interviuri rock

Zoran Sokolovic 'Vandal' (INFEST): ceea ce ne leaga este muzica

Zoran Sokolovic 'Vandal' (INFEST): ceea ce ne leaga este muzica
TRUPE : Infest

In luna octombrie a anului 2014, grupul Infest din Serbia a concertat in cadrul celei de a treia editii a Romanian Thrash Metal Fest. Am profitat de aceasta oportunitate si l-am invitat la o mica discutie pe Zoran Sokolovic "Vandal", vocalistul si liderul grupului. Am vorbit despre cel mai recent album de studio al lor - Cold Blood War, concertul de la la Romanian Thrash Metal Fest, dar si despre alte subiecte interesante.

 

 
Metalfan: Salut, Vandal si bun  venit la Metalfan.RO! Cum te-ai apucat de muzica?
Zoran Sokolovic "Vandal": Salutare! Pai, cand eram foarte tanar, ca orice copil, imi doream sa ajung pe scena si sa fac si eu ce vazusem la Dave Murray si Kerry King. Mi-a luat ceva sa-i demonstrez tatalui meu ca asta voiam cu adevarat, dar dupa ceva timp m-am dedicat total muzicii.

Metalfan: Infest e, in Romania, una dintre cele mai cunoscute trupe de metal sarbesti. Cum a inceput totul?
Zoran Sokolovic "Vandal": E o onoare sa aud acest lucru, pentru ca sunt atat de multe trupe bune care vin din tara noastra la voi. Totul a inceput cu ajutorul prietenilor nostri - Coro, Traian & RTMC - care ne-au chemat sa cantam la Bucuresti la Romanian Thrash Metal Fest. A fost demential sa fim pe scena alaturi de tipii de la Krow, Daemonicus, Casus si multe alte trupe tari… Dupa aceea ne-am imprietenit si cred ca oamenilor le-a placut muzica noastra. De aceea suntem foarte des in Romania, iar eu sunt foarte fericit, pentru ca intalnim oameni atat de minunati, pasionati de ceea ce fac si care dau 100% din energia lor ca lucrurile sa iasa atat de bine cum ies acum.

Metalfan: La inceputul anilor '90 Iugoslavia a fost decimata de razboi si incet-incet a fost divizata. Simti vreun fel de tensiune legata de acele evenimente in Serbia anului 2014?
Zoran Sokolovic "Vandal": Personal nu ma gandesc la chestia asta. Eram copil cand s-a intamplat totul, iar razboiul si lucrurile legate de el apartin trecutului. Cred ca oamenii normali ar trebui sa treaca peste chestia asta, pentru a fost/este un conflict politic, iar oamenii nu se vor alege decat cu moarte si suferinta. E ca peste tot...Exista tensiuni, dar nu in toate locurile. Am cantat si in Croatia, si in Bosnia, si in Macedonia... nu ne intereseaza deloc trecutul. Noi suntem prieteni, suntem fani metal si ne sustinem reciproc formatiile. Ceea ce ne leaga e muzica, nu religia, ce bem si ce mancam. Astea nu conteaza.

Metalfan: Ce parere ai despre faptul ca in Serbia sunt trei categorii de minoritati inrudite, dar care sunt calculate separate. Ma refer la romani, moldoveni si vlahi. Tu cum le percepi?
Zoran Sokolovic "Vandal": Cum spuneam, nu ma intereseaza. Daca cineva ma trateaza cu respect, fac acelasi lucru; daca incerci sa ma f*ti, te bat. Nu conteaza ce culoare sau nationalitate ai.

Metalfan: Pe 1 aprilie 2014 ati lansat al patrulea vostru album: Cold Blood War. Poti sa ne spui mai multe despre mesajul acestui material?

Zoran Sokolovic "Vandal": Albumul lupta impotriva influentelor religiei asupra oamenilor, care devin mase infestate urmand orbeste lideri falsi direct in razboaie, doar pentru placerea altcuiva. Totul a devenit atat de rece, chiar si sangele din noi, asa ca un razboi nu mai inseamna mare lucru zilele astea. Da drumul la televizor si vei vedea ca toate stirile sunt despre asta.

 

 
Metalfan: Ati lansat materialul cu ajutorul casei de discuri Xtreem Music din Spania. Cum ati ajuns sa semnati contractul si cat de bine a fost pentru Infest?
Zoran Sokolovic "Vandal": I-am scris lui Dave cu cateva saptamani inainte sa incepem inregistrarile si el mi-a cerut un demo, desi ascultase albumele precedente. Era precaut, pentru ca stii ca uneori trupele mai modifica stilul si a vrut sa se asigure ca nu ne-am schimbat.  Dupa ce i-am trimis trei piese ne-a oferit un contract. Xtreem Music a facut o treaba foarte buna. Gasesti Infest peste tot, avem distributie excelenta, foarte multe cronici, iar el e un om foarte bun - in primul rand. Horns up! pentru Dave.

Metalfan: Ne poti spune cate ceva despre versurile fiecarei piese de pe Cold Blood War? Ne-ar ajuta sa intelegem mai  bine conceptul albumului...
Zoran Sokolovic "Vandal": Destroyer of their Throne este despre influenta epidemica a religiilor in societate, care tin oamenii in lanturi, fara libertatea de a gandi...
Of Everlasting Hate e un imn pentru maniacii metal care tin vie flacara Infest. Va salutam!
Kill Their Weakness este despre creierele spalate cu propaganda religioasa.
Among The Fallen Ones e despre soldatii care si-au pierdut credinta pe campul de lupta. Cand esti singur acolo si nimanui nu-i pasa unde esti si ce ti se intampla.
Demonic Wrath este despre despre refugiul in adancurile tale, cand devii un mizantrop, dezamagit de rasa umana si fara posibilitatea de a-ti reveni.
Nuclear Warlust este o dedicatie thrash pentru toti maniacii old school.
Cold Blood War este despre faptul ca a devenit reci si indiferenti la absolut orice, astfel incat cele mai rele lucruri par acum normale.
Terror Lord e una din preferatele mele si e despre razboiul impotriva religiei si blasfemia totala pe intreg cuprinsul planetei. Jos cu ticalosii credicinciosi!

Metalfan: Ce ne poti spune despre clipul piesei Of Everlasting Hate? Unde l-ati filmat? Cine s-a ocupat de productie?
Zoran Sokolovic "Vandal": L-am filmat in Belgrad, la concertul in care aniversam 10 ani de existenta. Am vrut sa-i prezentam pe fanii nostrl intregii lumi si sa aratam ce metalisti maniaci avem aici. Coordonatorul a fost Marko Ristic de la Nocturne Magazine. Cred ca a facut o treaba excelenta, asa ca vom lasa urmatorul clip tot pe mana lui.
 
 

Metalfan: Pe viitor v-ar placea sa lansati un videoclip cu elemente teatrale? Care e clipul tau favorit?
Zoran Sokolovic "Vandal": Sigur mai lansam un videoclip, inca nu ne-am decis asupra piesei. Marko si echipa lui se vor ocupa de productie si sigur vom avea multe lucruri in el. Preferatul meu... Greu de spus, probabil Erase - Gorefest.

Metalfan: In 2014 ati cantat la a treia editie a Romanian Thrash Metal Fest. Cum vi s-a parut aceasta experienta? Care e trupa care v-a placut cel mai mult?
Zoran Sokolovic "Vandal": A fost extraordinar! Am fost mandri sa vedem cat de mult respecta romanii Infest si a fost o deosebita placere sa fim pe aceeasi scena cu trupe atat de mari. Au fost multe formatii excelente, dar Desaster, Grave si Entombed au fost preferatele mele.

Metalfan: La un moment dat, in timpul recitalului vostru, pe scena vi s-a alaturat Andrei Radulescu, fostul vocal de la Spinecrusher si Violesson. Cum v-a venit ideea? Veti inregistra vreo piesa cu el pe viitor?

Zoran Sokolovic "Vandal": Andrei e un tip formidabil! Il stiu de cand am cantat prima oara in Romania. Suntem prieteni foarte buni si apreciez ca a venit pe scena alaturi de noi! A fost un moment extraordinar al concertului!

Metalfan: Ca tot am vorbit de videoclipuri, vreau sa vorbim si despre un DVD. Ati lansat patru albume, un EP si doua demo-uri, dar n-ati lansat niciun DVD sau album live. Ce crezi despre acest gen de materiale? Aveti in vedere lansarea unui DVD sau album live?
Zoran Sokolovic "Vandal": Nu-s un mare fan al albumelor live. Cred ca furi banii fanilor. Vrei sa vezi trupa live? Vino la concert. DVD... poate, la un moment dat, dar inca nu suntem o trupa suficient de mare incat sa facem asta.

Metalfan: Ce crezi despre compilatii?
Zoran Sokolovic "Vandal": Nu prea imi plac chestiile astea... Cred ca oamenii trebuie sa cumpere albume, sa sustina underground-ul. Nu descarcati piese de pe internet; mai bine cumparati un album cu banii de doua beri.

Metalfan: Ne poti recomanda cinci albume de referinta din Serbia? De ce ar trebui un fan metal sa le asculte?

Zoran Sokolovic "Vandal":

The StoneMagla. Unul dintre cele mai bune albume black metal.
Space EaterPassing Through the Fire to Molech.  Un adevarat asalt thrash metal!!!
AlitorEternal Depression. Sange proaspat in thrash metal-ul din Serbia.
May Result Svetogrdje. Un album black metal formidabil.
DecrepancyParalyzed Will. Extraordinar de  brutall!!!

Metalfan: Multumim pentru timpul acordat si pentru raspunsuri. In incheiere, vrei sa le transmit ceva citittorilor nostri si fanilor vostri din Romania?
Zoran Sokolovic "Vandal": Multumesc mult pentru interviu, prietene! Frati si surori, va salutam din Serbia!!! KEEP THE FLAMES OF DEATHRASHING BURN!!!! WE ARE THE DEATHRASH LEGION 666!!!
Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Infest

   January 05, 2015  | 0 Comentarii  | 7438 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Zoran Sokolovic 'Vandal' (INFEST): ceea ce ne leaga este muzica

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri