stiri rock

1MaiMare si Mişcarea de sănătate 2010 deschid sezonul de cântare pe plaja din Vamă

1MaiMare si Mişcarea de sănătate 2010 deschid sezonul de cântare pe plaja din Vamă
Viţa de Vie, E.M.I.L. şi Urma cântă la prima ediţie a festivalului 1MaiMare, pe aceeaşi scenă pe care se cântă la Stufstock



De 1 Mai, pe plaja din Vama Veche, are loc 1MaiMare, evenimentul care, în aceeaşi idee şi spirit cu Stufstock-ul, reuneşte o serie de concerte rock speciale Viţa de Vie, E.M.I.L., Urma, Za Duff, Chester, Replace si care, împreună cu Mişcarea de sănătate 2010, campania exclusivă a postului Radio România Actualităţi dedicată sportului şi mişcării în aer liber, deschide oficial seria manifestărilor culturale şi ecologice din Vama Veche de anul acesta. Un singur concert, 1MaiMare!

Realizat de Capricorn and Capricorn Productions, casa de producţie care de şapte ani participă la organizarea festivalului Stufstock, 1MaiMare propune, începând de anul acesta, un eveniment organizat pe plajă, lângă mare, şi care să reunească pe aceeaşi scenă artişti care reprezintă diverse genuri muzicale ascultate în Vamă, alături de concertele mici, desfăşurate în diverse locaţii.

„În sfârşit, Vama Veche are acum un început şi un sfârşit”, spune Mani Gutău, de la Urma. „Dacă până acum sfârşitul era dat în mod oficial de Stufstock, cred că de acum 1MaiMare poate fi considerat debutul oficial al unui sezon cultural pentru următorii 10-15 ani. Orice festival organizat profesionist şi care oferă posibilitatea unui artist de a presta pe o scenă utilată şi aproape de public este un aspect pozitiv. Vama Veche este ultimul bastion cultural pe care îl are mai litoralul românesc: aici încă poţi să mai asculţi o muzică live bună, poţi vedea un teatru, sau un film, pe plajă”, adaugă Mani. 

Sorin Dănescu, de la Viţa de Vie, spune că "Pentru noi acesta nu este un concert ca oricare altul. 1 Mai ne găseşte întotdeauna la mare, e o tradiţie pe care vrem să o păstrăm. Ne bucurăm, de asemenea, că vom fi în Vama Veche, acolo publicul ştie cu ce se mănâncă ce cântam noi."

Posibilitatea ca de 1 mai să plouă la mare nu este o problemă pentru organizatori şi pentru artişti: Important e ca artiştii „să nu plouă în cântecele lor”: „Nu mi-am pus problema pelerinelor, pentru că orice eveniment out-door presupune acest risc divin”, spune Mani Gutău. „Dacă stau să mă gândesc bine, cred că cel mai mediatizat eveniment din istoria rock-ului, Woodstock, a rămas în primul rând şi datorită băii de nămol pe care au facut-o zecile de mii de participanţi.

Concertele vor fi prefaţate, la amiază, de o invitaţie la dans pe plajă adresată de postul public de radio turiştilor aflaţi pe litoral. De 1 mai, în colaborare cu Federaţia Română de Dans Sportiv, campania RRA „MIŞCAREA DE SĂNĂTATE 2010” va lansa pe undele mării şi pe undele herţiene demonstraţii live de rock’n roll şi street dance făcute de profesionişti în domeniu de la trei cluburi de dans sportiv din Constanţa. Astfel, sloganul RRA "Ţine pasul cu viaţa!” va fi susţinut de mişcarea prin dans, împreună cu Felix Crainicu, realizatorul emisiunii fanion "Matinal", care este şi instructor de dans latino, împreunã cu „DJ”-ul celei mai ascultate emisiuni matinale din România, Eugen Rusu, şi cu Viorela Pănculescu, moderatoarea emisiunii de la 10:00 la 13:00.

Vama este pregătită să primească public din toată ţara şi să deschidă sâmbăta aceasta seria de evenimente care promovează atât muzica, dar şi teatrul, filmul, literatura, fotografia, street-art-ul şi, din ce în ce mai mult, atitudinea ecologică, în aşteptarea Stufstock 2010.

“Vama Veche, indiferent dacă a fost salvată sau pierdută, a fost întotdeauna pentru noi Kilometrul zero al acestei ţări”, spun băieţii de la E.M.I.L. „Este locul unde muzica noastră se îmbină cel mai bine cu atmosfera din public şi cu cea de la terase şi singurul loc de pe litoral unde poţi asculta pe malul mării un Rancid pus ‘la blană’ în boxele barului din spatele tău. Este cel mai plăcut mod posibil să începem această vară la un festival 1MaiMare pe plajă din Vama Veche, la care suntem siguri că vor veni foarte mulţi oameni din ţară – pe o mică parte dintre aceştia o să ne bucurăm să îi revedem după turneul nostru naţional, “Ştiu, ţi se pare absurd Tour”, proaspăt încheiat.”
    
E.M.I.L. are un mesaj pentru publicul din Vamă: “Puneţi-vă teneşii de război, geaca groasă de stat pe plajă, bandana cu capete de mort peste nas, alimentaţi cu combustibil şi ne vedem la pogo pe plajă!”

„Mişcarea de sănătate 2010” este prima campanie pe termen lung iniţiată de un post de radio şi urmăreşte să-i îndemne pe ascultători la diferite forme de mişcare, promovând în egală măsură o viaţă sănătoasă, turismul şi ecologia. Cu acest eveniment din Vama Veche, Radio România Actualităţi vine în sprijinul publicului tânăr, energic şi dinamic, oferindu-i oportunităţi de mişcare şi divertisment de calitate. 
 
“Odată cu lansarea pe piaţa din România, Tuborg a organizat sau a fost partenerul unor evenimente muzicale de excepţie”, spune Doron Zilberstein, Vice Preşedinte Marketing Tuborg România. „Şi de această dată, ne bucurăm să fim alături de toţi tinerii care sărbătoresc 1 Mai în Vama Veche, cea mai neconvenţională locaţie de pe litoral, alături de muzica bună şi bere de calitate”, adaugă Zilberstein.

Gremlin Computer, firmă de colectare şi de reciclare a deşeurilor, se alătura proiectului 1MaiMare pentru oportunitatea de a se adresa direct celor care vin în Vamă, pentru susţinerea unui mediu curat. „Dorim să vorbim, prin intermediul publicului de aici, despre necesitatea colectării şi a reciclării deşeurilor”, spune Ema Georgescu, director de marketing Gremlin Computer. De 1 mai demarează un proces de colectare selectivă pe plăjile din Vama Veche şi 2 Mai, care începe cu instalarea unor puncte de colectare a deşeurilor. Urmează implementarea unui program de biciclete pe toată perioada verii şi workshop-uri care vor continua să fie organizate până la finalul sezonului.

1MaiMare este realizat şi cu sprijinul Primăriei Mangalia, al Primăriei din Limanu şi al agenţilor hotelieri din sudul litoralului.




MAI MULTE DESPRE E.M.I.L.
Posted by Dragos P., at 20:47 |  April 28, 2010  | 1 Comentarii  | 3320 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: 1MaiMare si Mişcarea de sănătate 2010 deschid sezonul de cântare pe plaja din Vamă

  • E.M.I.L. are un mesaj pentru publicul din Vamă: “Puneţi-vă teneşii de război" .... si hai sa jucam tenes, nu? :P

    1. Posted by Oana | 28 Aprilie 2010 22:48
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri