stiri rock

A.G. Weinberger alaturi de Al Di Meola pe scena de la Bucuresti

A.G. Weinberger alaturi de Al Di Meola pe scena de la Bucuresti

A.G. Weinberger alaturi de Al Di Meola pe scena de la Bucuresti!

 Unul dintre cei mai apreciati chitaristi din Romania, A.G. Weinberger va concerta la Bucuresti in deschiderea concertului Al Di Meola New World Sinfonia, pregatind pentru toti cei prezenti o serie de momente deosebite in programul spectacolului. Al Di Meola va reveni la Bucuresti intr-o noua formula alaturi de New World Sinfonia pe data de 25 mai la Sala Palatului, intr-un spectacol organizat de Amphitrion.

 Dupa ce au concertat impreuna pe aceeasi scena in anul 1992 la Budapesta, A.G. Weinberger se reintoarce pe scena alaturi de  Al Di Meola la concertul artistului de pe data de 25 mai de la Bucuresti. Selectat pentru premiile Grammy, A.G. Weinberger pregateste momente de neuitat alaturi de cel care a fost desemnat de patru ori cel mai bun chitarist de jazz al lumii, Al Di Meola!  Cunoscut ca “punctul de pornire” al miscarii de blues din Romania datorita efortului sau extraordinar de a promova acest gen de muzica, A.G. Weinberger este recunoscut pe plan international ca unul dintre cei mai mari chitaristi, fiind renumit in special pentru colaborarea cu B.B.King.

 Chitarist autodidact inca de la varsta de 11 ani, A.G. Weinberger a castigat numeroase premii importante pana la varsta de 20 de ani. La mijlocul anilor '80, A.G. a facut tranzitia de la chitara rock la chitara de blues, consolidandu-si de atunci stilul, fapt ce a dus la participarea in cadrul a numeroase festivaluri de muzica din Statele Unite, Germania, Turcia, Ungaria si Israel. A.G s-a lansat in 1996 cu primul album de blues din Romania, “Good Morning, Mr Blues”, un an mai tarziu, artistul lansand cel de-al doilea album "Standard Weinberger" ce si-a atins scopul de a scoate blues-ul din underground pentru a-l aduce cat mai aproape de publicul larg din Romania, materialul obtinand premiul de ''Cel mai bun disc de jazz al anului'' in 1997. In 1999, la discografia artistului se adauga cel de-al treilea album, ''Transylvania Avenue'', inregistrat la Budapesta.  Intre noiembrie 2004 si martie 2005, A.G. a inregistrat noi piese in studiourile din Nashville, Seattle si Boston ce au culminat cu aparitia unui nou album in 2006 - "Nashville Calling", fiind primul material discografic de cross-over din tara noastra. Succesul acestui album i-a adus lui Weinberger aprecierea internationala, fiind selectat pentru Premiile Grammy in anul 2007. Artistul a fost numit de unul dintre cele mai cunoscute radiouri din Las Vegas - ''Un chitarist excelent si foarte carismatic”.

  Toti cei ce vor fi prezenti pe data de 25 mai la Sala Palatului din Bucuresti nu vor avea ocazia doar sa-l asculte pe cel mai mare chitarist de jazz al momentului, Al Di Meola, ci sa se si bucure de o serie de momente speciale pe acordurile chitarii lui A.G. Weinberger, cei doi artisti pregatind numeroase surprize pentru acest eveniment.

 Al Di Meola New World Sinfonia va sosi la Bucuresti pentru a sustine un concert extraordinar pe scena Salii Palatului, un spectacol fascinant de muzica jazz, unde chitara va fi instrumentul "magic" al unei seri de neuitat. Biletele pentru acest concert organizat de Amphitrion sunt disponibile de pe www.myticket.ro si din reteaua magazinelor Diverta, la preturi cuprinse intre intre 80 si 250 RON in functie de pozitia in sala.

Posted by Cynyc, at 18:58 |  May 03, 2010  | 0 Comentarii  | 3661 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: A.G. Weinberger alaturi de Al Di Meola pe scena de la Bucuresti

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri