interviuri rock

Interviu cu Nikola Rajevac (Amon Din)

Interviu cu Nikola Rajevac (Amon Din)
TRUPE : Amon Din

Amon Din este cu siguranta o trupa exponentiala a scenei metalice din Serbia. Nikola Rajevac unul dintre chitaristii trupei, a avut ceva timp la dispozitie pentru a raspunde catorva intrebari pentru Metalfan. Nikola Rajevac ne-a vorbit despre cel de al doilea album de studio al trupei, Where The Dreams No Longer Exist, despre prezenta la Hatework Festival 2 in septembrie alaturi de Nile, Grave, Belphegor si Loudrage, dar si despre situatia Serbiei din ultimii ani.

 

 

Metalfan: Salut! Te rog prezinta pe scurt istoria Amon Din pentru cititorii nostri...
Nikola Rajevac: Amon Din a inceput ca trupa in 1995 cand Nebojsa Sarcevic si Sasa Sarcevic s-au decis sa compuna cateva piese si sa vada cum vor iesi. Si una dintre aceste piese este Destiny, pe care Amon Din inca o mai canta. De a lungul anilor multi oameni au venit si au plecat din Amon Din, dar toti si-au lasat amprenta asupra muzicii Amon Din. Am cantat in toata Serbia, in Bosnia, in Romania... Si de fiecare daca cand am cantat am adunat din ce in ce mai multa energie pentru a ne continua munca.

Metalfan: In data de 6 septembrie veti canta la Hatework Festival 2 alaturi de Nile, Grave, Belphegor si Loudrage, la ce se pot astepta oamenii din partea Amon Din?
Nikola Rajevac: La un spectacol bun, asta e sigur. Avem un baterist nou Damir Adzic, Sasa si Nikola sunt din nou in trupa dupa doi ani, totul merge perfect. Veniti la concert, ascultati Amon Din si decideti singuri.

Metalfan: De ce ati ales ca tema de inspiratie pentru versurile voastre Tolkien si literatura fantasy? De ce nu influentate de cultura Sarba?
Nikola Rajevac: De fapt, doar o piesa este inspirata de Tolkien (Into the Mirror de pe albumul Dinamoneyezed), si avem piese inspirate de cultura Sarba: Blue Tomb (despre suferinta si durerea armatei Sarbe in Primul Razboi Mondial), Nebeska Srbija...

Metalfan: Anul trecut at lansat cel de al doilea album de studio al vostru, Where The Dreams No Longer Exist, te rog ne poti explica semnificatia titlului?
Nikola Rajevac: Ei bine, de fapt albumul va aparea anul acesta sub egida Thundering Records/Pervade Productions din Franta. Multe dintre piesele acestui album au fost create atunci cand calea vietii oamenilor de aici nu era atat de clara ca astazi (2001-2005). Numele unei piese de pe album este de asemenea Where the Dreams No Longer Exist, care vorbeste despre interventia NATO din Serbia din 1999, si la acea vreme chiar parea ca Serbia nu este tara visurilor, nu era nimic sigur, nu stiai la ce sa te astepti de la ziua urmatoare. Era o perioada foarte rea.

Metalfan: Unde a fost inregistrat albumul? De asemenea, cat au durat inregistrarile?
Nikola Rajevac: Albumul a fost inregistrat in studioul Cesnjak din Kragujevac, inregistrarile au durat in jur de doua saptamani, masterizarea si productia au fost facute in D.O.W. in Florida de catre Juan Punchy Gonzales, care a lucrat cu Morbid Angel, Nile, etc.

Metalfan: Ati lansat doar doua albume de studio in 13 ani, aveti piese mai vechi inregistrate pentru o compilatie pentru fanii death metal, sau pentru oamenii curiosi sa afle mai multe despre istoria Amon Din?
Nikola Rajevac: Ei bine, fiecare barbat din Serbia trebuie sa mearga in armata. Si armata a furat doi ani din Amon Din (2002-2004), atunci era perioada cand ar fi trebuit sa facem un album nou. Dupa armata am luat totul aproape de la inceput (am avut doar doua concerte in acea perioada, nu am avut posibilitatea de a compune piese noi impreuna...). Cat despre compilatie, nu credem ca este necesar acest lucru acum, poate dupa ce vom lansa cel de al treilea album.

Metalfan: Sa revenim la la albumul vostru, Where The Dreams No Longer Exist, ai putea sa ne spui cate ceva despre fiecare piesa? Cum ar trebui vazute lucrurile...
Nikola Rajevac: Cum spuneam si mai devreme, multe dintre piese au fost compuse intre 2001 si 2005. Cum ar trebui vazute lucrurile? Lasam acest lucru in seama fanilor. Fiecare are sentimente diferite cand asculta muzica, si atat timp cat fanii nostri simt muzica, vom aduna din ce in ce mai multa energie pentru a continua.

 

 

Metalfan: Chiar imi place artwork-ul, seamana cu o imagine din Muntele Osindei din Mordor... sunt pe aproape?
Nikola Rajevac: Artwork-ul a fost facut de catre Zig Skingraver (a lucrat cu Suffocation, Dying Fetus, etc.). Este pura coincidenta ca seamana cu Muntele Osindei. I-am dat inregistrarile, le-a ascultat si a desenat ceea ce a simtit. Asta e!

Metalfan: Anul acesta veti canta la Legacy Festival in Serbia impreuna cu Obituary, Vader, Destruction si multi altii, de asemenea veti fi in turneu cu Grave, Nile si Belphegor, va ganditi sa filmati un DVD? Am observat ca nu ati lansat un DVD pana acum...
Nikola Rajevac: Vom avea echipajul nostru, asa cum va avea fiecare trupa, daca totul va fi in regula, probabil vom face o lansare.

Metalfan: Cum sunt lucrurile cu Kosovo? Ce simti in aceasta privinta?
Nikola Rajevac: Suntem muzicieni, asta e ceea ce facem, politicienii fac politica.

Metalfan: Cum merg lucrurile cu Butcher Productions pana acum?
Nikola Rajevac: Primul nostru album a aparut sub egida Butcher Productions, si am cooperat excelent. Am vandut in jur de 1000 de casete in Serbia in la acea vreme (2000-2001), ceea ce este un rezultat excelent. Cum spuneam, dupa armata, a trebuit sa o luam de la inceput, si aproape am incetat cooperarea. Dar Max Butcher si Amon Din au ramas in continuare prieteni buni, si probabil vom fi intodeauna.

Metalfan: Cand Amon Din a inceput ca trupa, care a fost lucrul care v-a frustrat?
Nikola Rajevac: Frustrat? Chiar nu inteleg intrebarea. Cu totii am inceput sa cantam in Amon Din pentru ca ne place mult.

Metalfan: Care este intrebare la care ti-ai dorit sa raspunzi intr-un interviu si nu ai avut ocazia pana acum?
Nikola Rajevac: Cand va avea Amon Din primul turneu interplanetar, hahaha!

Metalfan: Care sunt influentele voastre in afara de Tolkien?
Nikola Rajevac: Tolkien este ultima influenta in Amon Din. Multe dintre influente vin din partea membrilor trupei (ascultam genuri diferite de muzica, 90% este metal, dar sunt si alte trupe interesante).

Metalfan: Iti multumesc pentru timpul acordat, in final ai dori sa transmiti cateva cuvinte cititorilor Metalfan?
Nikola Rajevac: Ramaneti metal (orice gen), si nu pierdeti Amon Din pentru nimic!

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Amon Din

   June 16, 2008  | 0 Comentarii  | 9656 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Interviu cu Nikola Rajevac (Amon Din)

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri