interviuri rock

Interviu cu Sean Peck (Cage)

Interviu cu Sean Peck (Cage)
TRUPE : Cage

 

 

Metalfan: Salut Sean! Cred ca este prima data cand Cage este intervievata de un webzine din Romania. Poti face o scurta prezentare a istorie trupei?
Sean: Grupul nostru a pornit la drum in 1992, iar pe vremea aia ne aflam sub asaltul miscarii grunge. Ne doream doar sa continuam aceasta mostenire a maestrilor metal-ului si ne distram facand lucrul acesta.


Metalfan: Care sunt influentele tale ca vocalist? Si care sunt trupele tale preferate?
Sean: Am devenit atras de metal destul de tarziu, dar cand m-a lovit mi-a acaparat aproape toata viata! Am crescut asimiland doze importante de hard rock ca Dokken, Ratt, Black and Blue, Helix si am trecut treptat la Testament, Judas Priest, Metal Church, Iron Maiden, Queensryche, Savatage, Riot and King Diamond. Vocalistii pe care i-am admirat au fost desigur Rob Halford, King Diamond pentru vocea si melodiiile sale creative, Geoff Tate (in trecut, nu acum) si Midnight de la Crimson Glory. Tocmai ce am cantat  Red Sharks cu Crimson Glory la festivalul PROG POWER USA X si a fost o onoare si un vis devenit realitate.


Metalfan: Sunt o gramada de oameni care iubesc muzica voastra, dar si altii care va considera o clona Judas Priestt. Ce ai dori sa le transmiti celor din urma?
Sean: Nu imi imaginez cum pot spune asa ceva. Nu stiu cate colne Judas Priest exista, dar as dori sa aflu care sunt pentru ca probabil mi-ar placea foarte mult muzica lor! Toata lumea are dreptul la opinie, dar cred ca acum suntem probabi mai rapizi si mai heavy decat Priest si cu siguranta avem o alta abordare decat ei, prin incorporarea vocilor death si black metal sau falsetto-urilor gen King Diamond. Judas Priest au multe piese minunate si asta este important pentru noi. Judas Priest se imbraca de asemenea in piele neagra cu tinte si noi am adoptat aceasta vestimentatie.  Ei sunt reprezentarea a tot ceea ce este bun in metal si noi ne dorim sa dezvoltam aceste idei si sa impingem limitele putin.


Metalfan: Ati beneficiat de cronici excelente din partea presei si a fanilor pentru ultimele trei albume. A schimbat acest lucru ceva? Consideri ca trupa este privita cu mai multa atentie, a devenit Cage mai mare?
Sean: Da, incet dar sigur am urcat pe muntii metalului. Cu cat ne vad mai multi oameni cu atat creste si numarul de fani. Am fost plecati in turnee mult mai mult decat in trecut, iar acest lucru ne-a ajutat sa devenim un fel de legenda underground. Planuim sa impingem limitele si sa cantam mai mult astfel incat regii americani ai power metalului sa obtina dominatia globala!!!

 

 

 


Metalfan: Hell Destroyer este albumul meu favorit din tot ce ati lansat pana acum. Am fost fascinat de intregul concept care cred ca i-a dat mai multa profunzime muzicii. Ne poti dezvalui cateva detalii despre poveste? Este Cage o trupa crestina? Mai aveti in plan realizarea unui album conceptual in viitor?
Sean: Imi place sa scriu astfel de povestiri pentru ca sunt un mare fan al benzilor desenate si in plus am jucat o gramada de RPG-uri similare cu universul dungeons and dragons. Acest background mi-a permis sa imi folosesc imaginatia pentru a-mi largi pasiunea pentru povestiri la un alt mediu, ce l al muzicii metal. Prin urmare Hell Destroyer a fost mai usor de scris decat Science of Annihilation. Avem 5 crestini in trupa si ca atare lumina apare frecvent in povestile mele. Daca asta ne face o trupa crestina atunci e in regula. Nu suntem cu siguranta o trupa satanica si cred ca grupurile care incearca sa arate raul sunt ridicole. Am beneficiat de multa dragoste si apreciere din partea comunitatii metal crestine si ei au reprezentat o binevenita completare la baza noastra de fani. Am fost recent headlinerii festivalului Elements of Rock din Elvetia si a fost extraordinar, iar publicul minunat. Daca nu ti-ar fi spus cineva ca e un eveniment crestin nici nu ai fi banuit.


Metalfan: In 17 ani de activitate ati avut doar doua sau trei schimbari de componenta. Acest lucru este destul de neobisnuit pentru trupele de metal. Ce v-a tinut atata timp impreuna?
Sean: Da,  eu, Dave Garcia si Mikey G suntem membrii fondatori. Anthony este alaturi de noi de 8 ani si recent am facut un upgrade definitiv prin cooptarea lui Norm Leggio (ex Psychotic Waltz) ca baterist.  Sa speram ca nu vor mai interveni alte schimbari. Rezumand, as spune ca trupa noastra a avut parte de multe momente bune si foarte putina drama, ceea ce nu este usor de infaptuit.


Metalfan: Dupa cum spuneai si tu, aveti un nou baterist in persoana lui Norm Leggio, cunoscut pentru colaborarea sa cu Psychotic Waltz. Cum este sa ai un muzician atat de experimentat si cunoscut in trupa? A avut vreo contributie la piesele de pe ultimul album?
Sean: Ei bine, el a compus toata partitura de tobe si a facut o treaba excelenta. Eu organizez o buna parte din compozitii iar Norm a stiut foarte bine ce sa faca. Era deja de multa vreme un prieten al trupei, cu mult inainte de a deveni membru, iar acest lucru a contribuit din plin. Ne-am distrat de minune impreuna cu el in turneu, s-a dovedit a fi un muzician extraordinar si un mare plus la capitolul distractie.

 

 

 


Metalfan: Vorbind de noul album, am constatat ca desi piesele power metal in forta sunt dominante, am simtit pe compozitii ca Spirit of Vengeance si Black River Falls mai multe influente traditionale, in spiritul heavy metal-ului clasic al anilor 80. A fost ceva deliberat din partea vostra?
Sean: Intr-un fel, da. Cred ca pur si simplu am compus din perspectiva unui fan al metal-ului si gandindu-ne cum ar trebui sa sune produsul intr-o zona specifica metalului. A fost o incercare voita de a imprima o rapiditate mai mare pieselor si de a experimenta cu unele beaturi noi pe care nu le-am mai folosit. S-a dovedit ca am reusit iar fanii au reactionat foarte bine. Spiritul clasic este inca prezent in piese, asa cum ai spus si tu, dar setul de piese pe care le cantam live a castigat mult in putere datorita ultimului album.


Metalfan: Cum percepi scena americana actuala de heavy si power metal in general? Dar cea californinan? Ceva trupe noi care merita atentie?
Sean: Cred ca scena de aici este mai sanatoasa ca oricand. In California o multime de pusi sunt atrasi de metalul clasic si noi cantam in fata unei audiente formate din spectatori de toate varstele. California are o gramada de locuri unde poti canta si sunt tone de trupe de metal peste tot. O trupa care imi place este Holy Grail, tocmai au semnat cu Prosthetic Records , sunt foarte buni.


Metalfan: Exista vreo sansa sa vedem Cage live in estul Europei sau in Romania in viitorul apropiat?
Sean: Cred ca in 2010 vom merge in multe locuri noi asa ca este destul de probabil sa cantam si acolo. O sa sun managementul si o sa le spun ca romanii ne asteapta!! Trebuie sa ajungem acolo pentru ca, asa cum am spus, noul nostru set de piese live este absolut demential

Autor: helldrasil
Vezi galeriile trupelor: Cage

   October 02, 2009  | 2 Comentarii  | 8557 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Interviu cu Sean Peck (Cage)

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri