interviuri rock

Interviu Gruesome Fate

Interviu Gruesome Fate
TRUPE : Gruesome Fate

Gruesome Fate e o tanara trupa de death metal din Ramnicu Valcea care a inceput activitatea muzicala in anul 2004 in formula Bogdan (voce) si Lita (chitara). Dupa realizarea unui demo, formatia s-a destramat, dar in luna iulie a anului 2007 trupa a prins contur din nou, de data aceasta in formula Bogdan - voce, Andu -chitara, Rocco - bas si Tavi - tobe. Pe data de 03.03.2008 formatia a lansat albumul de debut numit No Prayers iar despre acest lucru cat si despre activitatea trupei, in randurile de mai jos vom afla mai multe informatii de la vocalul trupei, Bogdan (foto).
 

 


Metalfan: Salutare si bine ati venit in paginile Metalfan!
Bogdan: Salutare si tie si tuturor celor care citesc Metalfan! Rock on!
 
Metalfan: Am sa te rog sa spui cateva cuvinte despre istoria trupei, cum a inceput toata povestea.
Bogdan: Trupa a inceput prin septembrie 2004 de la dorinta unui prieten bun de al meu Lita si a mea de a incerca sa compunem metal extrem si alegerea logica a fost Death Metal caci asta ascult eu si era normal sa facem acest gen. Fara experienta in acest domeniu, in perioada septembrie 2004 si aprilie 2005 am compus 5 piese care le-am inregistrat sub forma unui promo dar care nu a fost lansat niciodata. The Being (Secator) din Constanta a fost si el implicat in trupa o perioada, fiind responsabil cu drum programming. Apoi trupa s-a desfiintat, dar in iulie 2007 am readus-o la viata alaturi de membri noi Andu-chitara, Roco-bas si Tavi-tobe.In Ianuarie 2008 Costin s-a alaturat trupei, devenind a 2-a chitara. Restul e deja istorie, Hehe
 
Metalfan: De ce ati ales death metal si nu alt gen, avand in vedere ca in ziua de azi lumea nu prea mai este interesata deloc de acest gen de muzica ?
Bogdan: Death Metal a fost prima si singura optiune cand am inceput trupa deoarece este singurul gen muzical pe care il ascult si era desigur si singurul de care aveam idee cum se face. Nu sunt de acord cu ideea ca lumea nu mai este interesata de acest gen. In Romania da este o scena muribunda, dar afara undergroundul extrem este inca foarte bine reprezentat de trupe consacrate sau mai noi.

 

Andu - chitara


 
Metalfan: Legat de albumul vostru recent aparut, cum au decurs inregistrarile si unde au avut loc ? Aveti contract cu vreo casa de discuri ?
Bogdan: Inregistrarile au fost facute de noi personal, inclusiv mixajul in diferite locatii. Nu avem niciun contract cu nimeni, dar speram sa se indeplineasca si acest lucru in viitor. Personal suntem multumiti de rezultat, dar desigur asteptam si reactiile celor care il vor asculta.
 
Metalfan: Ce gen de teme abordeaza versurile pieselor voastre ? Cantati despre lucruri reale sau va plac cele fictive?
Bogdan: Versurile imi apartin in totalitate si ca teme au majoritar subiectul religie dar privit strict din punctul meu de vedere. Versurile trateaza realitatea asa cum o vad eu. Reprezinta ganduri personale si nu sunt facute sa socheze sau pentru show ci asta simt ca trebuie sa spun.

Metalfan: La ce sa ne asteptam de la acest prim material al formatiei ? Crezi ca ascultatorii de death metal vor fi multumiti de acest album ?
Bogdan: Acest album a fost inregistrat in parte si datorita celor care ne-au ascultat si in parte ca am dorit sa facem acest lucru. Daca ascultatorii vor fii multumiti sau nu...asta asteptam si noi sa aflam. Noua ne place, speram ca si voua.

Metalfan: In cate exemplare va aparea pe piata albumul ? Daca cineva doreste sa il cumpere de unde il poate lua sau comanda?
Bogdan: Inca nu am decis in cate exemplare va aparea, oricum nu foarte multe. Daca cineva doreste sa cumpere acest CD ne poate contacta la adresa de e-mail band@gruesomefate.com sau gruesomefate_ro@yahoo.com sau direct pe mine pe idul de yahoo mess bogdan_jollo@yahoo.com

 

Roco - bas


 
Metalfan: Stiu ca basistul vostru a plecat pentru o perioada de timp. Aveti de gand sa gasiti un inlocuitor permanent sau doar pana acesta se va intoarce inapoi in formatie?
Bogdan: Da asa este, Roco are unele probleme personale legate de studii pe care trebuie sa le rezolve. Inlocuitorul va fi Romulus, care a activat si in trupa Mentor din Ramnicu Valcea dar nu stiu inca sa iti raspund daca va fi permanent sau doar pana la intoarcerea lui Roco,sau daca Roco se va mai intoarce deoarece nu ne-a comunicat ceva sigur in legatura cu acest lucru.
 
Metalfan: Legat de concertele trupei, ce fel de reactii ati avut pana acum din partea publicului ? In ce locuri ati avut concerte?
Bogdan: Pana acum am avut 2 concerte, in Brezoi(Valcea) si in Ramnicu Valcea unde reactiile au fost mai mult decat pozitive. Speram sa putem repeta experienta cat de des posibil si in alte orase.
 
Metalfan: In afara de voi, chiar nu mai cunosc nici o trupa din Ramnicu Valcea. Cum este miscarea rock/metal acolo? Mai exista si alte trupe in afara de voi?
Bogdan: Buna intrebare. Nici eu nu stiu care este miscarea rock/metal in Valcea ca nu am prea vazut asa ceva. Au existat diferite tentative de-a lungul timpului din cate stiu eu dar in prezent exista Prometeu (Brezoi) care sunt axati pe genul heavy metal si Blazing Death care nu am reusit sa pricep ce canta prea exact, oricum metal...

Metalfan: Ascultand cu atentie albumul No Prayers am observat lipsa destul de mare a solo-urilor de chitara.Asa a fost sa fie sau ati ales voi sa puneti mai mult accent pe riff-uri ?
Bogdan: Nu pot sa spun ca sunt foarte legat de solo-uri. Imi plac dar nu in mod deosebit. Lipsa acestora ar putea fii explikata prin faptul ca la momentul compunerii pieselor de pe album aveam doar o chitara si era putin mai greu sa facem si solo-uri. Dar odata cu venirea lui Costin, in scurtul timp ramas pana la inregistrari, am schimbat cate ceva si am adaugat si unele solo-uri. Nu pot sa spun daca pe viitorul album vor fii mai multe sau mai putine...vom vedea atunci.

 

Costin - chitara


 
Metalfan: Ce genuri influenteaza in general muzica Gruesome Fate ? Cu ce fel de muzichii se delecteaza membrii trupei ?
Bogdan: Cand lucram la piese noi incercam pe cat posibil sa nu fim influentati de nimeni caci fiecare ascultam genuri diferite si ar iesi altceva, hehehe . Exista o arie vasta de preferinte in randul membrilor trupei cred ca de la alternativ la brutal goregrind(aici eu ma incadrez hehe). Dar cele mai pronuntate influente pentru mine legat de muzica Gruesome Fate sunt trupe ca Debauchery (Germania), Six Feet Under (SUA), My Darkest Hate (Germania), Jungle Rot(SUA) etc.
 
Metalfan: Inainte de a exista Gruesome Fate, membrii trupei au mai cantat si in alte formatii ?
Bogdan: Tavi a cantat in trupa Mentor, Andu a cantat in mai multe proiecte dar niciunul de metal, Costin canta si in prezent cu trupa Blazing Death, Romulus tot in Mentor iar Roco a cantat pentru o perioada in aceeasi trupa, iar eu am inceput cu Gruesome Fate si sunt tot aici.
 
Metalfan: Daca ai avea ocazia sa mai canti si intr-o alta formatie, ce gen ti-ai dori sa abordeze ?
Bogdan: Mi-ar placea mult sa incerc genul gore/grind, ceva in stilul trupelor ca Cock And Ball Torture sau Rompeprop. Nu am renuntat inca la aceasta idee si poate se va materializa in viitor.

 

Tavi - tobe


 
Metalfan: Exista formatii romanesti underground pe care le asculti cu placere ?
Bogdan: Singurele trupe romanesti pe care le ascult sunt Altar(primul album) si Deimos. Sunt convins ca mai exista si alte trupe talentate si sper sa mai descopar din ele.
 
Metalfan: Iti multumesc pentru timpul acordat si rabdarea de a raspunde intrebarilor mele si am sa te las pe tine ca in incheiere sa adresezi cateva cuvinte ascultatorilor vostri si celor de metal in general
Bogdan: Multumim frumos Metalfan pentru interesul aratat fata de trupa Gruesome Fate si tuturor celor care ne asculta si asculta metal in general STAY BRUTAL !!!!!

Autor: R. Andrei
Vezi galeriile trupelor: Gruesome Fate

   March 04, 2008  | 2 Comentarii  | 6812 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Interviu Gruesome Fate

  • va pup!multa bafta!astept albumul!

    1. Posted by ceza | 20 Martie 2008 06:35
  • ...BRAVO BAIETI....MACAR VOI VA TINETI...

    2. Posted by bogdan N.O.i | 20 Martie 2008 21:04
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri