si care, sper, va avea o viata cat mai lunga. In data de 20 decembrie in Live Metal Club din Bucuresti, Snapjaw va lansa primul material oficial, EP-ul Murder Is Only Flesh Deep. De asemenea, la acest eveniment, alaturi de Snapjaw vor concerta si cei de la Akral Necrosis. Mai multe detalii despre acest material, despre concertul alaturi de Kreator si Caliban care urmeaza in luna februarie, dar si despre gusturile sale in materie de muzica, ne-a vorbit Cristian Iacob, chitaristul trupei.

 

Metalfan: Salut Cristi si bun venit in paginile Metalfan.ro!
Cristian Iacob: Salut si bine v-am gasit !

Metalfan: Pentru inceput ai putea sa ne spui mai multe despre Snapjaw? Cum a inceput totul? Cum ai ajuns in trupa?
Cristian Iacob: Din cate stiu, trupa s-a infiintat in Bals, pe la sfarsitul lui 2005, de Catalin (chitara), Pucu (tobe) si Tataru (ex-bas). Eu am ajuns in trupa la sfarsitul lui 2006, ma cunosteam cu Bony cat de cat, ei aveau nevoie de chitara solo, iar eu, dornic sa cant, am trimis ca proba baietilor un cover dupa Dream TheaterErotomania. M-au chemat la repetitii sa ma vada si live, totul a decurs bine, ne-am imprietenit in scurt timp si iata ca anul 2009 ne prinde tot impreuna intr-o formula perfecta in opinia mea si anume: Cata (chitara), Pucu (tobe), Mishu (bas), Bony (voce) si eu (chitara solo).  

Metalfan: Stiu ca de curand ati facut disponibil, prin intermediul paginii voastre oficiale de Myspace, primul vostru material oficial, EP-ul Murder Is Only Flesh Deep. Esti de parere ca un canal de promovare precum Myspace poate cantari mai mult in avantajul unei trupe decit un site oficial?
Cristian Iacob: E frumos sa ai un site oficial, poate vom avea si noi pe viitor, dar daca ne uitam, si trupele consacrate precum Exodus, Slayer, Overkill, etc au pagina pe Myspace, deci e un canal foarte bun pentru a promova trupe, materiale muzicale si altele.

Metalfan: In data de 20 decembrie stiu ca va avea loc lansarea acestui EP in Live Metal Club. Ce alte surprize ne mai pregatiti pentru acest eveniment?
Cristian Iacob: Stii cum e... surprizele sunt surprize si vor veni mai ales din partea lui Bony, dar cu totii, per ansamblu am pregatit un show special, avem in playlist inca doua piese noi asa ca asteptam un public numeros la aceasta lansare.

Metalfan: Spune-mi, te rog, unde ati inregistrat materialul Murder Is Only Flesh Deep si cine s-a ocupat de productia acestuia? Nu pot sa trec cu vederea faptul ca suna foarte bine.
Cristian Iacob: EP-ul nostru, care contine patru piese, a fost inregistrat la un studio aflat in incinta curtii unde se afla si barul Big Mamou. De productie s-au ocupat baietii de la studio si anume Mike si Radu, doi baieti foarte de treaba si cu experienta in sunet si productie si le multumim inca o data pentru treaba buna care au facut-o.

Metalfan: Nu stiu nimic despre artwork, cine s-a ocupat de el si cum crezi ca se leaga cu ceea ce se aude pe disc?
Cristian Iacob: De artwork s-a ocupat Bony evident si parerea mea e ca se va lega perfect cu piesele de pe EP.

Metalfan: Totusi de ce un EP si nu un LP? E cumva o testare a pietei, a scenei underground, sau o atentionare asupra a ceea ce urmeaza din partea Snapjaw?
Cristian Iacob: Nu e nici o testare a pietei... Un EP e foarte ok in momentul de fata, iar pentru sfarsitul lui 2009 avem in plan sa scoatem un album de 10 – 12 piese.

Metalfan: Stiu ca playlist-ul vostru include mult mai multe compozitii de cat au fost selectate pentru EP, care a fost mijlocul de departajare a pieselor? Cum de ati optat pentru aceste piese in detrimentul altora?
Cristian Iacob: Cele aflate pe EP reflecta evolutia noastra ca trupa, sunt piese care arata mai multa maturitate in compozitie, fiecare a progresat ca muzician. 

Metalfan: Veti pleca intr-un turneu de promovare pentru acest material prin tara sau pregatiti doar cateva concerte bine alese? De asemenea, spune-mi, te rog, ati primit ceva propuneri pana in prezent de a concerta in afara tarii?
Cristian Iacob: Vom pleca in turneu de promovare in mai multe orase din tara dar se va intampla dupa concertul cu Kreator / Caliban, iar in legatura cu propunerile de cantat in afara tarii speram sa se intample curand.

Metalfan: Concertul alaturi de Kreator, Caliban si Taine va fi in luna februarie. E a treia oara, daca nu ma insel, cand ii vei vedea pe cei de la Kreator, de data aceasta insa vei imparti scena cu ei. Daca ar fi sa faci o paralela intre ceea ce ai simtit in 2003 cand i-ai vazut prima data la Polivalenta si sentimentul pe care il simti acum, care crezi ca este mai puternic?
Cristian Iacob: Haha... Kreator e una dintre trupele mele de thrash favorite. I-am vazut de doua ori pana acum, ultima oara la Sibiu, a fost frumos, dar a canta pe aceeasi scena cu ei e o mare onoare si vom incerca sa cantam cat putem noi de bine pentru a lasa o impresie frumoasa pentru ca in viata nu te intalnesti des cu asa ceva.

Metalfan: Care crezi ca este principala voastra trupa concurenta de pe scena de la noi in acest moment? Esti de parere ca este necesara o astfel de competitie?
Cristian Iacob: Nu... noi nu vedem o competitie intre trupe. Incercam sa ne facem treaba cat mai bine pe scena. Nu am vazut niciodata intr-o alta trupa un rival ci niste oameni care iubesc muzica , le place ceea ce canta si atat. Fiecare trebuie sa urce sus pe scena si sa de-a tot ce are mai bun.

Metalfan: Mai spune-mi, te rog, care este trupa alaturi de care va simtiti cel mai bine pe scena, trupa pe care o simtiti pe aceeasi lungime de unda cu voi, nu neaparat stilistic?
Cristian Iacob: Noi ne simtim bine pe scena alaturi de oricine pentru ca pe toti ii vedem prieteni , oameni cu aceeasi pasiune ca noi.

Metalfan: Revenind la muzica Snapjaw. Cum decurge procesul de creatie? Mai exact ce ai in minte atunci cand incepi sa compui o piesa?
Cristian Iacob: De cand am venit in Snapjaw toti contribuim cu ceva intr-o piesa… fiecare are ceva de spus de care se tine cont si se aplica. In aceasta trupa toata lumea compune si vine cu idei.

Metalfan: Ti-ar placea, de exemplu, sa lansezi un album conceptual  sau, ca tot este aproape Craciunul, un album cu colinde in varianta metal? De genul Twisted Sister - A Twisted Christmas, lansat in 2006?
Cristian Iacob: Sincer ce au scos Twisted Sister e foarte ok… insa nu cred ca as lucra la un asemenea concept.

Metalfan: Spre sfarsit iti propun un quiz care sper ca iti va da ceva batai de cap. Care ar fi alegerea ta si de ce dintre urmatoarele:
Atheist sau Death – Aleg Death categoric deoarece imi place tot ce au scos, muzica lor cu totul suna foarte bine. Atheist face ce face bine, dar vocea nu e pe gustul meu. Chuck Schuldiner a fost un muzician desavarsit si a avut, acolo, un pic de influenta asupra mea.

Sacred Reich sau KreatorSacred Reich imi pare rau ca nu au scos mai multe albume… suna foarte bine, dar Kreator au avut mai multe de zis in thrash metal, i-am si vazut live, au avut alt impact pentru mine, deci aleg Kreator.

Europe sau Warrant – aici oricat de mult imi plac Warrant, Europe ramane Europe... e una dintre trupele mele de suflet... i-am vazut live la Brasov in 2005, un concert extraordinar. Si pe deasupra in Europe si-au lasat amprenta 2 chitaristi fantastici ca John Norum si Kee Marcello.

King Diamond sau Mercyful Fate –  Mercyful Fate suna bine dar King Diamond e altceva. Albumele King Diamond ca productie sunt peste Mercyful Fate, parerea mea, si e un genial Andy LaRoque acolo care schimba multe.

Gary Moore sau Yngwie Malmsteen – Aleg Gary Moore de departe deoarece el are ce are Malmsteen numai ca Malmsteen niciodata nu va avea ce are Gary Moore… acel feeling UNIC. Parerea mea e ca Gary Moore are tot ce trebuie pentru a se afla printre primii 5 cei mai buni chitaristi din lume.

Metalfan: Iti multumesc pentru timpul acordat si pentru raspunsuri. Iti urez succes in continuare alaturi de Snapjaw si sa auzim de bine. In incheiere ai dori sa transmiti cateva cuvinte cititorilor Metalfan sau ai dori sa adaugi ceva?
Cristian Iacob: Iti multumesc si eu pentru interviu si sa auzim numai de bine. Iar pentru cititorii Metalfan: va asteptam la lansarea de pe 20 decembrie pentru un concert special. ROCK!

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Snapjaw

   December 05, 2008  | 0 Comentarii  | 5574 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Cristian Iacob (SNAPJAW): fiecare are ceva de spus

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri