interviuri rock

THE PSYKE PROJECT: Atunci cand compui muzica este ca si cum ai insela viata

THE PSYKE PROJECT: Atunci cand compui muzica este ca si cum ai insela viata
TRUPE : The Psyke Project

Martin Nielskov, solistul trupei daneze The Psyke Project, ne-a vorbit despre cel mai recent album de studio al acestora - Apnea (opus lansat in 2007 sub egida Lifeforce Records), despre un viitor DVD dar si despre cat de mare este scena hardcore din Danemarca in comparatie cu cea black metal. Mai multe amanunte despre aceasta gasca haotica de sludge/mathcore, The Psyke Project, aflati chiar de la Martin.

 

 

Metalfan: Salut Martin. Pentru ca acesta este primul interviu The Psyke Project pentru Metalfan, te rog fa o introducere a trupei pentru cititorii nostri. Cine sunteti si ce doriti?
Martin Nielskov: Salut numele meu este Martin si sunt solistul trupei The Psyke Project. Eu sunt cel care se ocupa de toate tipetele. The Psyke Project este o trupa care practica un hardcore intunecat si melodic, cu o tendinta de brutalitate si haos...

Metalfan: Nu este ciudat faptul ca veniti din Danemarca si cantati sludge/mathcore? Majoritatea trupelor din Europa de Nord canta black metal....
Martin Nielskov: Da, dar in Danemarca scena hardcore este mai mare decat cea black metal. Metalul are multe nume. Este hardcore metal sau black metal – nu conteaza pentru mine. Pentru mine, versurile sunt cu adevarat importante – este felul in care iti alegi stilul (negativ sau pozitiv) si in The Psyke Project incercam sa combinam brutalitatea muzicii hardcore cu un mod pozitiv de a vedea viata. Dar intr-un final, tot ceea ce ne dorim este sa cantam metal...

Metalfan: Anul trecut ati lansat cel de al treilea album al vostru, daca nu ma insel, Apnea. Ce inseamna Apnea?
Martin Nielskov: Da, este corect. Apnea este incapacitatea temporara de a respira, un stop respirator scurt.

Metalfan: Unde ati inregistrat acest album? Cine s-a ocupat de productie?
Martin Nielskov: Am inregistrat Apnea intr-un studio danez numit AntFarm Studio, iar omul din spatele butoanelor este producatorul Tue Madsen.

Metalfan: In ce mod este diferit fata de albumul vostru precedent, Daikini?
Martin Nielskov: Daikini este un album mai intunecat si mai introvertit, pe cand Apnea are o deschidere mai mare si catre o atmosfera frumoasa si catre una intunecata, dar inca pastreaza acel nerv al brutalitatii cu care v-am obisnuit pe albumele noastre precedente.

Metalfan: Stiu ca toti muzicienii spun ca ultimul album este cel mai bun. Esti de accord cu acest lucru? De ce, sau de ce nu?
Martin Nielskov: Ca muzician, iti schimbi intodeauna perceptia fata de muzica, si cand lansezi un cacat nou, vei crede automat ca noua chestie este mai interesanta. Apnea este cel de al treilea album si prin acesta am incercat sa pastram ceva chestii intunecate de pe Daikini, doar le-am mixat cu „piese mai directe si haotice” si cred ca a iesit destul de bine.

Metalfan: Care sunt lucrurile care te-au inspirat pentru acest album? Muzica, evenimente, oameni....
Martin Nielskov: Toti oamenii din jurul meu – familia mea, prietenii si cei pe care ii iubesc. Si trupa Buried Inside, care in opinia mea, este una dintre cele mai bune din lume. Cautati-i – merita!

Metalfan: Stiu ca ati lansat un videoclip pentru piesa I Get Paralyzed. Ce ne poti spune despre acest videoclip si de ce ati ales aceasta piesa?
Martin Nielskov: Am ales sa lansam un videoclip pentru I Get Paralyzed, pentru ca a fost primul nostru single de pe Apnea. Videoclipul este o metafora vizuala pentru tematica versurilor piesei. Este despre cum sa fii naucit (paralizat) emotional. Urmariti-l – este paralizant!!!

 

 

Metalfan: Ce este mai important pentru voi atunci cand va ganditi la muzica voastra, sa fie haotica si brutala sau sa fie haotica si complexa? De ce?
Martin Nielskov: Un lucru nu este mai important pentru noi decat altul. Pentru noi este important sa avem aspecte variate in muzica pentru a putea crea diversitate.

Metalfan: Multe trupe, de exemplu Lamb of God, au lansat pana acum trei DVD-uri. Nu va ganditi sa lansati un astfel de material? De ce?
Martin Nielskov: De fapt, lucram de ceva vreme la un DVD. Nu avem stabilita o data pentru lansare pentru ca este un proces neintrerupt, dar putem garanta ca va contine niste chestii suculente!! Apropos, imi place cel lansat de Converge, The Long Road Home.

Metalfan: Care sunt albumele care te-au marcat ca persoana si crezi ca sunt esentiale?
Martin Nielskov: Cu siguranta Daikini, pentru ca imi place cu adevarat partea intunecata si melodica a lui. De asemenea, prin Daikini am obtinut consacrarea pe scena metalica Scandinava, care ne-a oferit foarte multe concerte memorabile.

Metalfan: Cum merg treburile cu Lifeforce Records? De asemenea, care sunt trupele tale favorite de la Lifeforce Records?
Martin Nielskov: Totul merge bine, multe lucruri grozave ni s-au intamplat de cand am semnat cu Lifeforce si apreciem mult asta. Chiar nu pot spune care trupe de la Lifeforce sunt favoritele mele....au multe trupe cool.

Metalfan: Ce iti place mai mult, sa fii in studio si sa compui muzica sau sa fi in turneu si sa rupi scena in doua? De ce?
Martin Nielskov: Buna intrebare. Imi plac ambele lucruri. Atunci cand compui muzica este ca si cum ai insela viata, obtii acelasi sentiment ca atunci cand faci sex, este nemaipomenit. Sa canti live cu trupa ta, cu prietenii tai este perfect.

Metalfan: Iti multumesc pentru timpul acordat, Martin, sper sa pot vedea The Psyke Project aici in Romania intr-o buna zi. In incheiere ai dori sa mai adaugi ceva sau sa transmiti ceva cititorilor nostri?
Martin Nielskov: Nu uitati sa ascultati metal iar si iar si iar....si, desigur, aveti grija de inima voastra – acela este lucrul care va tine in viata!

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: The Psyke Project

   August 07, 2008  | 0 Comentarii  | 8275 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: THE PSYKE PROJECT: Atunci cand compui muzica este ca si cum ai insela viata

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri