stiri rock

An Theos cântă împreună cu Era Divina, Etheric şi Váthos la concertul de lansare a clipului „Vuiet de jale”

An Theos cântă împreună cu Era Divina, Etheric şi Váthos la concertul de lansare a clipului „Vuiet de jale”
La şase luni după apariția celui de-al doilea album al trupei, An Theos lansează un nou videoclip, pentru piesa „Vuiet de jale” prin intermediul unui concert. Alături de An Theos vor urca pe scenă cei de la Era Divina, pentru prima dată în București, Etheric și Váthos. Bilete se găsesc la intrare în seara evenimentului, la prețul de 25 de lei.
 
An Theos este o trupă de epic-folk metal fondată în 2010. Piesele sunt în limba română și se bazează pe tradițiile autentice din istoria României. Opt membri alcătuiesc trupa îndeletnicindu-se cu voce masculină și feminină, vioara, clape, două chitare, bas, tobe. Playlist-ul este alcătuit dintr-o varietate de piese metal, majoritatea regăsindu-se pe cele două LP-uri lansate de acest grup: „Seminția dacă” (2016) și „Spre cer” (2017). Până în prezent, trupa a acumulat o experiență vastă, nu doar în arta de a cânta live, ci și în organizarea unui spectacol deosebit. Având mai mult de 100 de concerte susținute, An Theos este pregătită să prezinte un show complet, atât energic din punct de vedere muzical, cât și spectaculos.
 
Era Divina este o trupă de symphonic metal ce reușește să integreze într-un mod armonios elemente de folclor autentic, progressive, folk și heavy metal în creația artistică. Debutul concertistic al formației a avut loc în martie 2013, în Suceava, alături de o altă trupa din Rădăuți, Elvira. Între 2013 și 2015 formația a susținut concerte în Suceava, Iași și Bacău în deschiderea altor trupe mai cunoscute, precum Era Decay sau GOD, dar și în cadrul concursurilor naționale de interpretare muzicală „Muzritm” de la Vatra Dornei, „Bandabeat” din Iași și semifinals pe Moldova a concursului Wacken Metal Battle România, ediția 2014.
 
Etheric este o trupă care s-a format în vara lui 2016 și care abordează stilul melodic metal cu influențe progressive metal. Componenţa trupei Etheric este următoarea: Corina (voce; ex-InBound, ex-Abigail), Marian Alecu (chitară), Adrian Șerb (bas; ex-Rising Feud), Ana Pantilie (clape; ex- Lirika) si Victor Vrabete (tobe; membru actual în Secret Society). Primul single, „Losing Control”, a apărut pe data de 19 septembrie 2016 și a fost lansat pe canalul de YouTube al trupei și pe pagina de Facebook. Primele concerte au avut loc în toamna anului 2016. În 2017 Etheric a avut mai multe concerte, alături de trupe ca Dirty Shirt, Bucovina, Aeon Blank, Alpha Q dar și legendele rockului românesc, Iris.
 
Despre Váthos, iată ce declară membrii înşişi:
Suntem o trupă de post black metal din București, care a fost fondată în anul 2017, având la baza mai multe influențe, subgenuri, atmosferic, melodic death etc. Váthos a luat ființă în mâinile lui Ducu, Clau Negrilă, Alexandru Găinuța și Gigi. Clau Negrilă a fost nevoită să plece din motive personale – din fericire am întâlnit-o pe Dany Ice cu atitudinea ei dinamică și sunetul basului dur și, nu în ultimul rând, Radu Alexandru, să proiecteze vocea în moduri prin care ne reflectă gândurile și ideile. Împreuna, vom aduce un sound proaspăt scenei de post black metal, adaugând perspectiva noastră. Suntem unitate, sens, suntem Váthos.


MAI MULTE DESPRE An Theos
Posted by Klawz, at 21:00 |  April 17, 2018  | 0 Comentarii  | 2324 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: An Theos cântă împreună cu Era Divina, Etheric şi Váthos la concertul de lansare a clipului „Vuiet de jale”

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri