interviuri rock

Paulo Junior (Sepultura)

Paulo Junior (Sepultura)
TRUPE : Sepultura

Prefatand concertul care va avea loc la Sala Polivalenta din data de 7 februarie, am stat de curand de vorba cu Paulo Xisto Pinto Jr., emblematicul basist al trupei Sepultura. Paulo Jr. ne-a vorbit despre noul album A-Lex, lansat in data de 23 ianuarie sub egida casei de discuri SPV Records, despre concertul de la Bucuresti, planurile de viitor ale trupei, dar si despre bucuria de a se reintoarce in Romania. Mai multe amanunte in randurile de mai jos.

 

 

Metalfan: Salut Paulo si bun venit la Metalfan!
Paulo Jr.: Salutare!!! Multumesc!!!

Metalfan: Veti lansa un nou album in data de 23 ianuarie, intitulat A-Lex, ce simti ca aduce nou acest album sunetului Sepultura?
Paulo Jr.: Cel mai important este ca prezentam acest line up tuturor si asta ne- inspirat viziunea noastra asupra cartii Clockwork Orange. Suna diferit, am incercat sa aducem putina rugozitate fara sa pierdem sunetul Sepultura!!! Toata lumea este foarte multumita de rezultatul final pana acum!!!

Metalfan: Cine din formatie a venit cu aceasta idee, de a face un album bazat pe nuvela A Clockwork Orange a lui Anthony Burgess?
Paulo Jr.: Idea a venit la repetitii, aici in São Paulo, vorbind intre noi si venind fiecare cu idei pentru a avea inspiratie pentru a compune. Intotdeauna trebuie sa incepi de undeva, si aceasta nuvela este o inspiratie puternica pentru multi oameni, nu doar pentru Sepultura.

Metalfan: A fost greu pina i-ati convins pe toti din trupa sa faceti un album despre A Clockwork Orange?

Paulo Jr.: A fost o decizie comuna. Nu a fost deloc greu sa alegem conceptul. Partea grea a fost sa prezentam conceptul bine, dar fiind un concept binecunoscut si puternic, cred ca ne-am descurcat bine...

Metalfan: Care piesa de pe album crezi ca este cea mai importanta? Stiu ca toate sunt importante intr-un fel sau altul, dar care piesa crezi ca reprezinta cel mai bine A-Lex?
Paulo Jr.: Nu pot alege doar o piesa. Fiecare piesa este o parte din concept si reprezinta o bucata din el. Pentru moment We've lost You este piesa care va fi reprezentata de primul videoclip.

Metalfan: Aveti in minte sa filmati un videoclip pentru o piesa neobisnuita pentru Sepultura? De exemplu ceva ce are mai mult de-a face cu povestea decat are de a face cu trupa, dar cu o atitudine Sepultura?
Paulo Jr.: Am facut-o deja!!! Am inregistrat o o piesa Bossa Nova in exclusivitate pentru o reclama la Volkswagen....a fost nostim!!!

Metalfan: Din cite am vazut, artwork-ul pare foarte diferit pentru voi, comparandu-l, de exemplu,cu cel al ultimelor voastre albume, si pare ca are mai multe in comun cu artwork-urile din zilele de inceput ale trupei, vorbind de stil. Ce parere ai?
Paulo Jr.: Asa a iesit. Am oferit artistului conceptul si acela a fost rezultatul. Arata grozav!!! Da, si eu sunt de parere ca aduce cu chestiile vechi.

 

 

Metalfan: Te rog spune-mi cine a realizat artwork-ul, si daca a fost o decizie grea de luat in aceasta privinta?
Paulo Jr.: Omule... nu imi amintesc in acest moment. Te poti uita pe coperta CD-ului la credite? Scuze!!!

Metalfan: Cum merg lucrurile in trupa in acest moment? Spiritul general?
Paulo Jr.: Totul este GROZAV. Suntem gata sa pornim din nou la drum si suntem foarte multumiti cu rezultatul final al albumului!!!

Metalfan: Revenind la A-Lex, acestea este primul album al trupei fara nici unul dintre fratii Cavalera. Cum crezi ca unii dintre fanii Sepultura vor vedea acest lucru, si de asemenea ce ai dori sa le transmiti?
Paulo Jr.: Nu am timp sa ma gandesc la asa ceva!!! Sunt patru oameni care reprezinta Sepultura in acest moment. Fiecare dintre noi a facut ce era mai bine pentru acest disc. Si suntem FOARTE MANDRI DE EL!!!

Metalfan: In data de 7 februarie veti canta aici in Romania, de fapt acesta este al doilea show din turneu. Ce simti cind te gindesti ca te intorci in Romania pentru a treia oara?
Paulo Jr.: Este intodeauna grozav pentru noi sa ne intoarcem in tara voastra. Intodeauna am avut concerte grozave. Ar trebui sa fie la fel si de data asta!!! Singurul lucru rau e ca va fi foarte frig pentru brazilieni!!! Astazi au fost 30 de grade in São Paulo.

Metalfan: Planuiti sa filmati cateva piese din acest turneu pentru un viitor DVD? Nu stiu, ceva de exemplu ca o versiune DVD pentru A-Lex cu piese inregistrate in turneu?
Paulo Jr.: Vom filma cat de mult va fi posibil in acest turneu. Planuim sa lansam ceva special pentru aniversarea de 25 de ani.

 

 

Metalfan: Este o piesa Sepultura pe care te-ai saturat sa o canti live?
Paulo Jr.: Cateodata... dar nu iti voi spune care...

Metalfan: Pentru ca 2008 tocmai a trecut, care este albumul tau preferat din 2008?
Paulo Jr.: Pentru mine este noul album A-Lex. Am lucrat la el tot anul 2008 pentru a culege roadele in 2009/2010.

Metalfan: Iti multumesc pentru timpul accordat Paulo si iti doresc succes cu A-Lex si cu turneul. In final ai dori sa transmiti cateva cuvinte fanilor Sepultura din Romania sau sa adaugi ceva?
Paulo Jr.: Va rog intrati pe noul nostru site si votati pentru era Sepultura pe care doriti sa o interpretam in orasul vostru!!! Toate cele bune tuturor romanilor!!!

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Sepultura

   February 02, 2009  | 2 Comentarii  | 8802 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Paulo Junior (Sepultura)

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri