interviuri rock

Polyrhythmic grind cu AbnormynDeffect

Polyrhythmic grind cu AbnormynDeffect
TRUPE : AbnormyNdeffect

Unii dintre voi au avut ocazia de a vedea live AbnormynDeffect in proaspatul turneu intreprins in Romania. Radu, chitaristul trupei moldovene, a avut amabilitatea de a ne oferi mai multe detalii despre AbnormynDeffect, dar si de a vorbi despre diferentele scenelor metalice underground din Romania si Republica Moldova.

 

 

Metalfan: Salut Radu si bun venit la Metalfan!
Salutare Metalfan!!!

Metalfan: Ne poti oferi mai multe detalii despre AbnormynDeffect? O scurta istorie a trupei..
Radu: AbnormynDeffect a fost initiat ca trupa la inceput de 2003 sub numele Butchers. Aproximativ un an a durat stabilirea componentei care s-a pastrat pana acum. In 2004 am schimbat numele in AbnormynDeffect. Am inregistrat un demo deja sub numele nou Inside Nowhere-Outside Nothing care mai tarziu a intrat pe split-ul cu VX din Rusia. In 2006-2007 am inregistrat primul nostru full-length care e o recapitulare a creatiei noastre din 2003 pana in 2006 si astepta sa apara la vara 2008. Cam asta e, sa fiu mai succinct.

Metalfan: Ati mai activat inainte in alte trupe sau proiecte?
Radu: In afara de AbnormynDeffect am mai participat si in proiectul NeeD 4 SpeeD din Chisinau care e un proiect conceput de Butchers si Empathalogical Necroticism carui mai tarziu i s-a alaturat si chitaristul din Satory (Chisinau).

Metalfan: De curand ati intreprins un turneu in Romania, cu ce impresii ai ramas dupa acest turneu? In ce oras ati avut parte de cel mai bun feed-back?
Radu: De fapt acest turneu a fost si primul nostru turneu mai amplu si pot spune ca a fost o experienta interesanta pentru noi. Vreau sa spun ca a iesit bine si sper ca celor care au fost la concerte le-a parut la fel de bine. Feedback bun am avut in mai multe orase, cel mai bine fiind cred ca in Bucuresti, Brasov, Timisoara dar tin sa mentionez ca am avut feedback bun practic peste tot in felul sau. Vreau sa transmit special thanks lui Coro (Axa Valaha), Terrorganic (Rock’n’Iasi), tuturor care au participat la organizare si tuturor bolnavilor care au venit la concerte.

 

 

Metalfan: Pana in prezent ati lansat sub numele de AbnormynDeffect doua materiale, in 2005 demo-ul Inside Nowhere - Outside Nothing, iar in 2007 un split alaturi de ucrainienii de la VX, si sub numele Butchers altele doua, demo-ul Ineffable Trance in 2004, si tot in acelasi an un split alaturi de Disentomb si de Drug-Store. Ce ne poti spune despre aceste materiale?
Radu: Inside Nowhere - Outside Nothing a fost un fel de self-release, am printat singuri 50 de CD-uri daca nu ma insel, adica a fost mai mult un promo decat un material lansat. Pe split-ul cu rusii VX au intrat 4 piese din cele 5 din Inside Nowhere - Outside Nothing, putin revazute. Cat despre Butchers, Ineffable Trance el a si fost materialul de split-ul cu Disentomb si Drug-Store, deasemenea self release. Primul demo a fost Don’t Happy be Worry 2003.

Metalfan: Ce ne poti spune despre albumul de studio?
Radu: Cum am mentionat mai sus primul album va fi lansat in vara 2008, el va fi primul full length, cu masterizare de calitate si un tiraj mai mare. Albumul este deja inregistrat, mixat si e in faza de masterizare. Mai multe detalii vor veni cu aparitia albumului.

Metalfan: Unde ai incadra muzica AbnormynDeffect? Mai aproape de Brutal Death Metal sau de Grindcore?
Radu: Muzica noastra este influentata de mai multe curente, niciodata nu am limitat creatia prin stil. Pe un release AbnormynDeffect poate sa apara o piesa electronic, freejazz, hip hop etc. Vom pastra spiritul experimental. Stilul nostru e efectul gandirii noastre anormale - AbnormynDeffect. Cand ne intreaba ce stil cantam spunem polyrhythmic grind, sa fie mai simplu. Cam asa.

 

 

Metalfan: Ce exprima in principal muzica voastra? Care sunt influentele voastre? Fie ca sunt muzicale sau de alta natura...
Radu: Daca vorbim despre texte, in lirica noastra sunt abordate mai multe idei, pot fi probleme sociale, relatii interumane pana la abstractii, cel mai simplu e sa citesti textele. Despre alte influente, sunt atat de diverse si multe ca nu mai stiu daca are rost sa le enumar…

Metalfan: In urma cu ceva vreme am auzit o afirmatie din partea stim noi cui care suna cam asa: "Limba moldoveneasca a aparut inaintea limbii romane". Esti de accord cu acest lucru? Eu sunt de parere ca este una si aceeasi limba, limba romana...
Radu: Sincer sa fiu nu stiu provinienta acestei aberatii, o poti gasi intr-o gluma a proiectului umoristic Planeta Moldova, poate fi scoasa din gura unui politician prost moldovenesc (majoritatea sunt niste tampiti comunisti care nici nu stiu limba romana), sau din oricare alte surse. Oricum ramane o aberatie tampita. Normal ca e aceeasi limba, limba romana si punct.

Metalfan: Care crezi ca sunt diferentele legate de scena metalica underground din Republica Moldova si de cea din Romania?
Radu: In urma observatiilor mele pot spune ca da, sunt diferente. In Romania sunt mai raspandite asa stiluri ca black metal, doom, old school death metal, thrash. Despre Chisinau (vorbesc doar de capitala fiindca aici e centralizat undergroundul, in alte regiuni nu ai ce cauta cu extreme) pot spune ca este mai raspandit Brutal Death, Grindcore, Deathcore combinatii din astea. Na…, sunt doar primele impresii, nu pot da o analiza mai obiectiva, e ceea ce am observat pana acum.

Metalfan: Care a fost motivul pentru care ati decis sa va schimbati numele din Butchers in AbnormynDeffect? A fost vreo problema legata de faptul ca mai activau si alte trupe sub aceasta denumire?
Radu: Nu, nu era nici o problema legata de alte trupe cu acest nume, faza era ca la un moment dat ne-am dat seama ca numele de Butchers nu ni se potriveste. Piesele noi, textele nu mai aveau legatura cu macelari, sange, carne si toate astea. De fapt, in trupa nu s-a schimbat nimic esential, a fost o necesitate legata de tematica pe care o abordam.

 

 

Metalfan: Aveti de gand sa reveniti curand in Romania pentru o alta serie de show-uri dementiale?
Radu: Da, sigur. Vom veni cat de curand va fi posibil. Cred ca data viitoare vom veni cu prezentarea albumului. Nu pot sa dau acum date concrete, cred ca va fi vara/toamna 2008. Oricum, stati pe fir si o sa aflati cand se stabileste totul

Metalfan: Iti multumesc Radu pentru timpul accordat, iar in final daca ai dori sa mai adaugi ceva sau sa transmiti ceva cititorilor Metalfan....
Radu: Sustineti muzica underground fiindca ea este muzica ce vine direct din creier si suflet spre voi cu un mesaj adevarat si sincer.

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: AbnormyNdeffect

   March 25, 2008  | 5 Comentarii  | 5810 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Polyrhythmic grind cu AbnormynDeffect

  • draji muzishieni rumani di mietal, bagatzi olieaca uriechea sheia la baietanii asheshtia. aveti multie de invatat de la iei

    1. Posted by jeje | 25 Martie 2008 21:45
  • zice bine jeje

    2. Posted by klimo | 27 Martie 2008 17:53
  • RULZ

    3. Posted by shterban | 28 Martie 2008 15:31
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri