TALANAS - The Waspkeeper

The Waspkeeper FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 30.04.2011
CASA DE DISCURI: Eulogy Recordings
 
8.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.3
NOTEAZA ALBUM: 7 voturi

Top 2011: #267
Talanas more
Componenta:
Hal Sinden - voce, chitara
Ewan Perry - chitara
Mark Duffy - bas
Joe Butterworth - tobe
TRACKLIST:

01. Ananta (The Portrait)02. The Veil & Its Behest03. A Fortune Worth Its Disguise04. Messaline05. Elsewhere, But for the Giving06. The Ecstasy of Betrayal07. Penetralium08. Prussia White09. Antiphon10. The Unhealing I11. The Unhealing II
Bolo: Zic si?
Klawz: Zi
Bolo: Si
Klawz: Bre, eu nu inteleg ce zgomote-s astea de la inceput. A, sunt ceasuri,  ca bate un gong. Inceputul asta imi aminteste de ceva, da nu-mi dau seama de ce.
Bolo: Iti zic io, dar nu mai stiu cum le zice. Aveau o gagica pe coperta, au fost in voga, s-au despartit. Era ceva of ceva, gen Voices of Silence, cam asa le zicea. Gata, mi-am amintit: Eternal Tears of Sorrow!
Klawz: Nu de aia imi aminteste, dar mie inceputu asta mi se pare destul de black metal. Desi ei zic ca ar cinta death metal. Progresiv.
Bolo: Da. Prea eterogen asa. Si in piesa aia cu videoclip prea o arde in diverse, parca
Klawz: Prima piesa are locuri unde seamana cu Opeth la greu, dar refrenul stii de cine-mi aminteste? De Death, Symbolic. De fapt in mai multe parti m-am gindit la Death, or fi totusi death metal Talanas astia? Da, e eterogen, ai dreptate, dar nu exagerat, cum am auzit cazuri, destul de des.
Bolo: Nici nu stiu sa zic ce canta. Sa zici un stil sau ceva. E greu. Asta a doua chiar suna a Opeth cam pe fata.
Klawz: Progressive extreme metal. Dar nu e mereu extrem, ca are si faze din astea de introspectie,  pe melodic, pe fior melancolic. Eclectic metal bre. Putem zice asa?
Bolo: Nu prea ma pot atasa, pentru ca ma tot schimba, prea diferite starile.
Klawz: Hm, mie dimpotriva mi se pare ca nu-s prea diferite fata de norma. Adica nu mai diferite ca la alte trupe de le asculti matale si le lauzi. Sunt multi care cu asta se mindresc, cu alternanta de pasaje care n-au legatura, cu abilitatea de a nauci ascultatorul. Si ascultatorul ii apreciaza pentru asta, bre. Adica, de exemplu, uite mi se pare ca seamana destul de mult cu ce face Ihsahn, numai ca eu de la Ihsahn nu retin nimic. Doar ca e nebun si experimenteaza, ca baga saxofon, dar nici o faza memorabila...
Bolo: Ca e plictisitor, asta retii.
Klawz: ...pe cind la astia retin deja niste refrene si intrevad asa, o stare, o traire sincera, printre picaturi. Si partile melodice nu-s puse doar de umplutura.
Bolo: Misto asta, a 2a (The Veil & Its Behest), are balans. Vocea parca nu e de acolo, dar merge.
Klawz: Are rifful asta misto. Vocea stii de ce imi aminteste? De In the Woods. Si e o piesa mai incolo, ceva cu Elsewhere, unde zici ca e Psychotic Waltz.
Bolo: Sa stii ca seamana cu Psychotic Waltz, acu ca ai zis, mi se pare si mie. I-auzi ce frumos!
Klawz: Aia nu ti se pareau plicticosi? Primele 2 albume mi-e imposibil sa le ascult, simt ca ma obosesc inutil.
Bolo: Erau ok, ii ascultam cu oaresicare placere.
Klawz: Mosquito bre. Mosquit-o si Bleeding. Mai relaxat si mai profund.
Bolo: Misto asta, a doua.
Klawz: Da, desi, paradoxal mie mi se pare mai complexa decit prima, despre care ai zis ca e prea eterogena pentru matale si ca nu te poti atasa de ea. Imi place tobarul la greu, mi se pare mult prea inteligent, fara sa devina extrem de complicat si bagacios. Si tonul chitarii imi place, e clar, puternic, desi e cam comun zilele asta.
Bolo: E de apreciat ca au chitara adevarata. Nu mimeaza duritatea. Am inteles ca au fost mai death metal inainte de albumu asta. Era si aia pe youtube, Death Metal Rooster, astia sunt pe fundal
Klawz: Pai inainte de albumu asta mai au doar un EP. N-am ascultat decit pe myspace, prima piesa din player si era cam acelasi gen cu astea.
Bolo: Nu bre, e un cocos care canta si pe fundal a bagat unu o piesa death metal. E beton.
Klawz: Pai si care e legatura cu Talanas?
Bolo: Piesa aia e Talanas.
Klawz: Aaa, acum am inteles. Auzi asta cum incepe, ai ajuns la Messaline?
Bolo: Da bre. Ne asteapta cica. We've been waiting for you.
Klawz: Ne-au asteptat, dar sa stii ca si eu am asteptat albumul asta. E primu album pe anul asta care ma entuziasmeaza. Bine, initial eram super-entuziasmat, a fost efectul surpriza, descoperirea. Nu ma asteptam sa dau pesteo trupa care sa sune asa de inchegat de la primu disc. Si englezeasca. Daca erau din norvegia ziceam: da, normal, pe fiecare strada din Norvegia sta cu casa cite o trupa care suna asa. Dar la Londra? Si au un sunet beton, nu se impiedica deloc, sunt foarte hotariti si stapini pe problema. Si au si imagine bine gindita.
Bolo: Am vazut ca vocalul ala e cam gigolo asa.
Klawz: Foarte bine, asa si trebuie bre. Ca sa fii rockstar, tresa fii tu convins mai intii ca esti, sa te spargi in figuri, sa te misti cu talent, ca alfel nu te crede nimeni. Sa fii credibil, sa arati si sa te porti ca un artist. Vii frumos ca Hal Sinden cu camasa alba cu guler scrobit, vestuta anii 1867, cu lantisoare, cu inele, mustacioara. Pe genu simbolist-decadent, stii matale, albatrosu, spleenu, astea, mai un absint. Apropo, ca tot am zis de absint, imi seamana uneori si cu Moonspell.
Bolo: Vocea, acum.
Klawz: Da, si atmosfera generala.
Bolo: Citeste din grimoire...
Klawz: ...cu corbul pe umar.
Bolo: Asta are 8 minute, ia sa vedem. Elsewhere, But for the Giving.
Klawz: Asta e aia de care ziceam ca seamana cu Psychotic Waltz, e mai linistita, leganata.
Bolo: Acest stil nu prea-l agreez, fara chitara, atmosferic asa.
Klawz: Auzi bre, scrie la biografie ca cica vocalul a facut Academia de arta dramatica. De-acolo i se trage. Bunic-su a fost actor de teatru. Si el cu tobarul (Joe Butterworth) au avut o trupa de industrial inainte, Interlock. Cica chitaristu a facut piesa Death Metal Rooster care are 5.4 milioane de afisari pe youtube lololol E aia de care ziceai matale. Death Metal Rooster.
Bolo: Aolo, ai ascultat Samaelu?
Klawz: Nici nu vreau sa ma gindesc. Fii atent. Seci zice la prezentare asa: ca fiind copii ai anilor 80, se inspira din David Sylvian, Tears for Fears & Fields of the Nephilim. Cine e bre David Sylvian asta? Ai idee? ca cica de la el ia Talanas melodia pe care o pune p structuri brutabile cum a invatat de la Neurosis, Decapitated & Morbid Angel.
Bolo: Google nu stie?
Klawz: Credeam ca stii matale ca am mai mare incredere in matale decit in google. Si, in acelasti timp, ca sa inchei, cica sunt inspirati de literatura clasica si abordeaza in versuri subiecte ca, tin'te bine: sadism, tradare si nebunie!
Bolo: Aolo, hotarati baetii! Si pun pariu ca le place Edgar Alan Poe. Soto!
Klawz: E evident, iti dai seama doar uitindu-te la poza. Uite de ce ziceam de tobar ca-mi place, auzi cum incepe asta, Penetralium.
Bolo: Banuiam ca e tare piesa.
Klawz: Da? De ce?
Bolo: Dupa nume. Chiar ca misto tobarul.
Klawz: Cica a facut studii de specialitate.
Bolo: La casa de cultura, lectii de tobe lolol I-auzi man, Cannibal Corpse, blastbeat.
Klawz: Nu bre, e profesor la Scoala de rock din Winchester. Si auzi ce mai zice: ca cica are cel mai mare set de tobe pe care l-a facut Mapexu vreodata pe comanda. Observ ca tot nu mi-ai zis cine e David Sylvian.
Bolo: E un cox, gen David Bowie
Klawz: Aolo, e ceacir?
Bolo: Post punk ambient
Klawz: Vai dar ce violenta a fost Penetralium asta. Trebuia sa ma astept, dupa titlu. Prussia White asta merge pe ambient, pe meditatie, cu solo de chitara discret, dar scurt, totusi.
Bolo: A cam fost degeaba. Porcupine Tree.
Klawz: I-auzi Opeth. Seamana cu Opethu ala vechi, pe vremea cind inca nu se culcase pe-o ureche si nu fenta ascultatorul cu clisee. Si e mai divers decit Opeth.
Bolo: Da, seamana. Asta e aia cu videoclip.
Klawz: Da, asta-mi aminteste de Crystal Mountain, alu Death, nu stiu de ce.
Bolo: Nici eu.
Klawz: Imi pari cam absent. Te-a acaparat muzica.
Bolo: Ascult bre, atent, incerc sa ma concentrez, si nu prea pot. Nu ramane nimic. Adica imi pac pasaje, dar per total, asa si asa. Ti-am zis: mi se pare ca prea sare de la una la alta, oarecum ilogic.
Klawz: Asa e metalu modern bre. Ai dreptate, dar asa se cinta acuma. Aia ai lu matale de i-ai laudat, de seamana si aia cu Opeth, nu fac tot la fel?
Bolo: Pe care am laudat, ca nu mai stiu.
Klawz: Leprous.
Bolo: A,  aia e de vreo 2 ani, din 2009 e albumul.
Klawz: E contemporan. Oricum, la Londra ajung mai greu tendintele, nu vezi.
Bolo: Misto asta The Unhealing II, seamana cu portughezii, cu Moonspell.
Klawz: Cu Magdalena, de pe Sin/Pecado. Stii bre piesa? share the snake with us... follow the snake sau era swallow?
Bolo: lolol termina man
Klawz: Cu ce anume?
Bolo: Cu purcheriile
Klawz: Nu bre, nu glumesc, asa erau versurile. Ia zi in incheiere, despre albumul The Waspkeeper. Ce parere ai?
Bolo: E decent. Inteleg de ce te entuziasmeaza, cred. Nu prea se mai canta asa, stilul asta: Opeth dezamageste, In the Woods nu mai sunt, nici Green Carnation, la Porcupine Tree a innebunit ala, francezii aia s-au spart si ei, The Old Dead Tree aia, e greu sa mai ai acces la stilul asta. Dar m-a pierdut pe mine in amestecul de stiluri si schimbarile de ritm prea dese si oarecum ilogice. Canta bine, sunt tehnici, vocea clean parca prin balarii in unele momente. Un produs decent, de 7-8. As vrea la viitoarele albume sa se aseze un pic, sa-si gaseasca o directie, pe care acum nu prea o au.
Klawz: Avind in vedere ca e primul album eu i-as da un 8.5
Bolo: Pai ziceai ca te entuziasmeaza, nu-i cam mica nota pentru asta?
Klawz: M-am mai calmat. Mi-am dat seama ca n-au o abordare atit de personala cum mi s-a parut la inceput, seamana cu multe trupe,  e un gen care a fost abuzat, genul asta de progresiv. Dar imi plac mai mult decit Opethurile recente sau Ihsahn. Adica experimenteaza, cum ai zis si matale, le schimba des, amesteca stiluri dar au si melodie si atmosfera si totusi am retinut niste faze, ti-am zis: Ananta, The Veil & Its Behest, A Fortune Worth Its Disguise, Penetralium cu riffu misto si ultima piesa lenta si melancolica. Plus imaginea si sunetul curat si frumos.
Bolo: Mda. Si aia cu videoclip e ok, nu mai stiu cum ii zice. Eu le dau un 7,5.
Klawz: Antiphon. dar nu stiu ce inseamna. Probabil ceva cu sadism, tradare sau nebunie. Deci cam asta ar fi. Acestea fiind spuse, mai ai ceva de adaugat?
Bolo: Nu bre, ce sa mai adaug?

Klawz more Nota: 8.5


Bolo more Nota: 7.5


Posted at 11:50 |  28 Aprilie 2011  | 11 Comentarii  | 6068 Vizualizari

Comenteaza la: The Waspkeeper

  • Ati uitat sa treceti nota data de stenografa :-)

    1. Posted by Arthur | 30 Aprilie 2011 18:50
  • Pe langa faptu ca faceti niste recenzii de kkt mai dureaza si ani de zile. La ce mai tineti situ daca nu aveti activitate. Faceti recenzie la niste formatii de care no auzit nici dracu si albumele bune nici nu va atingeti de ele

    2. Posted by stoned_and_drunk | 01 Mai 2011 23:15
  • Am avea mai multa activitate daca am avea mai multe reactii de la cititori. Chiar si din astea asa ca a ta. Dar din pacate am constatat ca exista un interes redus pentru oferta noastra. Asa ca ne-a scazut entuziasmul si ne-am canalizat energiile spre alte activitati.
    Si sa stii ca toate formatiile au trecut prin faza in care n-a auzit nici dracu de ele.

    3. Posted by Geralt de Rivia | 02 Mai 2011 09:39
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Har

Trupa: Dordeduh
Aparitie: 29.05.2021
Casa de discuri: Prophecy Productions
 - Har
TRACKLIST
01. Timpul întâilor02. În vielistea uitarii03. Descânt04. Calea magilor05. Vraci de nord06. Desferecat07. De neam vergur08. Vaznesit

Obarsie

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 12.02.2021
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Obarsie
TRACKLIST
1. Cel din urma2. Taina3. Codru Moma4. Cant adanc5. Caloianul6. Ucenicii din Hartop I7. Ucenicii din Hartop II

Long Day Good Night

Trupa: Fates Warning
Aparitie: 06.11.2020
Casa de discuri:
 - Long Day Good Night
TRACKLIST
01. The Destination Onward02. Shuttered World03. Alone We Walk04. Now Comes the Rain05. The Way Home06. Under the Sun07. Scars08. Begin Again09. When Snow Falls10. Liar11. Glass Houses12. The Longest Shadow of the Day13. The Last Song

Grandeur

Trupa: White Walls
Aparitie: 23.10.2020
Casa de discuri:
 - Grandeur
TRACKLIST
01. False Beliefs02. Eye for an I03. Home Is on the Other Side04. Holy Worse05. Velvet06. Speaking in Tongues07. Starfish Crown08. Locked-in Syndrome09. Month’s End10. The Descent11. Marche Funèbre

Gloria

Trupa: The Mono Jacks
Aparitie: 26.01.2020
Casa de discuri:
 - Gloria
TRACKLIST
01. Nemuritori02. Ce se întâmpla03. Gloria04. Om05. Umeri aurii06. Caleidoscop07. Spuneai08. Caffè sospeso09. Noua vieti10. Ce ramâne11. Zbor

The God-Shaped Void

Trupa: Psychotic Waltz
Aparitie: 14.02.2020
Casa de discuri: InsideOut
 - The God-Shaped Void
TRACKLIST
01. Devils and Angels02. Stranded03. Back to Black04. All the Bad Men05. The Fallen06. While the Spiders Spin07. Pull the String08. Demystified09. Season of the Swarm10. Sisters of the Dawn11. In the Silence