interviuri rock

Ela & Calin (Necrovile): Speram ca si asteptarile publicului sa fie rasplatite!

Ela & Calin (Necrovile): Speram ca si asteptarile publicului sa fie rasplatite!
TRUPE : Necrovile

De curand am discutat cu Ela (bas) si Calin (chitara), doi dintre membrii trupei Necrovile, despre noul material de studio The Pungency of Carnage, turneul european ce trebuie sa inceapa, colaborarea cu Marius Costache - "Scott Burns al Romaniei" , Costin Chioreanu (Twilight13Media), Axa Valaha dar si United Guttural Records. Mai multe amanunte aflati in premiera in randurile de mai jos chiar de la cei doi.

 

 

Metalfan: Salutare si bine ati revenit la Metalfan!
Ela: Salutare si din partea trupei Necrovile, bine v-am regasit!

Metalfan: Cu ce va mai ocupati in ultima vreme? Stiu ca trebuie sa lansati primul produs de studio, The Pungency of Carnage...
Calin: Ultima perioada a fost destul de agitata. La inceputul anului am avut cateva concerte, acum ne pregatim pentru al treilea tur european. Albumul e gata, va fi lansat foarte curand de United Guttural Records din SUA.

Metalfan: Care este locatia in care urmeaza sa concertati pe care o asteptati cel mai mult cu nerabdare? De ce?
Ela: Unul dintre concertele din turneu il vom sustine in Arnsberg (Germania), unde am cantat si anul trecut. E un orasel mic, insa atmosfera a fost incredibila, a iesit un fel de party general, intre trupeti si public.

Metalfan: Deci din cauza atmosferei de vis sau de cosmar de care ati avut parte in trecut.... hahaha....
Ela: Da, va fi horror gory party II. Haha

Metalfan: Ok, haideti sa vorbim si de The Pungency of Carnage. Cat de mult ati muncit la acest album si cum il vedeti in acest moment?
Calin: Am inceput inregistrarile anul trecut, insa a durat mai mult decat ne asteptam. A fost destul de dificil din cauza faptului ca locuim in orase diferite, fiecare dintre noi are job. Chitarele si bass-ul le-am inregistrat relativ repede, in mini-stuioul home made.
Ela: Suntem multumiti de rezultat, a iesit cum ne-am dorit. Speram ca si asteptarile publicului sa fie rasplatite.

Metalfan: Stiu ca discul inital trebuia sa fie lansat sub egida Axa Valaha dar intr-un final a aparut sub egida United Guttural Records din SUA. Cum comentati aceasta schimbare?
Calin: Prefer sa nu comentam, au fost ceva probleme intre noi si labelul valah.
Ela: Feed-back-ul caselor de discuri la care am trimis piesele a fost neasteptat de bun, si in final am ales United Guttural Records, pentru ca acolo au aparut cateva albume notorii ale trupelor noastre preferate.

Metalfan: Totusi nu credeti ca astfel asteptarile publicului au crescut de la voi dupa semnarea cu United Guttural Records?
Ela: Suntem constienti de asta, insa faptul ca am semnat cu UG constituie o motivatie in plus.

Metalfan: Haideti sa ne reintoarcem la The Pungency of Carnage. Ne puteti spune mai multe depsre productia acestui material?
Calin: Tobele si vocea au fost inregistrate in studioul LiveSet din Cluj-Napoca, chitarele le-am tras acasa, apoi materialul l-am trimis lui Marius Costache, care a mai lucrat cu Satanochio, Avatar, Cap de Craniu si altele. Suntem foarte multumiti de modul in care au iesit mixajul si masterizarea. De asemenea, artwork-ul realizat de Costin Chioreanu (Twilight13Media) ne-a lasat fara cuvinte.
Ela: Coperta a fost deja cenzurata pe pagina noastra de myspace, ceea ce in definitiv e un lucru bun pentru imagine, haha.

 

 

Metalfan: Cum ati ajuns sa colaborati cu Marius Costache, as putea spune acest Scott Burns al Romaniei? I-ati dat libertate deplina in munca realizata sau v-ati sfatuit in tot acest timp?
Ela: I-am dat libertate deplina, iar apoi ne-am sfatuit, haha. Marius a stiut de la bun inceput ce asteptari avem, iar rezultatul a fost de 10 ori mai bun. Scott Burns al Romaniei, clar !

Metalfan: Haideti sa ne indreptam atentia spre povestea din spatele pieselor de pe The Pungency of Carnage. Ati putea face o descriere a fiecarei piese sau a povestii generale a materialului? Din punct de vedere liric...
Ela: Asta e domeniul lui Daniel, el scrie versurile, insa pe scurt, e povestea unui criminal nascut in urma unui incest, care dupa nastere isi mananca mama si instinctul devine tot mai puternic pe masura ce omoara (si uneori le mananca pe cele care-i plac) toate prostituatele pe care le intalneste... Asta e pe scurt, in detaliu lucrurile arata mult mai rau... Te las pe tine sa cenzurezi... Versurile sunt foarte concentrate, le puteti gasi in booklet-ul CD-ului.

Metalfan: Deci, am putea spune ca exista un concept in spatele materialului? Un fel de King Diamond in varianta brutal death metal??
Ela: Da, exista o poveste ce va continua pe al doilea album. The Pungency of Carnage se termina cu un Outro ce va face legatura cu noul material.

Metalfan: Deci sa intelegem ca deja ati inceput lucrul la un nou material? Cel putin la nivelul ideeilor...
Calin: Avem deja patru piese in faza de proiect pe care le lucram la sala de repetitii. Idei exista...

Metalfan: V-ati gandit de exemplu ca ati putea realiza un fel de Star Wars ca ordine a aparitiei discurilor al death metalului? Si in acelasi timp al povestii...
Calin: Din punct de vedere conceptual cu siguranta ca albumele pot fi legate intre ele si cred ca Daniel nu va abandona personajul din The Pungency of Carnage, insa muzical vorbind nu pot sa-ti spun sigur daca vom compune la fel si peste doi ani... Vom vedea spre ce ne conduce Forta, Luke Skywalker, haha.

 

 

Metalfan: Mai devreme Ela spunea ca artwork-ul albumului a fost cenzurat pe Myspace. Nu va temeti totusi ca ar putea fi cezurat si cel al CD-ului propriuzis, de exemplu cam cum s-a intamplat cu Cannibal Corpse in Germania in urma cu mai multi ani....
Ela: Ne-am pus problema asta, insa nici copertile CD-urilor Devourment, Fleshgrind, Lividity, Malignancy, Skinless, Waco Jesus sau Deaden care au aparut la United Guttural Records nu sunt tocmai cuminti. Iar faptul ca Hammer Smashed Face a fost interzisa in Germania a condus la o cerere si mai mare in concerte.

Metalfan: Deci am putea spune ca cenzura este intr-un final tot o forma de promovare...
Calin: Nu o dorim in felul asta, cu siguranta ca cine va dori sa cumpere albumul o va putea face. Coperta va ramane la fel, indiferent daca va fi cenzurata sau nu. Nu vom face niciun compromis, nici muzical, nici conceptual.
Ela: Costin Chioreanu ne-a averizat ca va realiza un artwork atat de intens incat sa ai impresia ca traiesti masacrul... Cred ca cei de pe myspace au fost oripilati...

Metalfan: Planuiti sa realizati si un videoclip sau cine stie mai multe pentru a promova mai bine discul? Aveti ceva planuri de scenarii?
Calin: Avem in plan editarea unui videoclip, insa momentan suntem prinsi intre promovarea albumului si pregatirile pentru turneu.

Metalfan: O intrebare pentru tine Calin. Daca stiu bine, ai absolvit o scoala de muzica. Te-ai vedea sustinand cursuri si/sau seminarii de metal extrem in fata unor studenti la o scoala de muzica??
Calin: As fi vrut ca si la Conservator sa fi existat cel putin un curs optional de chitara electrica, si desigur, mi-ar face placere ca la liceul de muzica unde predau sa existe o clasa de chitara electrica, pe langa catedra de chitara clasica. Oricum, la Scoala de Arte sunt cativa elevi interesati de metal extrem, diferenta e ca in loc sa studiem Bach sau Tarrega, repertoriul consta in piese Carcass, Cannibal, Death etc.

Metalfan: Deci totusi faci acest lucru oarecum la un nivel mai mic pana la urma. Cred ca ar fi fost interesant ca intre muzica clasica si jazz de exemplu sa fie un curs propriuzis de metal extrem...
Calin: Nu va mai dura mult pana ca in cursul de Istoria muzicii sa fie incluse si subgenurile rock-ului, unii profesori au inclus deja materiale in acest sens.

Metalfan: Si acum o intrebare pentru Ela. Stiu ca de curand ai format Necrogore Promotion, ne poti oferi mai multe detalii in aceasta privinta?
Ela: Sub titulatura Necrogore Promotion organizez concerte in special de brutal death, grindcore, dar si progressive sau hardcore, unul dintre motive este acela de a ajuta cateva trupe romanesti care cred eu ca merita. Urmatorul party la care va invit va avea loc in 29 martie in Clubul Roland Garros din Cluj-Napoca, si ii va avea pe afis pe Visceral Grinder (Mexic) si cateva trupe romanesti: Loudrage, Skullp si Nox.

Metalfan: Revenind la discul The Pungency of Carnage. Cand va avea loc lansarea propriuzisa?
Ela: Nu am stabilit inca o data, insa vom anunta la momentul potrivit. In 2003 am lansat EP-ul intr-un concert cu Guerillas, am vrea sa-i avem special guests si la lansare.

Metalfan: Din cate stiu in luna martie vor fi si ei intr-un turneu european...
Ela: Din pacate, datele si locatiile nu coincid, asa ca trebuie neaparat sa ne intalnim in Cluj-Napoca pentru un concert.

 

 

Metalfan: Veti lansa si merchandise nou cu ocazia lansarii noului album? Pentru acesta veti colabora tot cu Costin Chioreanu pe partea grafica sau v-ati gandit la altceva?
Calin: Vom avea merchandise nou pentru tour, designul apartine tot lui Costin Chioreanu, iar de productie se ocupa Catalin Scanteie, care a imprimat si tricourile din primul tour. Modelul tricoului poate fi vazut pe site-ul www.necrovile.com

Metalfan: Ok, cam atat a fost. Va multumesc pentru timpul si pentru raspunsurile acordate. In final va invit sa adaugati daca mai doriti ceva sau sa transmiteti cateva cuvinte cititorilor nostri...
Ela: Am vrea sa mentionam ca turneul e realizat de Axa Valaha, aceasta fiind si ultima noastra colaborare cu Coro. Salutari cititorilor Metalfan, multumim tie si redactiei pentru interviu. Let the gory massacre begin !!!

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Necrovile

   March 06, 2009  | 5 Comentarii  | 6402 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Ela & Calin (Necrovile): Speram ca si asteptarile publicului sa fie rasplatite!

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri