interviuri rock

SATANOCHIO: toate la vremea lor

SATANOCHIO: toate la vremea lor
TRUPE : Satanochio

S., Grui Sanger si Nimenea, cei trei membrii ai grupului bucurestean Satanochio, au avut amabilitatea de a ne spune mai multe despre Vagrant Matter Heritage, cel mai nou material al lor, dar si de a atinge alte subiecte interesante privind activitatea lor.

Metalfan: Salut! Ce mai fac Satanochio in ultima vreme?

S: Salut. Ne-am ingropat in sala de repetitii unde muncim de zor. Visam si lucram.
Grui Sanger: Salut!
Nimenea: Constatam...

Metalfan: Nu de mult ati lansat un nou material Vagrant Matter Heritage, ce ne puteti spune despre el?
S: Ti-as scrie despre recenzii sau chestii oficiale... reactii si pareri... dar vreau sa-ti spun ca nimic nu se compara mai mult cu sentimentul de implinire. Pentru mine materialul asta a insemnat enorm, e ca un vis implinit, e fantastic sa poti sa-ti vomiti dramele prin instrumente... este un sentiment unic sa simti ca mori cand tragi voci, cand te trec fiori si lacrimi aducandu-ti aminte de ce te-a facut sa ajungi ce esti, de ce te-a facut sa scrii versurile pe care le canti. Este scris din suflet, e ceva ascuns acolo in adancul sau... si ma bucur ca oamenii au simtit asta. Trebuie sa multumesc lui Marius, Costin si Krudd pentru ca ne-au ajutat atat de mult.
Grui Sanger:  Vagrant Matter Heritage este un vis implinit, acolo gasesti toate raspunsurile, tot ce am simtit si am avut de spus se afla acolo, "Vagrant Matter Heritage" prezinta multe schimbari si imbunatatiri din toate punctele de vedere, nu este doar un set de piese, nu este doar un alt produs "care isi pastreaza sunetul de pe albumul de debut", nu este un produs "care se incadreaza stilistic in genul raw black metal"...

Metalfan: Tot anul trecut ati lansat si primul vostru DVD, Dark Visions From the Fog, privind acum inapoi, sunteti multumit de rezultat?
S: Dark Visions From the Fog este ca un album de fotografii, de amintiri pe care le-am adunat in primii trei ani de activitate. Am simtit la un moment dat ca a venit momentul sa le adunam sub acelasi acoperis si asa s-a nascut DVD-ul. Sunt si acum multumit de el, asa cum voi fi mereu, pentru ca nu am ce sa regret, ma bucur uitandu-ma la el si amintind-mi atatea lucruri pe care le-am facut alaturi de cei mai buni prieteni. DVD atipic sau nu, este primul DVD Satanochio si cred ca este exact ce trebuie. Povestea asta e numai a noastra si numai noi o putem spune. Muzica, film sau versuri, chiar nu conteaza.
Grui Sanger: Nu am motive sa fiu nemultumit, decat ca acum l-am face si mai bun. Toate la vremea lor. Noi suntem multumiti de tot ce am realizat in trecut, avem destula ambitie si privim cu incredere in viitor.
Nimenea: 1+1=?... suntem multumiti in primul rand de faptul ca am creat acel obiect... si acel obiect nu are ca subiect nici un rezultat... mai putin ma intereseaza parerile oamenilor vis a vis de acest Dark Visions From the Fog, mai mult ma intereseaza  parerea mea despre el, iar daca mai exista oameni care au aceeasi parere, acest lucru nu poate decat sa ma bucure.

 

 

Metalfan: Acesta este cel de al patrulea an de activitate si, desi ati fost o prezenta constanta pe scena underground metalica, ati lansat decat un singur full-lenght, este posibil sa ascultam anul acesta pe cel de al doilea? Aveti ceva piese deja pregatite pentru acesta?
S: Da, anul asta va aparea al doilea full-lenght. Voi povesti mai multe despre aceasta calatorie atunci cand vom atinge tarmul. Corabia Satanochio navigheaza deocamdata.
Grui Sanger: Da! este in lucru al doilea full-lenght. Se lucreaza foarte mult la detalii, se experimenteaza foarte mult la sunet. Va fi ceva cu totul si cu totul special, as always!
Nimenea: Mda... la un moment dat procesul de creatie se va opri si vom concentra pe un full-enght tot ce-am lucrat pana in acel moment... speram sa ne dam seama cand sa ne oprim, haha.

Metalfan: Exista posibilitatea de a avea invitati pe acest material? Cu ce muzicieni din Romania ati colabora? Dar de afara?
S: Se poate sa existe invitati pe acest album, dar vom vedea cine ramane la urma. Visul meu ar fi fost sa-l am invitat pe Piggy. El nu mai este printre noi... in rest avem prieteni departe de granita si vom vedea ce vom face. Din Romania... nu stiu. Intrebarea ta ma face sa-mi dau seama cat de personala este treaba cu Satanochio pentru noi. Suntem inchisi in lumea noastra si poate asa ne simtim bine. Imi plac Avatar, Taine si Bolthard, pentru ca sunt trupe care emana pasiune, dar asta nu inseamna ca ar avea sens vreo colaborare. Mi-as dori sa nu renunte la pasiunea lor... cu toate astea pe oceanul pe care navigam noi inca nu am intalnit corabii sub acelasi drapel. Mi-ar placea sa nu mai fim singuri aici.
Grui Sanger: Sunt multe variante la care ne am gandit sau care au aparut din partea multor personaje din scena metalica de afara. Cum ziceam si mai sus "toate la vremea lor". Doar in momentul in care totul va fi gata vom putea vb de aceste aspecte, pana atunci insa fiecare cu treaba pe care o are de facut.

Metalfan: Va aparea tot sub egida Twilight13Media / Krudd Promotion & Booking sau intentionati sa schimbati ceva in aceasta privinta?
S: Ne intelegem bine in formula asta, nu stiu daca vom schimba ceva, dar vremurile sunt imprevizibile si nu e bine sa fii categoric in ceea ce priveste viitorul. Deciziile tin de el.
Grui Sanger: Nu conteaza decat oamenii care ne sustin si ne ajuta, exista acesti oameni, iar aspectele ce tin de promovare, booking, etc vor fi stabilite la sfarsit. In momentul de fata, totul merge pe increderea  ambelor parti.

Metalfan: Ati primit vreo oferta de la un label mare din afara?
S: Am primit oferte de la labeluri medii sau mici intr-o oarecare masura. Poate nu neaparat aparitia ofertei este problema, cat ceea ce ar trebui sa faci pentru a incheia afacerea. E un cuvant urat. E normal sa nu primesti atentie de la label-urile mari. Daca produci lucruri atipice si mai esti si din est, calitatea nu conteaza foarte tare, pur si simplu e greu de obtinut asa ceva. Sunt si label-uri mari pe segmentul asta, care respecta aceste lucruri si inspre ele ne indreptam atentia... desi sunt departe. Poate distanta va disparea.
Grui Sanger: Totul tine de noi, trebuie sa cauti si sa te zbati ca sa ajungi si in alte locuri, nu te cheama nimeni decat daca toata "afacerea" se rezuma la cat mai putine si mai mici costuri.
Nimenea: Chiar nu vad nici un sens in a accepta vreo propunere de la vre-un label de afara, oricare ar fi el. Aata timp cat ne-am descurcat pana acum, nu vad de ce nu ne-am descurca si in continuare in formula asta... oricum e foarte greu sa ai incredere in cineva de peste hotare cu atat mai mult cu cat e foarte greu sa ai incredere in cineva din tara... Noi cred ca suntem foarte norocosi ca am avut ocazia sa intalnim persoane ca 13 si Katani, cu care ne intelegem foarte bine si cu care impartasim, as spune, aceleasi ganduri despre tot ce se intampla in jungla asta  muzicala...

 


 
Metalfan: Daca ati primi oferte de la Roadrunner Records, Nuclear Blast, MetalBlade si Peaceville Records, pentru care ati opta? De ce?
S: In afara de Peaceville nu vad de ce unul dintre acesti producatori ar fi interesati de noi. Nu imi place sa ma mint asa ca habar nu am cum as reactiona in acel moment. Cred totusi ca tinem destul de mult la principiile noastre pentru a lua o decizie pe care sa nu o regretam mai tarziu.
Grui Sanger: Toate sunt case mari, dar in afara de promovare nu prea au ce sa ti ofere decat un contract in care sa-ti asigure inregistrarile si in cel mai bun caz si un videoclip cu buget mult prea mic pentru a te putea bucura de el. Nu ducem lipsa de nimic din toate acestea, in schimb promovarea pe care ti-o ofera o casa mare de discuri este cel mai ok aspect in momentul de fata. Orice oferta venita din partea unor asemenea case de discuri ar fi o mare realizare pt noi, dar cum spunea si S. "cred totusi ca tinem destul de mult la principiile noastre pentru a lua o decizie pe care sa nu o regretam mai tarziu".
Nimenea: Poate ca nici unul dintre oamenii aia n-ar intelege esenta trupei asteia si probabil ca prin incercarea lor de a ne vinde prin prisma imaginii deja create ar desfiinta tot ce inseamna Satanochio... sau poate ca ma insel, poate ca nu am eu incredere in oameni shi ii subestimez... Si oricum asta e unul din ultmele lucruri la care m-as gandi si anume sa semnam cu o casa mare pentru ca n-as vedea trupa asta sa se vanda asa industrial pe banda. Lumea a cam aflat de SATANOCHIO si cine e interesat de de noi si ne respeta ne gaseste oricum.

Metalfan: Satanochio a contribuit la materialul de debut a lui Costin "13" Chioreanu cu Nightpray, Five Hours Before And Sometimes After, cum s-a intamplat acest lucru? Din partea cui a venit propunerea?
S: Da, e un material superb si m-am bucurat ca am putut sa ma alatur proiectului... Am putut sa fac astfel lucruri pe care la Satanochio nu aveam unde sa le inserez, asa ca a fost o invitatie binevenita. Au fost cautati oameni care se pot mula pe acel subiect... La usa mea cine bate va gasi raspuns si sprijin pentru orice lucru profund. E ca si cum ai pluti pe propiile valuri de sange, zambind, ridicandu-te si visand. Asa suna albumul asta.
Grui Sanger: Nightpray este un proiect pe care il stiu de mai multa vreme. Este un proiect la baza caruia stau aspecte mai importante decat tehnica muzicala si altele de acest gen. Este un proiect la care nu poti face fata decat daca esti suficient de puternic pentru a gusta din sentimentele care destrama orice suflet de om... Este foarte greu sa te implici intr-un astfel de proiect si nu te poti implica decat in momentul in care poti sa simti si sa traiesti acele valuri de sentimente, sa te regasesti in ele, sa te lasi purtat pe acest val. Sunt sigur ca 13 a gasit omul potrivit pt aceasta colaborare.

Metalfan: Daca tin bine minte, in urma cu mult timp am citit pe Myspace, pe pagina proiectului lui Shole, Shesdead, ca pe materialul de debut va aparea si Grui Sanger... se va intampla acest lucru?
S: Nu poti sa spui despre o bautura ce gust are fara sa o gusti. Daca ti-e teama sa o faci, atunci de ce sa mai zici ca o vei gusta?
Grui Sanger: Da si nu! Au existat niste propuneri, care s-au pierdut in timp, poate o sa se intample, poate nu. Ideea proiectului era una foarte interesanta la care ar fi avut sa participe multi din scena muzicala, printre care ma numaram si eu, cata vreme erau mai multi invitati albumul avea sa devina un conglomerat de idei pe care Shole le ar fi legat sub acest nume Shesdead. Poate ca ideea proiectului este inca valabila iar eu as participa cu incredere si interes la acest proiect. Nu sunt un fan al muzicii ambientale sau atmosferice, dar fiind vorba de un proiect bazat pe experimente muzicale I'm in si nu imi este rusine sa recunosc asta. Nu este nici un proiect care ar implica conceptual religii sau principii care au la baza reguli si asa mai departe si nici un proiect care sa implice diferite genuri muzicale comerciale, deci nu as fi avut de ce sa refuz.

Metalfan: Urmand exemplul lui Fenriz de la Darkthrone, ati lansa o compilatie de genul Fenrinz presents - the best of old school black metal, dar care sa contina trupe romanesti de metal, nu neaparat black metal?
S: Multumesc de intrebare, dar nu sunt Fenriz, asa cum nici Fenriz nu e Satanochio. Daca ar fi trait in Romania cred ca ar fi existat mii de motive care i-ar fi taiat elanul de a face ceva. El este o legenda, apartine vremurilor in care artistul nu se pierdea in lume, apartine unei tari care nu mai are nevoie de carte de vizita cand vine vorba de metal. Pentru noi, cei care apartinem altor vremuri si altor meleaguri, cu alte reguli scrise sau nescrise, aceste delicii se rezuma la placerile personale.
Grui Sanger: Satanochio nu urmeaza exemple si nu repeta ce au facut altii, Satanochio nu face nimic pentru niste banuti in plus, nu ca acesta ar fi sau nu cazul lui Fenriz... cu Satanochio, lasam in urma noastra ceva ce va capata in timp, din ce in ce, o mai mare importanta pentru noi, Satanochio conteaza forte mult in primul rand pentru noi, iar cei ce sunt pregatiti sa ni se alature vor fi rasplatiti cu tot ce putem sa oferim noi prin acest proiect. Noi nu facem muzica pentru ei, ei sunt facuti sa asculte si sa inteleaga muzica noastra... ca sunt multi sau putini, nu ne intereseaza.

Metalfan: Vagrant Matter Heritage l-as incadra in zona avantgarde / black metal, care este trupa sau albumul vostru preferat care se incadreaza in aceasta zona?
S: DHG -Supervillain Outcast. Este perfect in felul sau. O poveste frumoasa care te poarta pe aripile sperantei ca ai mai avea sens pe lumea asta ca artist.
Grui Sanger: Eu as incadra Vagrant Matter Heritage in zona Evil Metal, atat si nu mi se pare un subiect despre care sa pot vb eu.

 

 

Metalfan: Si acum o intrebare care am tot adresat-o in ultima vreme, profit de ocazia ca  este inca Ianuarie si va intreb care sunt albumele voastre preferate din 2007?
S: Ultimul Mayhem este superb, asa cum sunt si piesele acustice ale lui Johan Edlund. Ultimul Darkthrone este atitudine si sentiment in stare pura. A fost un an bun, cu multe albume care propun sentimentele inaintea comertului, iar asta este fantastic. Ceva acolo inca exista, dincolo de coperta de revista si topuri. Atat timp cat vor mai exista oameni va exista si muzica.
Grui Sanger: Neinteresant! trupe mai putin cunoscute, pentru ca de multe ori au mai multe de spus decat cele cunoscute sau foarte cunoscute.
Nimenea: Ultimul Mayhem, perfect din toate punctele de vedere - compozitie, sound... si ar mai fi un album care a fost lansat in 2006, si pe care inca n-am incetat sa-l studiez - Monotheist de la Celtic Frost.

Metalfan: Ce va enerveaza cel mai tare? De ce?
S: Timpul. Pentru ca trece prea repede si risti sa te trezesti intr-o buna zi mort.
Grui Sanger: Dragostea. Pentru ca nu trece repede si risti sa nu te mai trezesti.
Nimenea: Cred ca faptul ca nu ne-am nascut in alta tara ma deranjeaza cel mai tare pentru ca ma simt inconjurat de monstri, care intotdeauna vor sa primeasca fara sa dea... sigur, n-am convingerea ca in alta parte nu-s oameni d-astia; lumea e oricum din ce in ce mai inversunata shi mai rea... dar macar as schimba peisajul asta grotesc plin de scursuri si monstrii sinistri din tara asta de cacat.

Metalfan: Va multumesc pentru interviu si in final va invit sa adresati cateva cuvinte cititorilor si in special celor pentru care Satanochio inseamna ceva...
S: Va Multumesc.
Grui Sanger: Stay untrue and don't label us.
Nimenea: Va Multumim ca existati... BLOOD BLESS YOU ALL!!!

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Satanochio

   February 06, 2008  | 15 Comentarii  | 7768 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: SATANOCHIO: toate la vremea lor

  • Domne, toate bune si frumoase, sau mai bine zis...rele si urate, dar...cand va vede lumea cantand pe o scena LIVE?
    Sigur ca umflarea imaginii are rostul ei , dar daca nu e sustinuta si de ceva concret...ramane imagine.
    Pe mine ma amuza conceptul "Satanochio" si prezentarea lui in.E evident ca aveti simtul umorului ( nu pot sa cred ca va luati in serios 100%),dar daca va invoca vreun discipol, nu va aratati si voi muritorilor?

    1. Posted by gogi | 07 Februarie 2008 16:10
  • deci. dupa cum am mai zis: vai de capu vostru...

    2. Posted by wotan | 08 Februarie 2008 09:09
  • iote ba, ati iesit la lumina :))...va-ti saturat de beciuri?!.....quote wotan: "vai de capu vostru"

    3. Posted by uNu! | 08 Februarie 2008 20:04
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri