interviuri rock

GAMMA RAY

GAMMA RAY
TRUPE : Gamma Ray

Cred ca acesta a fost interviul pe care-l asteptam cu cea mai mare nerabdare, iar cei doi nemti nu m-au dezamagit nici o clipa: Kay Hansen este cel mai nostim, dulce si cu picioarele pe pamant individ, iar Henjo Richter este si el extreme de placut. Deci ce-a iesit…

Metalfan: Dupa multi ani ati decis ca este timpul sa lansati a doua parte a Land of the Free; de ce ati considerat ca acel moment a venit atunci?
Hansen: Nu a fost chiar un plan. Am vrut numai sa facem un nou album, am vorbit despre directia muzicala pentru a ne schita un cadru de lucru, am fost de acord cu totii asupra unor aspecte si numele “land of the free” a aparut de mai multe ori. Ca Land of the Free, melodios si puternic, cu ceva mai multa orchestratie, asa ca pana la urma am zis: fie, de ce nu, hai sa incercam sa scriem Land of the Free II ca directie muzicala si daca vedem ca merge…
Richter: Un motiv a fost cel ca Majestic, albumul precedent, pentru presa si fani a fost un capitol Gamma Ray putin cam intunecat, asa ca am decis sa facem din nou ceva mai optimist. Apoi ne-am gandit: ca Land of the Free.

Metalfan: Cum au reactionat fanii la aceasta parte a doua?
Hansen: Destul de bine pana acum. Nu am primit prea multe plangeri, de fapt nici una. Din cate stiu eu, nimeni nu s-a plans si n-a zis ca acest album ar fi nasol.

Metalfan: Cum a fost in turneu cu Helloween?
Hansen: A fost extraordinar! Ne-am distrat de minune, a fost grozav, a fost ca o mare familie pe drumuri.

Metalfan: V-am vazut cantand impreuna Future World la finalul concertului lor. Cum a fost sa impartiti aceeasi scena si, de fapt, sa va distrati impreuna?
Hansen: Desigur, ne-am distrat. Prima data am facut asta la festivaluri si a fost un sentiment putin ciudat, de asemenea putin nostalgic si asa mai departe, dar chiar si asa numai Markus si Weiki au fost dintre membrii initiali cu care m-am reintalnit pe scena. Pe de alta parte, cand am facut turneul a fost un lucru binevenit sa mergem cu ei in turneu si pur si simplu sa fim impreuna la finalul concertelor.

Metalfan: Ne puteti povesti cateva situatii speciale din timpul acestui turneu?
Hansen: Cred ca totul a fost special.
Richter: Prea multe…
Hansen: Nu ma pot gandi la ceva anume, s-au intamplat prea multe lucruri haioase pentru ca oamenii din ambele trupe au acelasi fel de umor, suntem aceeasi idioti. Asa ca mereu era loc de prosteala si de facut glume si tot felul de chestii.

Metalfan: Cum pregatiti de obicei un concert?
Hansen: Sa pregatim un concert? Ne imbatam crunt in noaptea de dinainte.
Richter: A doua zi ne gandim: fi-r-ar, nu ar trebui sa beau atat de mult! Si de-a lungul zilei incercam sa…
Hansen: … ne revenim. Acum la modul serios, nu avem nici o reteta. Cateodata avem chef numai sa stam la camera de hotel si sa dormim si sa ne relaxam, cateodata stam acolo si cantam la chitara, cateodata ne plimbam prin oras si ce-o mai fi, nu exista un ritual.

Metalfan: La concertul de diseara, tinand cont ca este prima data cand cantati in Romania, aveti vreo surpriza deosebita pentru noi?
Hansen: Cu siguranta avem niste piese deosebite, pe care nu prea le cantam in concertele obisnuite, vom canta ceva mai mult si sa vedem cum iese.

Metalfan: Sunteti emotionati?
Richter: Intotdeauna.
Hansen: Intotdeauna.

Metalfan: Aveti anumite asteptari?
Hansen: Prefer sa-mi mentin asteptarile la un nivel scazut, pentru ca daca le ai prea ridicate ai putea fi dezamagit, asa ca pur si simplu vom iesi pe scena, ne vom canta piesele si vom spera ca oamenii se vor simti bine.

Metalfan: Kai, cum te-ai descrie drept chitarist si ce ai imbunatati la tehnica ta?
Hansen: Cu siguranta nu-s un chitarist tehnic; mai degraba cant din inima. Nu abordez niciodata un stil de a cata la chitara gen Malmsteen sau Overkill. Am adoptat influente din tot ce este bun si le-am transformat in ceva care este propria mea expresie de a canta la chitara.

Metalfan: Ai lucrat cu doi dintre cei mai apreciati vocali din scena metalica: Kiske si Scheepers, pentru ca apoi sa te intorci tu insuti la microfon. Ce ai apreciat cel mai mult la cei doi si te-au influentat in vreun fel, ai invatat de la ei?
Hansen: Invatat – n-as prea putea spune, sau influentat…
Richter: Cum sa nu procedezi… (rade). Nu bineinteles ca nu, glumeam.
Hansen: Cred ca sunt destul de diferit de cei doi. Toti suntem diferiti in ceea ce priveste stilul; bineinteles ca exista similitudini, cu siguranta, dar nu m-am gandit la asta niciodata. Eu cant asa cum imi iese, asa ca nu prea am ce spune in privinta asta.

Metalfan: Cu ce altceva in afara de muzica va umpleti vietile?
Hansen: Si noi p-aici. (rade) Ne intalnim cu prietenii, iesim prin oras.

Metalfan: Daca ar trebui sa va opriti din a canta, ce ati face?
Hansen: As incerca sa inventez ceva, mereu am idei bune pentru niste lucruri utile si as incerca sa le transform in realitate.
Richter: Eu nu vreau sa ma gandesc la asta... Probabil ceva diferit, dar tot in industria muzicala.

Metalfan: Aveti mesaje pentru fanii de aici?
Hansen: Da, sigur. In primul rand, ne pare rau pentru faptul ca show-ul din Hellish Tour a fost anulat; nici nu stim exact de ce, dar ne-a parut tare rau cand am auzit. In al doilea rand, va multumim pentru ca ne sustineti, ca ne savurati muzica. Si in al treilea rand va multumim ca veti veni diseara.

Metalfan: Multumesc mult. Sa aveti un concert frumos si sa va simtiti bine pe scena.
Hansen: Multumim. Asa va fi.

 

Autor: Mad
Vezi galeriile trupelor: Gamma Ray

   July 24, 2008  | 3 Comentarii  | 6928 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: GAMMA RAY

  • Multumim

    1. Posted by klawz | 29 Iulie 2008 13:19
  • Chiar ca..cel putin "daca va opriti din cantat ce ati face?". Zici ca`i dj wanda la acasa tv (sau unde e aia) luandu`i interviu lui dinu maxer (sau cum il cheama)

    2. Posted by NarutoSSLazio | 21 August 2008 22:07
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri