stiri rock

Academia de Rock iti duce trupa in studioul lui Dimmu Borgir!

Academia de Rock iti duce trupa in studioul lui Dimmu Borgir!

Se lanseaza prima editie a festivalului-concurs Academia de Rock! Scopul declarat al acestui eveniment este de a sustine si promova scena metal autohtona si este organizat de catre Metal Masters in colaborare cu Heavy Metal Magazine si sustinut de Primaria Sectorului 2.

Valoarea premiilor pentru castigatorii concursului depaseste 8,000 euro, acestea oferite de Metal Masters. Premiile constau in:

-          4 zile in renumitul studio PARLOUR STUDIO (UK) cu producatorul James Dunkley. Studioul este folosit de nume celebre precum Dimmu Borgir, Napalm Death, Blaze Bailey, Amorphis, The Exploited, etc.
-          Turneu european alaturi de nume importante in scena metal.


Preliminariile Academiei de Rock vor avea loc Vineri 22 August si Sambata 23 August la Amfiteatrul Eminescu. Intrarea va fi libera!
Juriul va fi format din reprezentanti ai presei metal cat si importanti componenti ai unor trupe autohtone de valoare.
TAINE vor fi invitati speciali si headlineri ai evenimentului, ocazie cu care isi vor prezenta oficial bucurestenilor digipack-ul in format DVD-CD intitulat Live In Studio.
Detalii despre inscrieri/regulament/alte informatii incepand cu Luni 28 Iulie in presa de specialitate.

Scurta biografie James Dunkley:
In 1999 a absolvit School of Audio Engineering Technology College London (SAE), cu diploma in productie si astfel incepe lucrul ca inginer de sunet in studioului Oisin din Milton Keynes.  Dupa 2001 a lucrat pentru trupe precum Robert Plant, Coldplay, Catatonia, Supergrass, Fear Factory, Marillion and The Lost Prophets.
Incepe sa predea productie si tehnologia sunetului intr-o clasa pentru BTEC.
In 2004 devine Artist Liaisons/Customers Service la Peavey Electronics pe Europa.
Incepand cu 2004 este inginerul de sunet al unor festivaluri precum Download, Rock AM Ring and Bloodstock si colaboreaza pentru concerte/turnee si/sau inregistrari cu: Zyklon, Obituary, Sabbat, Robert Plant, Coldplay, Catatonia, Supergrass, Fear Factory, Marillion and The Lost Prophets.
Este inginerul de sunet pe DVD-ul Emperor, material care urmeaza a fi lansat in viitorul apropiat. Andy Sneap (Arch Enemy, Carcass, Exodus, Nevermore, etc) colaboreaza adesea cu James la proiectele prestigioase, de altfel James fiind omul din spatele sunetului de chitara de pe Atrocity Exhibition (EXODUS).

Mai multe detalii despre James Dunkley:
http://www.jamesdunkley.co.uk/
 http://www.myspace.com/jamesdunkleymusic
Despre Parlour Sound: http://www.parloursound.co.uk


Finala Academiei de Rock va avea loc la inceputul lunii octombrie in compania unor trupe deosebit de influente pe scena metal mondiala.

Posted by at 00:00 |  July 28, 2008  | 4 Comentarii  | 3918 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Academia de Rock iti duce trupa in studioul lui Dimmu Borgir!

  • Am si eu o intrebare : cum se face ca Primaria sectorului 2 sprijina evenimentul acesta ?? desi stau acolo , nu stiu ca domnul Ontanu sa fie fan metal , poate o fi , sper . Oricum bv lui pentru acest lucru !

    1. Posted by kwww | 28 Iulie 2008 17:48
  • din cate stiu dlui Ontanu ii plac Voltaj f f f f mult, cat si alte trupe de genul Cargo/Phoenix, etc

    de foarte apreciat oricum, intr-adevar

    2. Posted by florin | 28 Iulie 2008 18:27
  • aha , ms frumos . acum cine stie poate ii plac si formatii mai de traforaj-viteza .

    3. Posted by kwww | 28 Iulie 2008 19:05
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri