interviuri rock

S. (SATANOCHIO): acolo este viata si moartea mea

S. (SATANOCHIO): acolo este viata si moartea mea
TRUPE : Satanochio

S., solistul si chitaristul trupei Satanochio, ne-a vorbit despre noul album al trupei, From Beyond: You Are Completly Dead Only When The World Forgets You, material lansat in data de 1 decembrie sub egida casei de discuri poloneze Diachell Musik. Despre cum au ajuns sa colaboreze cu acestia, dar si despre noile planuri de viitor ale trupei aflati chiar de la S. in randurile ce urmeaza.

 

 

 

Metalfan: Salut si bine ai revenit in paginile Metalfan.ro!
S.: Salutam si noi Metalfan pentru interesul aratat.

Metalfan:  Nu pot incepe, fara a va felicita pentru noul album From Beyond, si fara a va intreba cum ati reusit sa semnati cu cei de la Diachell Musik?
S.: Multumesc in numele trupei. Pe la mijlocul anului am facut un promo cu patru piese pe care l-am trimis la mai multe case de discuri, pe care le analizasem mai din vreme sau cu care mai purtasem cat de cat un dialog. Diachell Musik au fost pe lista caselor de discuri vizate si ni s-au parut cel mai in regula ca pozitie fata de ce doream noi. Uneori poti primi oferte tentante, pe care daca nu le analizezi cu grija s-ar putea sa iti dauneze in viitor. Nu toate intamplarile care par bune chiar sunt. Depinde de tine daca vrei sa lasi timpul sa le arate adevarata valoare sau nu. Noi am vrut sa fim cat mai prudenti.

Metalfan:  Titlul complet al materialului este From Beyond: You Are Complety Dead Only When The World Forgets You, sau aceea ar fi doar o descriere mai pe larg a albumului, a discului in sine?
S.: Desi From Beyond este in aparenta un album despre moarte, este divers si surprinzator precum viata, asa ca sunt multe de descoperit.
Albumul are niste versuri destul de complicate si as prefera totusi ca ascultatorii sa le descopere adevaratul inteles.
Sau poate cine stie...unul nou, poate ca ar fi si mai interesant. Albumul este asemenea unei calatorii in vietile noastre, si dincolo de ele...cred ca mai bine decat am povestit in versuri si muzica nu o putem face.

Metalfan: Acesta este al doilea album al vostru de studio, cum il vedeti fata de I Am Satanochio din 2006? Ce simtiti ca s-a schimbat de atunci si pana acum in interiorul Satanochio?
S.: In 2006 eram doar doi, acum, de doi ani suntem trei. In 2006 totul era altfel, inclusiv lumea in care traiam. Totul se schimba pastrandu-si caracteristicile primare.
Cand ma gandesc ca au trecut numai doi ani nu imi vine sa cred. Cate s-au intamplat si s-au schimbat cu noi si in jurul nostru. Totusi, nu cred ca ne-am schimbat ca oameni. Avem aceleasi valori, dar suntem mai puternici, ca orice om. Rolul omului pe lume este sa caute, sa gaseasca si sa inteleaga si mai apoi iar sa caute, sa creasca si sa se dezvolte.  I Am Satanochio a fost scos atunci, From Beyond este scos acum. Sunt foarte diferite din toate punctele de vedere si nu am de ce sa le compar. Nu au fost trase sau compuse in aceeasi formula, nu am folosit aceleasi scule, nu vorbim despre aceleasi lucruri pe ele. Fiecare material are valoarea sa.
Cu timpul lumea incepe sa asimileze si sa aprecieze si lucruile vechi

Metalfan:  Discul a fost lansat atat in editia normala, cat si in cea limitata. Editia limitata mai ascunde si alte surprize decat un artwork diferit? De asemenea, aceasta editie limitata, prin artwork mai ales, inseamna un alt mod de a privi, de a intelege povestea din spatele albumului?
S.: Noi mereu ne-am dorit ca ceea ce scoatem sa fie in felul sau o mica opera de arta. De aici pana la ideea de a avea doua artwork-uri complet diferite cand am primit propunerea de la Diachell de a face si o editie Limited, cred ca a fost un simplu pas. Editia limitata nu contine versurile, in schimb contine un citat menit sa comprime toata complexitatea lor. Varianta digipack este redusa la esenta, fara a tine cont de vreun aspect banesc, in vreme ce varianta jewelcase este standard, cu 12 pagini de booklet. Da, sunt doua feluri de a aborda ideea albumului care ofera ascultatorului doua feluri in care acesta ar putea-o intelege.

Metalfan:  Cum a decurs munca alaturi de Marius Costache din studio? Pe viitor veti colabora tot cu el?
S.: Sper sa mai lucreze el pe viitor cu noi, hahaha! Cum sa decurga? Deja ne stiam de la Vagrant Matter Heritage foarte bine si asta a ajutat enorm, cand ne-am apucat de primele probe eram ca "in familie", si asta a insemnat pentru noi foarte mult. Suntem o trupa dificila, care prin natura muzicii ei nu are nevoie de un sunet de categorie, si Marius stia asta de la bun inceput. Stii cum e... intri pe internet si gasesti o tona de trupe de heavy metal, death metal, black metal, incadrate in diverse subtipuri ale acostor genuri...si zici: aha! Pai la astia ar merge un sunet ca X, la astia ar merge un sunet ca Z. Noi nu am avut referinte pentru albumul asta, asa ca Marius a avut de lucru in a cauta acel "ceva", pe care pentru ca e foarte bun, l-a gasit.

 

 

Metalfan:  Am observat atat pe pagina voastra oficiala de Myspace, dar si in afisul de prezentare al albumului ca apareti fara masti, desi chipurile nu pot fi distinse. Se pregateste Satanochio sa isi destainuie identitatea?
S.: Mereu am spus ca identitatea membrilor acestei trupe este cel mai putin important lucru pentru noi, de aceea nu am vrut niciodata sa ne afisam. Este adevarat ca toata ideea asta are legatura si cu partea intunecata a indeologiei trupei, dar in esenta nu ma intereseaza acest subiect. Pozele de care vorbesti sunt facute de Valeriu Catalineanu, pe care l-am invitat la o sesiune, dupa ce am terminat albumul. Aceste poze nu apar in grafica "From Beyond" si reprezinta viitorul. Nu au legatura cu vreo dorinta ascunsa de destainuire, pentru ca nu ne intereseaza asta si nici nu vad de ce am face-o. Mereu lumea a crezut probabil ca ne-am pus mastile pe cap ca sa fim mai interesanti, mai apoi ca am renuntat la ele si ne-am pus robe, pentru a fi si mai interesanti. Cred ca oamenii de genul asta nu au stat vreodata sa ne citeasca versurile si sa ne asculte muzica, pentru a intelege, simplu si usor ca tot ce am facut, am facut pentru ca aia am simtit. Pozele de fata reflecta ce simtim acum.

Metalfan: Din ce am putut citi pe pagina oficiala Twilight13Media, aceasta a fost ultima colaborare avuta cu Costin Chioreanu in calitatea de producator/promotor al trupei, totusi, pe viitor veti mai colabora pentru partea de artwork? Ma refer aici atat la CD-uri dar si la tricouri, patch-uri etc...?
S.: Da, ultima actiune, hai sa o numim "oficiala", pe care Costin a avut-o ca producator al trupei Satanochio a fost interventia de la Emisiunea Metal Arena, unde a fost invitat de colegii tai, si ma folosesc de aceasta ocazie pentru a le multumi. Depinde de Diachell Musik cat de putin se va mai stresa Costin in viitor in legatura cu promovarea noastra. In rest, totul a ramas la fel ca inainte, suntem aceeasi gasca de prieteni, nu exista nici o problema, normal ca o sa colaboram in viitor pe partea de artwork.

Metalfan:  Apropos, ca tot a venit vorba despre tricouri si patch-uri, vor exista astfel de materiale si cu From Beyond? Stiu ca pana acum au fost sold-out editile de tricouri din trecut...
S.: Da, Diachell Musik ne-au promis o serie de merchandise pentru acest album, acum sa vedem si cand vom trece la fapte. In curand va aparea ceva, mai mult ca sigur.

Metalfan:  Revenind la album, pe acesta figureaza si o piesa alaturi de Kvohst (Code, ex-Dødheimsgard), I'm Not Me But Tomorrow I Can Be. Cum ati ajuns la aceasta colaborare? Voi ati venit cu aceasta propunere, sau a venit din partea lui?
S.: In principiu e vorba de prieteni comuni. Dincolo de asta, a contribuit si faptul ca fostul sau coleg din DHG a fost invitat pe albumul Nightpray, unde eu am facut vocile. Kvohst a ascultat trupa mea, i-a palcut foarte mult, este un tip exceptional, cu care m-am intalnit de doua ori anul acesta si cred ca am stabilit o relatie de prietenie durabila. De cand l-am auzit in Code prin 2005, mi-a placut vocea lui foarte mult, mai apoi cand am ascultat noul Dodheimsgard am devenit fan. Dupa ceva timp am compus piesa I'm Not Me But Tomorrow I Can Be, care in varianta demo a albumului avea alte versuri pe strofe si avea vocea trasa de mine. A fost singura piesa care atunci cand am trecut la inregistrarea materialului final, pe langa modificari la muzica am simtit nevoia de a modifica si ceva la voci. Atunci mi-a venit ideea de al invita si a acceptat. Va recomand sa ascultati si noua sa trupa, Decrepit Spectre, este ceva deosebit: http://www.myspace.com/decrepitspectre

 

 

Metalfan:  De asemenea, stiu ca S. urma sa inceapa un nou proiect alaturi de Jack D. Ripper de la Morgul, Mary Kelly, spune-mi te rog S., cum merg treburile in aceasta privinta pana acum?
S.: Jack este un apropiat vechi al trupei si initial trebuia sa fie si el invitat pe acest album. Din pricina unor probleme personale intelegerea a cazut si mai tarziu a venit cu ideea de a forma o noua trupa. Sper sa avem timp in curand sa ne ocupam si de acest proiect, pentru ca ideile de inceput sunt foarte interesante. Din cate stiu, va intra in studio in scurt timp pentru a pregati un nou album Morgul. Vom trai si vom vedea.

Metalfan:  Va fi strict un proiect in care vei fi implicat doar tu si cu Jack D. Ripper, sau isi vor mai face aparitia si alte nume ale scenei metalice?
S.: Deocamdata nu am vorbit decat noi. Nu stiu daca va mai aparea cineva desi in cazul in care formula va fi mai extinsa cred ca vor fi niste surprize mari.

Metalfan:  Stiu ca urmeaza si o lansare in data de 13 decembrie, mai exact aceasta va fi destinata publicului larg, sau vor avea acces doar anumite persoane? Unde va avea loc?
S.: Depinde de posta romana, care nu de putine ori ne-a jucat feste, daca vom avea sau nu cd-uri la lansare. Asa cum am si anuntat, va fi o petrecere privata iar cei de pe lista stiu unde va fi.

Metalfan:  S. revenind acum putin la Mary Kelly, in acest proiect de exemplu cu cine ai dori sa colaborezi mai mult daca ai avea de exemplu de ales intre King Diamond si Attila Csihar de exemplu?
S.: E cea mai grea intrebare, avand in vedere ca imi plac amandoi la fel de mult, amandoi au niste calitati vocale de exceptie. Ar fi o onoare sa pot colabora cu oricare dintre ei, indiferent de trupa.

Metalfan:  Ati luat o decizie in ceea ce priveste prima piesa care va beneficia de un videoclip de pe acest nou album?
S.: Cred ca primul videoclip pentru acest album va fi la piesa ce da titlul acestuia, respectiv From Beyond. Momentan nu sunt sigur. Trebuie sa recunosc, la cat de complicate sunt ideile albumului, este destul de dificil sa le prezinti video. Vom vedea.

Metalfan:  Iti multumesc pentru timpul accordat, iar in incheiere, te invit daca doresti sa mai adaugi ceva sau sa transmiti cateva cuvinte fanilor Satanochio si cititorilor Metalfan...
S.: Iti multumesc si eu. Ce aveam de transmis am ingropat in acest album. Acolo este viata si moartea mea.

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Satanochio

   December 12, 2008  | 6 Comentarii  | 5258 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: S. (SATANOCHIO): acolo este viata si moartea mea

  • ....si acum o sa veniti sa imi spuneti ca sunt rau, si ca acest individ nu are nici o problema psihica, si ca nu trebuie tinut pe Xanax si Diazepam.
    Adolescentii astia EMO care vorbesc cu atata usurinta de viata/moarte si care au impresia ca le-au trait pe toate...ar trebui eutanasiati a.s.a.p.

    1. Posted by unklefucker | 14 Decembrie 2008 16:13
  • @unklefucker: Tu faci diferenta intre avantgarde si emo?? Ce treaba are un gen cu celalalt?? Se pare ca nu vei intelege niciodata despre ce este vorba in muzica celor de la Satanochio.

    2. Posted by Hellhammer_x09 | 14 Decembrie 2008 17:56
  • Ma, daca tu nu stii cum vorbesc oamenii trecuti de adolescenta, e problema ta. Pe vremea cand astia se chinuiau sa faca rost de metal pe casete raks nu prea exista curentul emo care va vantura voua, preputzilor , singurul neuron speriat de ideea singuratatii. Poate ca astia nici nu stiu ce inseamna emo in plm.

    3. Posted by adriana | 15 Decembrie 2008 09:03
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri