interviuri rock

ULTIMATUM: reuniti si pusi pe treaba

ULTIMATUM: reuniti si pusi pe treaba
TRUPE : Ultimatum

Va mai aduceti aminte de formatia timisoreana Ultimatum? Daca nu, poate numele Vltimatvm asa cum era stilizat logo-ul trupei pe discul Among Potential States (1996) va ajuta sa vizualizati in memorie trupa in cauza. Ultimatum a anuntat de curand revenirea pe scena metal, dupa o pauza de 15 ani, dar si un nou album de studio. Cu aceasta ocazie cei trei membri ai trupei - Cornel Muntean (voce), Cristian Sipoş (chitara) si Ramon Radosav (bas) au avut amabilitatea de a raspunde catorva intrebari pentru Metalfan, rezultatul il puteti vedea mai jos:

Metalfan: Salut si bun venit la Metalfan!
Cristi: Salut! Bine v-am gasit si multe multumiri pentru anuntul reuniunii!
 
Metalfan: Cu placere! Acesta este primul vostru interviu pentru Metalfan si ma gandesc ca o scurta istorie a trupei ar fi foarte buna pentru mai tinerii cititori dar si pentru cei ce vor sa-si aminteasca ce a insemnat Ultimatum in anii '90.
Cornel: Pentru istoric si multe altele ne-ar bucura mult sa ne faceti o vizita pe http://facebook.com/vltimatvm
 
Metalfan: De curand v-ati reunit. Cand s-a infiripat pentru prima data acest gand in mintea voastra?
Cristi: Gandul ne-a urmarit de cand am abandonat in '96 drumul pe care porniseram, si a continuat sa existe, indiferent de cursul vietii fiecaruia. Ne-am pus pe treaba la sugestia lui Cornel, de colaborare online. E de neexplicat faptul ca pentru mine '96 a insemnat agatatul chitarei in cui, dar pana la urma in toamna lui 2009 i-am pus corzi noi si am pus-o la macinat ca pe vremuri!
Ramon: Eu personal am fost foarte placut surprins de comentariile foarte bune pe care le-am citit in cateva locuri pe net, la foarte mult timp dupa ce ne intrerupsesem activitatea. Cu siguranta ca si asta a generat impulsul reuniunii!
 
Metalfan: Ce asteptari aveti de la aceasta reuniune? Mai exact ce sperati sa obtineti acum si nu ati reusit sa atingeti in anii de inceput ai formatiei?
Cristi: Asteptam cu nerabdare produsul final al colaborarii la distanta. Nu vrem sa obtinem nimic special, vrem doar sa cantam muzica ce ne place. 
Ramon: Cred ca Ultimatum mai are multe de spus din punct de vedere muzical, si in momentul de fata, daca tot s-a ajuns la un asemenea progres tehnologic incat sa fie posibila aceasta colaborare, ar fi pacat sa nu o facem!
 
 




Metalfan: Stiu ca in prezent lucrati la un nou album de studio, al doilea din cariera. Ati optat pentru un titlu pentru acest material? Daca da sau nu, ce credeti ca trebuie sa exprime titlul acestuia?
Cornel: Am optat pentru un titlu ,dar nu cred ca are prea mare importanta deocamdata, mai avem inca mult de lucru la materialul in sine. Tot ce pot sa spun e ca titlul e direct si la obiect.
 
Metalfan: Si ca tot a venit vorba de noul disc, ce ne puteti spune despre noile compozitii? Din punct de vedere muzical, stilistic....
Ramon: In principiu, se mentine reteta noastra stilistica, un amestec de mai multe elemente apartinand diferitelor genuri de metal agresiv din punct de vedere sonor (death, thrash, doom...) incorporand o cantitate sanatoasa de elemente stilstice diferite, tehnice si ritmuri progresive, depasind masurile clasice de 4 timpi, insa fara a le parasi in totalitate... 
 
Metalfan: Vorbind de compozitii, stiu ca fiecare dintre voi locuieste in alta tara: Anglia, Canada si SUA, cum decurge procesul de compozitie? Cum lucrati la acest material?
Cornel: N-o sa dezvolt prea mult pe tema culiselor colaborarii la distanta, dar in general Cristi e cel cu ideile de baza si chiar daca distanta e un dezavantaj, fiecare din noi reuseste sa-si faca treaba cu minutiozitate acolo unde se afla si ulterior sa punem toate ideile cap la cap.

 
 
 

 
 
Metalfan: Va intrebam acest lucru pentru ca ceea ce am putut asculta pe pagina voastra oficiala de Youtube, acel prievew suna destul de bine...
Ramon: Nu poate decat sa ne bucure ca va place, avand in vedere ca este doar un preview si mai e inca mult de lucru!
 
Metalfan: Referitor la noul album, ne puteti spune mai multe despre titlurile ce vor figura pe noul album?
Cornel: Ca si "mesaj" sunt expuneri fara perdea, iar ca si compozitie, ca sa aduc si o completare la o intrebare precedenta, incercam sa diversificam si sa nu ne rezumam doar la lucruri clasice, si aici ma refer in principal la faptul ca cel mai probabil o sa conteze si gusturile personale diverse in materie de muzica, dar nu intr-o forma exagerata. Iar in special pentru cei care i-au simtit lipsa de pe Triumph of Insanity, si aici ma regasesc si eu, Ramon o sa revina cu voci. 
 
Metalfan: Acest material urmeaza a fi auto-produs sau este prevazut a fi lansat de o casa de discuri?
Cornel: Ca si distributie digitala speram sa nu intampinam prea multe dificultati, iar ca distributie pe suport fizic urmeaza sa ne gandim la variante cand o sa ne apropiem de lansare.
 
Metalfan: Din trupele ce activau in anii '90 si mai activeaza acum pe scena underground din Romania, care sunt trupele alaturi de care ati dori sa concertati? De ce?
Cornel: Psycho Symphony e numele care imi vine primul in minte. Cred ca stilistic poate ne potrivim cel mai bine. Gothic, pentru ca personal am fost implicat cu ei o scurta perioada, Taine pentru afinitatea pe care o au ca noi toti dealtfel pentru Chuck Schuldiner, si Abigail cu care am mai impartit daca-mi aduc bine aminte un concert in Bucuresti in Hard'n'Heavy in '96.
 
Metalfan: In ceea ce priveste trupele din noul val, ce parere aveti de exemplu de trupe precum Spiritual Ravishment, Mediocracy sau Abnormyndeffect din Republica Moldova?
Cornel: Nu suntem foarte la curent cu ce se intampla astazi acasa si peste Prut,. Am auzit intr-adevar vehiculandu-se numele Spiritual Ravishment. Personal ce am apucat sa ascult se datoreaza exclusiv socializarii online pe site-uri de profil. Indefiance, Katharos XIII, L.O.S.T., Dordeduh si materialele in care e implicat Costin Chioreanu e cam tot ce cunosc si mi se pare interesant.
 
Metalfan: Referitor la trupele din noul val metalic, iar acum ma refer in general, care sunt trupele ce va sunt cel mai pe plac? Discurile lor si de ce?
Cristi: Ar fi destul de multe care ne sunt pe plac, dar o sa numim cateva: Grave Miasma, Dead Congregation si Nader Sadek pentru atmosfera, Hour of Penance, Fleshgod Apocalypse si Hail of Bullets pentru impact, Augury, Blotted Science si Animals As Leaders pentru maiestrie.

 
 



Metalfan: Un subiect ce pare din ce in ce mai important, cel putin in aceste vremuri. Videoclipul. Pro sau contra si de ce?
Ramon: 100% pro, nu vad absolut nimic rau intr-un videoclip metal, dimpotriva, adauga o culoare si un context in plus muzicii, daca e facut bine!
 
Metalfan: In incheiere vreau sa va intreb daca aceasta reuiniune este permanenta, daca vizati si cateva reprezantatii live in Romania dar si in afarara tarii si unde sperati sa ajungeti?
Ramon: Inutil de spus ca e imposibil de intuit ce ne rezerva viitorul, dar ne-ar face mare placere sa facem chiar un turneu in Romania. Iar ca si o concluzie la interviu, in afara tarii, mai in gluma mai in serios in primul rand poate o vizita de curtoazie lui Jens Bogren si cateva beri la Bloodstock!
 
Metalfan: Va multumesc pentru timpul accordat si pentru raspunsurile oferite. In final doriti sa transminteti cateva cuvinte cititorilor Metalfan?
Cristi: Cu multa placere! Metale grele la toti cititorii si speram sa va placa noul nostru album! Contam pe fanii nostri si in general pe metalistii de acasa!
Autor: H.
   May 31, 2011  | 1 Comentarii  | 5931 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: ULTIMATUM: reuniti si pusi pe treaba

  • pt. eventualele prestatii live aveti in vedere drum-machine sau baterist?
    @Ramon: Kevorkian mai exista?

    1. Posted by smg | 04 Iunie 2011 10:53
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri