interviuri rock

Gama Bomb: thrash-ul mai are multe de oferit

Gama Bomb: thrash-ul mai are multe de oferit
TRUPE : Gama Bomb

In data de 9 iunie a aparut sub egida Earache Records cel de-al doilea album de studio al grupului britanic Gama Bomb, Citizen Brain. Luke Graham, unul dintre chitaristii trupei, si totodata si unul dintre membrii fondatori, ne-a vorbit despre Gama Bomb, Citizen Brain, metalul extrem si nevoia de thrash metal. Mai multe aflati de la Luke in randurile de mai jos.

 

 

Metalfan: Salut! Majoritatea cititorilor nostri nu stiu foarte multe despre Gama Bomb. Te rog, spune-ne mai multe despre trupa ta…
Luke Graham: In componenta de acum, figuram: eu (Luke) la chitara ritmica, Joe la bass si voci aditionale, Philly la voce, Domo la chitara si voci aditionale, iar Paul la tobe. Am inceput in 2002;  eu, Joe si Philly am cantat in alte trupe impreuna inainte, si uniti de dragostea noastra pentru Nuclear Assault, am format Gama Bomb. Am realizat cateva demo-uri, am trecut prin cateva schimbari de componenta, am cantat cu multe trupe misto, precum GBH sau Poison Ideea si am lansat primul nostru album, Survival of the Fastest, in 2005, a fost apoi relansat de un label german important de thrash, Witches Brew, impreuna cu cel de al doilea demo al nostru ca bonus. In jurul anului 2005-2006, Paul s-a alaturat trupei si se ocupa de tobe, pentru ca l-am dat afara pe ultimul dobitoc si pe Kevy, care s-a ocupat de chitara pe primul album, si a fost inlocuit de Domo. Incepand de atunci am cantat cat de mult am putut, am cantat cu trupe precum Tankard, Sabbat, Onslaught, At War si Exodus, si am scris/inregistrat/lansat cel de al doilea album, Citizen Brain.

Metalfan: Cintati despre zombie, monstri, razboiul si umor, este loc pentru umor in thrash metal?
Luke Graham: Este loc din belsug! Inainte de toate, facem acest lucru pentru ca ne place, si avem un simt al umorului care se resimte si in versurile noastre. Nu suntem niste black metalisti nefericiti in permanenta care au umblat prin trusa de machiaj a surorilor lor.

Metalfan: In data de 9 iunie ati lansat cel de al doilea album, Citizen Brain. De ce Citizen Brain, cum ai descrie acest album metalistilor?
Luke Graham: 15 piese, 38 de minute de thrash, fara introuri clean, fara balade, doar thrash. Daca va plac trupe precum Anthrax, Agent Steel, Dark Angel, atunci ascultati-l!

Metalfan: Ce aduce nou Citizen Brain comparativ cu albumul vostru precedent, Survival of the Fastest?
Luke Graham: In primul rand, cred ca este mult mai rapid. De asemenea este si alt line-up fata de primul album, si cred ca trupa este mult mai inchegata pe Citizen Brain. De asemenea si productia este mult mai buna, de data aceasta am mers in Anglia pentru a inregistra cu Scott Atkins, care inainte canta cu Stampin’ Ground, si chiar ne-a impins sa dam tot ce e mai bun posibil.

 

 

Metalfan: Aceste este primul vostru album la Earache Records, cum ati semnat cu Earache?
Luke Graham: Am iesit din Irlanda si am acceptat oferte pentru a canta oriunde, asta insemna in general sa cantam in Anglia si Scotia, este o scena grozava de thrash in Anglia in acest moment si am incercat sa ne facem cit mai multi fani. Apoi am inregistrat cateva demo-uri pentru Citizen Brain, le-am trimis in stanga si in dreapta, iar Earache ne-a oferit un contract.

Metalfan: Piesa Zombie Brew, de pe ultimul vostru album de studio, Citizen Brain, va figura pe o compilatie de la Earache, Thrashing Like a Maniac. Cine a ales aceasta piesa, voi sau Earache? Ce parere ai despre compilatii, in general?
Luke Graham: Ei au ales piesa, a fost favorita lui Digby la acel moment, si este si una dintre piesele noastre favorite de cintat live. Compilatia Thrashing Like a Maniac este grozava, sunt multe trupe noi misto pe ea. Imi plac compilatiile atat timp cat au un scop, cum ar fi cazul de fata, de a arata situatia scenei thrash actuale. O alta compilatie buna este Bangers and Thrash care a fost lansata de Resillence Records,  contine cele mai bune trupe de pe scena britanica de thrash, precum Mutant si Deceptor.

Metalfan: Cine s-a ocupat de artwork-ul albumului? Rezultatul va satisface?
Luke Graham: Artwork-ul a fost realizat de catre Jeff Zornow, a mai realizat o banda desenata, The Day of the Dead. Am fost foarte multumiti in final, este genul de atmosfera de banda desenata pe care o cautam. De asemenea a realizat si cateva tricouri pentru noi.

 

 

Metalfan: Cum a fost munca din studio cu Scott Atkins?
Luke Graham: A fost munca grea! Lungi zile de cate 12 ore de riffuri in permanenta, Scott ne-a facut sa dam din noi tot ce e mai bun. Dar odata ce am terminat, a fost un festival al berii total. Ne-am uitat la Rats Night of Terror de zece ori in timpul inregistrarii albumului.

Metalfan: Stiu ca at lansat doua demo-uri, The Survival Option in 2003 si The Fatal Mission in 2004, ce ne poti spune despre ele?
Luke Graham: The Survival Option a fost primul nostrum demo, calitatea era de rahat, asa ca am folosit un alt studio pentru The Fatal Mission, care de altfel contine si primele doua piese pe care le-am scris. The Fatal Mission a fost menit sa fie un 7” vinyl, dar datorita problemei legate de bani, l-am lansat pe CD. Nu au fost realizate decat 100 de exemplare din ambele demo-uri.

Metalfan: Mai exista alte demo-uri sau inregistrari? Daca da, le veti face oficiale?
Luke Graham: Mai avem ceva inregistrari live, dar nimic care sa ne satisfaca pentru o lansare oficiala. De asemenea am mai lansat un split 7” cu Black Sister din Ungaria, cu un solist scotian. Includea un cover al piesei Maniac dupa The Dangerfields, o trupa de punk din Irlanda de Nord si doua piese originale pe partea noastra, o versiune mai veche dupa Zombie Brew si Frightmare on Hell Street. A fost lansat de catre Problem? Records care ii apartine solistului de la Black Sister. Cred ca acum este sold out, dar este posibil sa mai existe cateva distrouri care sa mai aiba cateva copii ramase.

Metalfan: Observ ca multe trupe readuc la viata spiritul Bay Area al thrash-ului. Trupe precum Gama Bomb, Bonded By Blood, Evile dar si Municipal Waste dar cu o tenta crossover de exemplu. Ce parere ai despre acest lucru?
Luke Graham: Este grozav, ma bucur ca pot merge si pot sustine un concert cu alte trupe thrash, atunci cand am inceput, nimeni nu vroia sa auda de asa ceva, singurii oameni carora le placea ceea ce faceam erau punkistii, iar astfel, mule dintre concertele noastre in primii ani au fost sustinute alaturi de trupe punk. Apoi oamenii au inceput din nou sa formeze trupe thrash, iar acum sunt multe trupe noi grozave.

Metalfan: Nu este totusi putin ciudat ca voi fiind din Irlanda de Nord, sa cantati Bay Area thrash? De ce?
Luke Graham: Nu, ne place muzica, de asta o cantam. Muzica nu ar trebui sa fie limitata de granite geografice. Una dintre cele mai bune chestii ale ultimului turneu al nostru din Europa a fost ca am cunoscut multi thrasheri din locuri diferite, chiar daca puteam cu greu vorbi cu ei din cauza limbii, ne puteam bucura in continuare de thrash si bere.

 

 

Metalfan: Stiu ca veti pleca in turneu pentru Citizen Brain, treceti si prin Romania?
Luke Graham: Plecam in turneu in Europa in septembrie si octombrie, dar din pacate nu vom ajunge in Romania. Speram ca data viitoare! Una dintre chestiile care imi plac cel mai mult in privinta turneelor este sa vizitez tari noi si sa cunosc oameni noi care sunt gata pentru thrashareala!

Metalfan: Ati cantat cu trupe precum Onslaught, Exodus sau Sabbat din Marea Britanie de exemplu. Care este trupa ta preferata dintre acestea trei? Care sunt albumele tale preferate de thrash metal?
Luke Graham: Este o alegere dificila, dar trebuie sa aleg Exodus pentru ca Bonded by Blood este criminal, Power from Hell si History of a Time to Come sunt de asemenea printre albumele mele favorite. Peace Sells… de la Megadeth si Game Over de la Nuclear Assault sunt primele doua albume thrash pe care le-am ascultat, asa ca sunt cu siguranta in top 10.

Metalfan: Crezi ca fara thrash si hardcore ar mai fi existat metalul extrem asa cum il cunoastem astazi?
Luke Graham: Cred ca nu ar mai fi existat cu siguranta death metal fara thrash. Chestia este ca oamenii se gandesc ca asta e acum, metalul a mers mai departe, nu mai este nevoie de thrash, ceea ce este un rahat, doar fiti atenti la calitatea catorva dintre noile trupe de thrash si veti vedea ca este destul de clar ca thrash-ul mai are multe de oferit.

Metalfan: Sunt planuri sa apara un film despre Lemmy de la Motorhead, ce parere ai despre asta? Ti-ar placea sa se faca un film despre tine cand vei fi la varsta lui Lemmy?
Luke Graham: Atat timp cat nu este precum cartea lui, in care iti spune cat de dezamagit a fost cu fiecare album Motorhead, iar apoi la sfarsit iti spune ca sunt toate albume de clasa si sa te duci sa le cumperi, filmul ar putea fi ok. Motorhead sunt zei, iar ultimele lor albume au fost uimitoare, asa ca cel putin ar trebui sa fie muzica buna in film. Nu cred ca exista vreo sansa sa se faca un film despre mine haha.

Metalfan: Care a fost cel mai tembel lucru pe care l-ai facut in viata ta la un concert sau pe scena?
Luke Graham: Am cazut odata de pe scena dupa ce am amestecat whiskey cu bere, a fost destul de rau, totusi, in cadere am reusit sa arunc chitara catre cineva din public, ca sa n-o fac praf. Sunt sigur ca mai sunt si alte faze, dar multe dintre ele nu mi le amintesc.

Metalfan: Iti multumesc pentru timpul acordat! In final ai dori sa transmiti cateva cuvinte cititorilor nostri?
Luke Graham: Multumesc pentru interviu, speram sa ajungem in Romania cat mai curand!

 

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Gama Bomb

   September 02, 2008  | 2 Comentarii  | 10543 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Gama Bomb: thrash-ul mai are multe de oferit

  • Pt cine plm sa vina in Romania ? Pt necoptzi alde prowler si manele si sipu ? LOL

    1. Posted by Yuyu | 18 Septembrie 2008 15:41
  • Parerea mea cat se poate de sincera este ca ar trebui sa ii bei la oua pe manele si sipu. Prowler nush daca are oua, dr cu siguranta ai putea sa il sugi de phoenics!

    2. Posted by Cocosila | 19 Septembrie 2008 18:40
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri