interviuri rock

Interviu cu Duncan Patterson (Ion, ex-Antimatter, ex-Anathema)

Interviu cu Duncan Patterson (Ion, ex-Antimatter, ex-Anathema)

Alt_loser: Ce mai faci, Duncan? Ai plecat din Antimatter vara trecuta... te rog sa-mi spui cate ceva despre proiectele tale.
Duncan Patterson: Am fost foarte ocupat cu cateva proiecte, am cantat si am inregistrat mult. Formatia mea se numeste Ion (cuvant galic care inseamna 'pur') si e un amestec de muzica clasica, folk si influente etnice. Folosesc instrumente pe care nu le-am mai folosit, cum ar fi harpa, mandolina, flaut. Muzica e cea mai intunecata pe care am scris-o, iar versurile sunt cele mai optimiste scrise de mine. Albumul Madre, Protegenos va aparea la toamna la Equilibrium Music. Pe langa Ion, am colaborat cu Johnny Cronin & The Aftermath, care canta un fel de rock alternativ. Mi-a facut placere sa cant live cu o formatie completa din nou. Nu fac parte din formatie insa am cantat de multe ori cu ei, apar pe urmatorul lor single si pe urmatorul album. In afara de aceste lucruri am ajutat alti artisti cu inregistrari, pre-productie, masterizare si alte chestii de genul asta. In concluzie a fost o perioada incarcata pentru mine, lucru care mi-a prins foarte bine.


Alt_loser: Cum explici faptul ca muzica pe care o compui acum e foarte diferite de ce faceai acum 14 ani, sa zicem? E o diferenta uriasa intre Serenades (Anathema) si Planetary confinement (Antimatter)...
Duncan Patterson: Poate evolutie? Am mers mai departe, am folosit idei diferite, m-am mentinut proaspat si interesata de ceea ce compun/inregistrez. Cu toate ca eu nu cred ca e diferenta uriasa intre nimic din ceea ce am compus eu, in afara sunetelor si energiei, toata muzica mea are o chestie comuna.


Alt_loser: Unde sunt celelalte 21 de Eternity-uri?
Duncan Patterson: 1, 2 si 3 sunt albumul Eternity al Anathema. Partea a 4 e o bucata scrisa si partea 24 e pe Planetary Confinement. Celelalte plutesc pe undeva, poate se vor intoarce la mine candva.


Alt_loser: Unde gasesti suferinta sa poti scrie atatea cantece triste?
Duncan Patterson: In viata. E o reflectie a vietii, nu e deloc fictiune.


Alt_loser: Cum merge treaba cu Strangelight Records?
Duncan Patterson: A fost un an linistit pentru mine. Albumul celor de la Breaklose a fost lansat in sfarsit si cei din formatie se ocupa singuri de asta. Urmatoarea lansare va fi a celor de la Leafblade asa ca astept sa fie terminat ca sa putem stabili o data de aparitie si sa incepem sa-l promovam. Mai am si alte idei dar trebuie sa ma concentrez in principal pe muzica mea.


Alt_loser: Si acum intrebare clasica: cum vezi scena de metal acum?
Duncan Patterson: Nu o vad. Nu pot sa ma uit la ea. Dupa parerea mea a ajuns sa fie la fel de superficiala si plictisitoare ca orice scena bazata pe imagine. Sunt cateva formatii care fac albume bune, in afara de clasici. Acum media are o influenta mai mare ca oricand si vad si aud o groaza de formatii cu productie frumoasa si cu o imagine tipica „metal” care prinde la public. Totusi va fi intotdeauna o scena puternica de metal in underground si cred ca de acolo va veni magia din nou.

Alt_loser: E vreun album nou care sa-ti placa?
Duncan Patterson: Nu prea.


Alt_loser: Atunci spune-mi cativa artisti pe care ii admiri.
Duncan Patterson : Roger Waters, Fugazi., Roy Harper, Lisa Gerrard, Shane MacGowan, Jeff Mills.


Alt_loser: Ce parere ai de Star Wars?
Duncan Patterson: Imi place Empire Strikes Back, ce s-a facut dupa nu.


Alt_loser: Poti sa-mi descrii o zi normala din viata ta?
Duncan Patterson: Ma trezesc. Mic dejun. Merg la sala. Lucrez la PC cateva ore. Compun ceva daca am inspiratie. Imi fac griji pentru bani. Mananc. Dorm. Uneori fac baie.


Alt_loser: Cand mai vii prin Romania. Ai zis ca ti-a placut aici... Duncan Patterson: Mi-ar placea sa ma intorc. Mereu am zis asta. Nu am avut nici o oferta sa cant la voi din nou. Chiar astept.


Alt_loser: Stii ceva despre scena metalica de aici?
Duncan Patterson: Nu prea.


Alt_loser: Cateva cuvinte pentru fanii din Romania?
Duncan Patterson: "Ma ustura ochii de la monitor. Mi-e pofta de mancare romaneasca!" haha  (in limba romana in textul original)


Alt_loser: Ce zici de o bere?
Duncan Patterson: Nu multumesc, nu beau bere. Dar un whiskey mare ar merge, cheers!

Autor: Alt_loser
   March 08, 2006  | 1 Comentarii  | 7245 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Interviu cu Duncan Patterson (Ion, ex-Antimatter, ex-Anathema)

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri