interviuri rock

Supporting extreme music: Elly (HATEWORK)

Supporting extreme music: Elly (HATEWORK)

In urmatoarele randuri puteti citi cateva informatii despre agentia de booking Hatework si planurile lor! Am avut deosebita pacere sa vorbesc cu Elly, fata aceea muncitoare pe care o vedeti ca alearga si se implica tot timpul la concertele organizate de agentie! Daca o cunoasteti personal, stiti deja ca e o prezenta agreabila si pune mult suflet in ceea ce face! Lectura placuta!

 

 

Metalfan: Salutare si bine te-am gasit Elly, o sa-ti adresez cateva intrebari in continuare!
Elly: Salutare tie si cititorilor Metalfan si urari de bine pentru noul an.

Metalfan: Ce mai face Hatework in ultimul timp? Ceva noutati despre activitatea voastra si planuri pe viitor?
Elly: Hatework face ca de obicei, adica membrii staffului se impart intre joburi, hobby-uri, si alte cele, pregatind cateva evenimente pentru 2009. Pentru noi, 2008  a fost un an foarte important, avand in vedere schimbarile care au aparut: ne-am mutat la Cluj, am resusit sa imbunatatim o mare parte din aspectele pe care le implica organizarea unui eveniment si nu in ultimul rand, am reusit sa aducem in Romania cateva din trupele etalon din metalul extrem mondial. Ca o nota subiectiva, ne bucura nespus ca am avut showuri reusite cu o parte din trupele noastre preferate: Immolation, Nile, Grave, Vader, Belphegor, Marduk.
Avem in pregatire un an 2009 generos pe felia metalului extrem, planurile noastre incluzand, in medie, un eveniment la doua luni. Aceasta se datoreaza in principal timpului redus pe care ni-l lasa joburile. Avem deja niste planuri clare care urmaresc aceeasi linie din punctul de vedere al genului de muzica pe care urmarim sa o promovam. Binenteles, planurile noastre de viitor includ atat Clujul cat si Bucurestiul.
O atentie deosebita va fi acordata editiei din acest an a Hatework Fest si producerii primului full-length Loudrage. Sper ca toate planurile noastre sa se materializeze in forma in care le-am gandit.

Metalfan: De unde a venit ideea ca agentia sa se numeasca Hatework si de la ce vine numele?
Elly: Hatework a fost ideea lui Giani, daca nu ma insel, prin martie 2006, cand a aparut pentru prima oara proiectul care s-a materializat in Hatework Fest I ce i-a avut headlineri pe Sinister. Brainstormingul pe care l-au avut la vremea aceea Coro, Marius si Giani, a avut drept rezultat alegerea acestui nume care este de fapt titlul ultimei piese morbid Angel de pe "Domination". Si ideea cam aceea era: "Hatework.....and the earth's left burning / I call death....death is answering me". In fine, e un nume foarte potrivit avand in vedere faptul ca obiectivul nostru a fost tot timpul sa invitam in Romania trupele noastre de suflet. Am primit prin mailuri tot felul de porecle si interpretari, de la "hate-to-work" la "heartwork" sau "hate-orci", hahaha!

 

 

Metalfan: Ce-mi poti spune despre urmatorul eveniment organizat de voi, concertul Samael!
Elly: Va fi primul show Hatework din acest an si sper sa incepem cu dreptul. Samael au pornit deja in turneul european ce precede lansarea albumului Above, si au declarat ca pregatesc un setlist special pentru aceste concerte cu ocazia aniversarii a 20 de ani de la infiintarea trupei. Billul e completat de Keep of Kalessin si Noctiferia. Personal astept sa aud cate ceva de pe Ceremony of Opposites, si am asteptari mari de la viitorul album, piesa pe care au facut-o deja publica parandu-mi a fi o intoarcere in timp in sensul cel mai bun.
Se anunta deci un concert de zile mari, mai bine zis concerte de zile mari, pentru ca aceleasi trupe vor poposi si la Bucuresti. Concertele au loc in 27, respectiv 28 Ianuarie.

Metalfan: Care crezi ca-i motivul pt care ati devenit una din cele mai cunoscute agentii din Romania, e vorba despre seriozitatea cu care tratati publicul si trupele participante?
Elly: Chiar nu stiu de unde sa apuc intrebarea... cred ca suntem cunoscuti in mediul in care ne miscam si intre oamenii care au aceleasi "gusturi" muzicale. Cred ca e mai putin important organizatorul unui concert, cat evenimentul in sine si fiecare aspect ce tine de acesta. Si din acest punct de vedere am depus intotdeauna toate eforturile ca lucrurile sa iasa bine, si pentru trupe si pentru public. Cred ca e o abordare logica atata timp cat performantele trupei de pe scena si, implicit, feedbackul publicului sunt in directa legatura cu conditiile pe care le oferi.´
O oarecare notorietate se poate sa ne fi adus faptul ca am incercat sa respectam o evolutie coerenta in organizarea evenimentelor, avand pana in acest moment 13 concerte si colaborari bune cu aproximativ 50 de trupe, cu parte din ele pastrand si acum o legatura amicala.

Metalfan: Cum te influenteaza faptul ca esti fata in a negocia?
Elly: Nu vad vreo influenta aparte  din acest punct de vedere. Relatiile cu partenerii nostri s-au dezvoltat intr-un mod pozitiv dincolo de personajele angajate in discutii privind evenimentele. Nu consider ca-mi confera vreo favoare sau vreun dezavantaj faptul de a fi fata.

 

Cu Cannibal Corpse

 

Metalfan: Este multa munca la mijloc in spatele unui concert reusit si mult stres, cum te descurci?
Elly: Momentele cele mai stresante apar in ziua concertului. E o activitate care implica mult imprevizibil. Sunt trupe care vin de la sute sau mii de kilometri distanta, pot aparea tot felul de situatii care nu depind de tine. Ai vazut si tu de exemplu cum au decurs lucrurile la editia 2008 a Hatework Fest, distantele mari si drumurile proaste inca iau prin surprindere strainii care ne víziteaza tara...
Munca este distribuita intre membrii staffului. Ma refer, in principal, la prietenii care ne ajuta in ziua concertului in mod voluntar (Vlad, Razvan, Andrei, Nicu, Gigi, Iustin, Adi, Bogdan). Eforturile ne sunt insa compensate de ocazia de a cunoaste mai indeaproape o parte din "idolii" nostri. De cele mai multe ori, sfarsitul concertului este incununat de un afterparty ad-hoc unde uiti si de oboseala si de stress.

Metalfan: V-ati gandit la un Hatework Festival in aer liber cu trupe extreme?
Elly: Exista aceasta idee de mai mult timp, dar credem ca in acest moment ar fi dificil din punct de vedere logistic sa punem aceste planuri in practica. Mai avem cateva lucruri de pus la punct pentru a putea gestiona bine un proiect de asemenea anvergura. Un concert in aer liber nu este acelasi lucru cu un concert indoor, atat din punct de vedere al angajarii financiare cat si din cel al echipei care ar trebui mobilizata. Ma rog, ma sunt si alti factori...

Metalfan: Crezi ca s-a format in Romania un public care vine la concerte de obicei si cumpara produsul trupei preferate la fel ca in afara?
Elly: Da, poate chiar mai mult decat publicul de afara. Si este logic sa fie asa, avand in vederea deschiderea relativ recenta pentru astfel de evenimente. Ca date sigure, stiu ca la concertele Marduk, Immolation sau Cannibal Corpse au existat cifre record de vanzari a merchandise-ului in contextul turneelor respective.

Metalfan: O sa continuati seria de evenimente organizate pe acelasi segment in viitor?
Elly: Desigur. Nu cautam sa diversificam, daca asta era sensul intrebarii. Suntem dincolo de toate fani ai acestui gen, in aceasta rezida si faptul ca ne-am apucat de acest "sport" si de aceea ne si dorim sa continuam in aceeasi maniera.

Metalfan: Cum ti se par cocertele de club din afara fata de cele de aici?
Elly: Pai in cluburile de afara nu se mai fumeaza, asa ca una din diferente ar fi transhumanta publicului intre club si sectorul din fata intrarii, in special in timpul change-overului. Ramane de vazut cum se vor aplica la noi reglementarile astea.
La nivel de oameni, show pe de-a intregul si cluburi in sine, diferentele s-au micsorat in ultimii ani. Dupa ultimul show la care am fost acum aproximativ doua saptamani (Sonic Syndicate si Legion of the Damned in Karlsruhe), as spune chiar ca nu exista diferente intre un concert aici si unul in vest: acelasi moshpit, aceeasi omogenitate de public. Doar ca berea era 3 euro (+1 euro garantie pe pahar) hahaha.
Asta pentru ca si la noi publicul a devenit mai interesat si mai activ, si piata in sine s-a mai dezvoltat. Trupele care ne-au vizitat au fost impresionate de publicul din Romania.

Metalfan: Si acum cateva intrebari personale:
Trupa preferata
- indubitabil CARCASS
Instrumentistul preferat - nefiind initiata in "tainele" vreunui intrument la modul practic, nu pot raspunde decat cu numele catorva componenti relevanti din trupele care imi plac mult: Flo Mounier, Kerry King, Chuck Schuldiner, Bil Steer, Alex Webster, Derek Boyer si multi multi altii (asta ca sa nu intram la sectiunea vocalisti ca ne prind Pastele)
Ce concert ai vrea sa vezi, si nu ai avt ocazia inca - Deicide si Morbid Angel. Ar mai fi si altele, dar astea sunt prioritare.
La care eveniment al vostru te-ai simtit cel mai ok - La Sinister, pentru ca inca nu faceam parte din staff si am putut urmari toate trupele, hahaha. La modul serios, cel cu Immolation a fost un show foarte special in ceea ce ma priveste.

Metalfan: Daca doresti sa mai adaugi ceva in incheiere, te rog!
Elly: Cele cateva cuvinte cu care Hatework v-a obisnuit deja: Keep supporting extreme music!

Metalfan: Iti multumesc pt timpul acordat, salutari si lui Marius si mult noroc in continuare!
Elly: Mersi si eu si multa bafta si voua!

Autor: Vile
   January 13, 2009  | 10 Comentarii  | 5302 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Supporting extreme music: Elly (HATEWORK)

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri