interviuri rock

Soundcheck 5 cu Crivat (Bucovina, Vena Cava)

Soundcheck 5 cu Crivat (Bucovina, Vena Cava)
TRUPE : Bucovina, Vena Cava

De numele lui Florin "Crivat" Tibu se leaga doua dintre cele mai interesante trupe din undergroundul românesc: Bucovina (folk metal) si Vena Cava (death metal). Daca Vena Cava a ramas, cel putin deocamdata, o aparitie meteorica, Bucovina s-a dovedit a fi o intreprindere serioasa, de durata si, ca urmare, de succes: Ceasul aducerii aminte (2006) si-a epuizat rapid tirajul initial de 150 de exemplare si EP-ul Duh (2010), masterizat de Dan Swanö si ilustrat de Costin Chioreanu, le-a consolidat reputatia. In prezent, Crivat si colegii sai lucreaza la un nou material, care va fi lansat in lunile urmatoare. Pina atunci, sa vedem care au fost albumele care l-au facut sa ia chitara-n mina si sa nu-i mai dea drumul:


Metallica - Kill'em All


Primul disc despre care trebuie neaparat sa vorbesc este Kill'em All. De departe albumul meu preferat cand vine vorba de Metallica, Kill'em All avea la vremea aia - si amuzant e ca inca are si acum - toate ingredientele unui material memorabil: imi placuse la nebunie viteza mare in care se canta, desi versurile erau la limita de jos a stupiditatii si a lipsei de sens. Riffurile curgeau, Ullrich batea (inca) la tobe, totul se lega intr-un mod fluid care m-a marcat. Abia acum, dupa atatia ani, imi dau seama cat de mare e influenta discului asta asupra mea, cand ma surprind compunand linii care seamana cu directia lui Kill'em All. Pentru mine e scoala de muzica.



Running Wild - Black Hand Inn


Imi e greu sa scriu moderat despre Running Wild in general... dar discul nou cu Bucovina cred ca va fi o dovada foarte solida a faptului ca Running Wild imi plac :) Chiar ieri eram in studio si terminam de tras chitarile pentru materialul la care lucram si discutam despre Black Hand Inn - piesa. Nu gasesti la discul asta nimic spectaculos, nu e nimic genial, nici un major breakthrough in metal; si totusi nu poti sa nu te gandesti ca trackurile sunt facute din cateva note, fara modulari prea multe... e o muzica simpla, dar care te loveste in moalele capului fara menajamente. Black Hand Inn m-a invatat ca un refren bun face cat un album bun, hahaha!



Bathory - Twilight of the Gods

Cand vine vorba de muzica facuta cu feeling, asta e albumul meu preferat. Poate parea un disc trist, dar are o solemnitate aparte; atat priesele in sine cat si versurile ma duc cu gandul la implacabilitatea lucruilor care curg intr-o viata de om - te nasti, cresti, incerci sa nu te faci de rahat ci sa devii un om vertical si mandru, iar cand distractia se apropie de final, poti spera ca valorile in care ai crezut vor face ca viata ta sa fi insemnat ceva iar oamenii te vor pastra in amintire.



Cannibal Corpse - Eaten Back to Life


Sec si pe scurt, m-am cacat pe mine cand l-am ascultat prima data. Habar nu aveam ca poate exista ceva atat de smintit. Sincer, nu am inteles nimic la primele audieri :) dar a fost triggerul care m-a facut sa explorez lumea bezmetica a death-metalului. Iar faptul ca mi-a placut discul asta cred ca s-a vazut dupa ani buni cand am experimentat cu Vena Cava (si inca planuiesc ceva nou cu Vena Cava, hahaha).



Bachelor of Hearts - On the Boulevard

Am lasat la urma unul din discurile care imi sunt probabil cele mai dragi, in ciuda faptului ca trupa e necunoscuta: On the Boulevard, al celor de la Bachelor of Hearts. "Batranii" de varsta mea sau chiar mai in varsta isi mai aduc aminte probabil ca era unul din singurele viniluri de rock/ hardrock care erau disponibile in mod obisnuit in magazinele epocii ceausiste. Inca mai am discul asta cred, pe undeva... l-am ascultat de mii de ori si inca nu m-am plictisit de el.

Despre Bucovina... ce urmeaza sa scoatem in toamna-iarna asta e de departe cel mai bun disc de pana acum. Va fi unul natural, organic, de show si foarte incarcat emotional. Inca nu am stabilit numele, dar materialul va suna killer.
Autor: Klawz
Vezi galeriile trupelor: Bucovina, Vena Cava

   October 02, 2011  | 0 Comentarii  | 4384 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Soundcheck 5 cu Crivat (Bucovina, Vena Cava)

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri