interviuri rock

FIRST DIVISION: hardcore pentru toti - interviu cu Cristi Nicolae

FIRST DIVISION: hardcore pentru toti - interviu cu Cristi Nicolae
TRUPE : First Division

Am discutat de curand cu solistul trupei brailene de hardcore/post thrash, Cristi Nicolae. El ne-a vorbit despre viitorul material al trupei, despre influente dar si despre preferintele sale in materie de hardcore. Mai multe detalii aflati in radurile de mai jos, chiar de la Cristi.

 

 

Metalfan: Salut Cristi si bine ai venit la Metalfan!
Cristi Nicolae: Salut si bine v-am gasit!

Metalfan: Pentru inceput, pentru ca multi dintre cititorii nostri nu sunt familiarizati cu First Division, ne-ai putea oferi mai multe detalii legate de trupa?
Cristi Nicolae: Desigur. First Division este o trupa ce promoveaza in principal curentul Hardcore. Dar cum fiecare dintre noi ascultam chestii sensibil diferite, per total, stilul abordat include influente old school, new school, post thrash,  groove, chiar si hip hop. Nu ne limitam la un tipar bine delimitat... incercam doar sa respectam influentele fiecarui membru din trupa noastra.

Metalfan: Daca stiu bine trupa a luat nastere in 2006 dar inca nu a fost lansat nici un material. Este aproape momentul acela?
Cristi Nicolae: Este adevarat. Nu ne-am grabit cu un material propriu zis, pentru ca am vrut cu totii sa treaca un timp, pentru a ne defini cat de cat stilul. Nu vrem sa iesim cu ceva pe piata, apoi peste un interval de timp sa iesim cu altceva. Nu stim sigur daca va iesi vreun material anul acesta, desi noi speram si ne dorim foarte mult acest lucru. Cel mai important este sa aducem toate piese compuse pana in momentul de fata, la forma de H x C dorita de noi. Cand vom fi 99% siguri ca suntem pe calea cea buna din punct de vedere compozitional, cu siguranta ca nici materialul nu va intarzia.

Metalfan: Mai exact la ce capitol crezi ca trebuie sa mai aduceti imbunatatiri, cel putin la o scurta privire a compozitiilor voastre?
Cristi Nicolae: Imbunatatiri se pot aduce cam la toate capitolele. Nu este greu deloc sa imprimi un disc ce va suna zid, dar la contactul cu publicul sa lasi o parere usor diferita. Trebuie sa recunoastem totusi ca suntem la inceput.. intr-o fraza... intotdeauna exista loc pentru mai bine si nu ne grabeste nimeni.

 

 

Metalfan: Da, intr-adevar, tot timpul se pot aduce imbunatatiri. Dar te intrebam aceste lucruri pentru ca din cate stiu aveti o activitate concertistica, publicul vine la concertele voastre, si probabil ca in ascultatori se poate naste dorinta de a lua piesele acelea de la concert acasa, pe un disc. Vorbind de concerte, cand va avea loc urmatorul vostru concert?
Cristi Nicolae: Noi momentan nu avem nici un viitor concert in plan. Am participat si vom participa in continuare la concerte din cele mai variate, fie cu headlineri din aria hardcore/thrash, fie grind, chiar si heavy metal. Important este ca publicul sa nu considere o trupa newcomer de post thrash/hardcore drept o molima sau ceva indezirabil pentru meleagurile noastre. (rade) Raspundem de cele mai multe ori afirmativ la invitatii, deci organizatori de show-uri din toata tara, vizionati-ne/contactati-ne !! (rade) la www.myspace.com/firstdivisionband

Metalfan: Din partea carui public crezi ati avut parte de astfel de ractii pana acum? Ma refere la "molima sau ceva indezirabil"?
Cristi Nicolae: Deocamdata nu ne-a blamat nimeni. Ideea este alta... in general, metalistul clasic trateaza cu suspiciune si superficialitate cam orice are de oferit o trupa ce presteaza un stil terminat in *core. Si sincer... nu inteleg de ce. Eu personal ascult cu acelasi chef si Terror si Cannibal Corpse. Trebuie sa ne mai deschidem un pic ochii totusi, si sa lasam prejudecatile acasa atunci cand intram in sala unui concert. Si am spus "metalistul clasic" tocmai deoarece nu vrem sa ratam acest segment al publicului. Nu suntem o trupa exclusivista, nu avem mesaje exclusiviste. Ne adresam in egala masura atat celor ce au crescut cu Biohazard/Sick Of It All dar si celor ce prefera sonoritati metalice mai clasice.

Metalfan: Deci pana acum lucrurile stau bine din acest punct de vedere. De exemplu, am observat la BMN7 ca in ciuda stilului cantat de voi ati cantat si un cover Dying Fetus...
Cristi Nicolae: Exact despre asta este vorba! Dying Fetus este una din multele trupe ce ne influenteaza (greu de crezut?!) ca stil!! Iar la BMN7 a fost momentul propice pentru a arata asta unui public destul de numeros, cu care sper din tot sufletul sa ne revedem curand.

Metalfan: Deci din punct de vedere muzical, materialul vostru de debut se anunta a fi destul de interesant stilistic. Penduland din diverse arii metalice...
Cristi Nicolae: Asta ramane de vazut, este fara doar si poate o provocare pentru noi. Dar foarte important la First Division este faptul ca nu suntem ahtiati dupa noutate, dupa experimente... nu vrem sa revolutionam genul sau ceva in sensul asta. De exemplu daca nu ar fi fost coverul Dying Fetus, nu cred ca se prindea absolut nimeni ca este una din influentele nostre. Nu vrem sa reinventam riffurile trupelor consacrate. Influentele trec prin filtrul ratiunii instrumentistilor nostri, rezultatul fiind ceea ce ii invit pe toti cei ce sunt open minded sa vada/auda la un show First Division.

 

 

 

Metalfan: Ca tot vorbeam de influente. Care crezi ca sunt cele mai importante trei albume de hardcore care au fost lansate vreodata? Si de ce?
Cristi Nicolae: Este extrem de greu ce imi ceri, si extrem de greu sa ma decid (rade). Printre preferatele mele se numara Biohazard - Urban Discipline, Madball - Set It off, Sick of it all - Call to Arms. Si de ce? pentru ca au facut istorie, au influentat si vor influenta in continuare artisti HC din toata lumea si nu vor muri niciodata, la fel de bine precum alte zeci de trupe si albume... Dar, repet, o delimitare neta intre ele este foarte greu de realizat.

Metalfan: Aruncand o privire asupra numele oamenilor care au trecut prin First Division, am observat ca pentru o perioada in trupa au cantat si Luci care acum canta cu Proof si Ulisse care bate pentru Do Diez. Am putea spune ca Braila este o pepiniera pentru muzica hardcore in acest context?
Cristi Nicolae: Braila, in ciuda faptului ca este un oras mic si destul de sarac, ofera exact inspiratia de care are nevoie orice pusti pasionat de hardcore si nu numai. Tin sa fac o corectura, Luci nu a cantat propriu zis cu First Division, intrucat el a plecat din proiect inainte aparitiei numelui formatiei (rade). Personal imi pare oarecum rau ca nu l-am apucat, deoarece este un tip extrem de ambitios si determinat. Ma rog... divergentele infantile dintre el si alti oameni precum Dan (actualul tobar de la Conflict Mental) sunt de domeniul trecutului, ne-am maturizat cu totii (rade) Una peste alta si apropos de hardcore/moshcore... cine n-a prins Proof live, ar fi bine s-o faca!! Cat despre Ulisse, este fostul nostru tobar, ce a decis sa plece la Dodiez. Nimic mai mult.

Metalfan: Da, intr-adevar, Proof au inceput sa prinda contur live si suna destul de compact.
Cristi Nicolae: Doar asta e idealul oricarei trupe...

Metalfan: Ok Cristi. Cam atat a fost pentru acum. Iti multumesc pentru interviu si pentru timpul acordat, iar in final poti adauga daca mai doresti ceva sau poti transmite cateva cuvinte cititorilor nostri....
Cristi Nicolae: Multumesc si eu pentru interesul aratat. Haideti la concerte!! United we stand divided we fall.

 

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: First Division

   March 25, 2009  | 11 Comentarii  | 6585 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: FIRST DIVISION: hardcore pentru toti - interviu cu Cristi Nicolae

  • sunteti cei mai tari ..nu bagati in seama c sp lumea ..fiti voi insiva si totul va fi bn pooooooooooooooooooop

    1. Posted by anna | 05 Mai 2009 14:02
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri