interviuri rock

Tamás Schrottner (EKTOMORF): fiti sinceri si deschisi, fiti voi insiva si luptati pentru ceea ce credeti

Tamás Schrottner (EKTOMORF): fiti sinceri si deschisi, fiti voi insiva si luptati pentru ceea ce credeti
TRUPE : Ektomorf

In excusivitate pentru Metalfan, Tamás Schrottner, unul dintre chitaristii Ektomorf, a raspuns catorva intrebari. Mai jos puteti afla mai multe despre ce mai face Ektomorf in ultima vreme, care este reteta ca o trupa sa ajunga la Nuclear Blast si multe altele.

 

 

Metalfan: Salut Tamás! Cum mai merg lucrurile in ultima vreme cu Ektomorf?
Tamás Schrottner: Salut, totul este bine. Pregatim un turneu European alaturi de Stuck Mojo, Vengince si Tenside. In martie vom sustine 24 de concerte.

Metalfan: Ai putea sa ne prezinti in cateva cuvinte o istorie Ektomorf?
Tamás Schrottner: Ektomorf a fost formata de catre cei doi frati Zoltán si Csaba Farkas in urma cu 14 ani. Primul album a fost “Hangok”, dupa aceea, a fost lansat “Ektomorf”, urmat de “Kalyi jag”. Aceste albume erau in maghiara, apoi “Kalyi jag” a fost lansat si in engleza. Inainte de “Kalyi jag” Joci s-a alaturat trupei. In acest timp au inceput sa sustina concerte in afara Ungariei. “I Scream Up To The Sky” a fost lansat si au urmat mai multe concerte in Germania. Apoi eu m-am alaturat trupei si am semnat cu Nuclear Blast. Au urmat “Destroy”, “Instinct” siOutcast”.

Metalfan: Care este secretul ca o trupa sa semneze cu Nuclear Blast?
Tamás Schrottner: Am avut un spectacol demential la Summer Breeze. Toata lumea sarea si era intr-o stare deliranta. Dupa spectacol, Nuclear Blast ne asteptau langa scena si doreau sa semneze un contract cu noi. Asta e! Ektomorf degaja live o energie speciala.

Metalfan: Unii oameni spun ca Ektomorf este o clona Sepultura… ce parere ai despre acest lucru?
Tamás Schrottner: Oamenii nu spun ca suntem o clona Sepultura, altfel nu ar veni la spectacole noastre, nu e asa?! Doar jurnalistii idioti si ignoranti spun cacatul asta. Fiecare trupa are influentele sale! As putea enumera 20 de trupe care copiaza Iron Maiden sau Judas Priest, trupe de power metal de rahat, si nimeni nu spune despre ele ca ar fi o copie, nu-i asa?!

Metalfan: Ce crezi ca adduce nou Ektomorf Rock-ului? Simti muzica voastra mai aproape de Metal sau de Hardcore?
Tamás Schrottner: Ektomorf canta aceasi muzica pe care a cantat-o mereu. Suntem influentati de trupe din anii ’90, pe care le iubim. Probabil acest lucru este nou pentru generatia tanara, daca oamenii cred acest lucru, este grozav! Ramanem asa cum suntem si nu urmam nici un trend, sau asteptarile nimanui. Daca Judas Priest sunt metal, noi nu suntem! Ascultam toate genurile de muzica, Reggae, Hip Hop, Punk, Hardcore, Thrash. Suntem foarte deschisi, asta e tot!

 

 

Metalfan: Crezi ca muzica voastra suna mai bine live sau pe CD?
Tamás Schrottner: CD-urile noastre suna puternic, multumita producatorului nostrum Tue Madsen, care stie exact ce ne dorim. Imi place in ambele cazuri, incercam sa dam tot ce avem mai bun in concertele noastre.

Metalfan:  Scena metalica din Ungaria este plina de foarte multe trupe bune, cum ar fi Ossian, Pokolgép, Subscribe sau grupuri mai extreme precum Tormentor, Sear Bliss sau Ahriman, care este trupa ta preferata din Ungaria?
Tamás Schrottner: Subscribe sunt buni, sunt prietenii nostri. Trupele mele favorite din Ungaria sunt Replika, Cadaveres, si Mangod Inc, care de asemenea sunt prietenii nostri.

Metalfan: Ai ascultat vreo trupa Metal romaneasca?
Tamás Schrottner: Nu stiu multe, dar Guerillas rup. Am devenit prieteni.

Metalfan: Aveti de gind sa reveniti sa cintati in Romania in viitorul apropiat?
Tamás Schrottner: Sper ca vom veni acolo sa cintam cit se poate de repede, dar totul depinde de organizatorii si promoterii locali.

 

 

Metalfan:  Cine sau ce te-a determinat sa iti doresti sa canti?
Tamás Schrottner: Cand eram mic, l-am vazut pe Jimi Hendrix pe o caseta video a tatalui meu (Woodstock), si m-am gandit mult la ea, apoi am decis ca imi doream sa cant la chitara intr-o buna zi. Apoi am inceput sa ascult Thrash Metal, Gindcore si Punk, mi-am cumparat o chitara de rahat si am inceput sa invat sa cant muzica pe care o ascultam.

Metalfan: Care este albumul tau preferat din toate timpurile? De asemenea, care este albumul tau preferat din 2007?
Tamás Schrottner: Nu as putea spune ca am un album favorit, deoarece imi plac atat de multe, incat albumul meu preferat se schimba constant. Nu au fost multe albume bune de Metal care au aparut in 2007, asa ca as alege Static X – “Cannibal”.

Metalfan: Daca ar fi sa alegi intre Sepultura si Soulfly, pe care ai alege-o? De ce?
Tamás Schrottner: Nu aleg, scuze, imi plac amandoua, si depinde de starea in care ma aflu, ce ascult si cand ascult. Daca te referi la Sepultura de azi, atunci as alege Soulfly.

Metalfan: In 2006 ati lansat “Outcast”, acum ne aflam in 2008, lucrati la un nou album?
Tamás Schrottner: Avem multe piese noi, dar nu stiu cand vom intra in studio.

Metalfan: Ti-ar placea sa lucrezi cu muzicieni din alte trupe la cateva piese Ektomorf?
Tamás Schrottner: Imi pare rau, dar imi place sa lucrez cu oamenii mei. Mi-ar face placere sa cant grindcore cu Ingrowing (o trupa din Cehia), cu care sunt prieten.

Metalfan: Cand crezi ca este momentul oportun pentru o trupa sa lanseze un “Best of”?
Tamás Schrottner: Nu m-am gandit niciodata la asta. De obicei este decizia casei de discuri care decide cand doreste sa mai scoata niste bani de la o trupa. Prefer albumele normale, nu “Best of-urile”.

Metalfan: Iti multumesc pentru timpul acordat, in final ai dori sa mai adaugi ceva?
Tamás Schrottner: Fiti sinceri si deschisi, fiti voi insiva si luptati pentru ceea ce credeti. Ramaneti asa cum sunteti! Respect fanilor nostri, si ne vom revedea curand! Pace!

 

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Ektomorf

   February 26, 2008  | 1 Comentarii  | 15935 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Tamás Schrottner (EKTOMORF): fiti sinceri si deschisi, fiti voi insiva si luptati pentru ceea ce credeti

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri