stiri rock

ARTILLERY, SOFISTICATOR si BIO CANCER pe scena Romanian Thrash Metal Fest 2013

ARTILLERY, SOFISTICATOR si BIO CANCER pe scena Romanian Thrash Metal Fest 2013

Romanian Thrash Metal Club are onoarea de a va anunta primii participanti ai celei de a doua editii a Romanian Thrash Metal Fest. Evenimentul a debutat in toamna anului trecut avand ca headliner trupa britanica de thrash metal Onslaught, prezentand integral , live , pentru prima oara in cariera, albumul istoric “The Force” – 1986, in cadrul turneului balcanic ce a inclus si Club Fabrica din Bucuresti in data de 13 octombrie 2012.

In aceeasi cheie, anul acesta, in data de 12 octombrie, RTMC prezinta publicului roman o alta trupa etalon a thrashului mondial , de aceasta data in premiera. Trupa daneza de heavy/thrash metal Artillery, cu un recital bazat in principal pe albumul istoric “By Inheritance” – 1990, ajustat special pentru prestatiile live, isi anunta prezenta in cadrul Romanian Thrash Metal Fest in calitate de headliner pentru un show de 90 de minute!

Cu o amprenta stilistica unicat, combinatie intre thrash si heavy metal, care a impus eticheta de speed’n’thrash pe CV-ul trupei, Artillery este una din trupele emblematice ale metalului traditional mondial. Infiintata in 1983 in orasul danez Taastrup, Artillery are o activitate discografica bogata, pe langa cele 6 albume de studio figurand o seama de produse discografice secundare ca demouri, single-uri, albume live si compilatii, editate pe toate variantele de suport, de la caseta pana la cd, dvd si vinyl.

In buna traditie a clubului, Romanian Thrash Metal Fest , aflat anul acesta la a 2a editie, ramane atat o platforma de promovare a thrash metalului si genurilor asociate cat si o rampa pentru trupele mai tinere afiliate fenomenului. Astfel, pentru inceput, alaturi de danezi sunt confirmate doua trupe tinere dar cu produse care le-a adus in atentia impatimitilor genului : Sofisticator din Italia si Bio-Cancer din Grecia.

Provenind din Florenta- Italia, trupa Sofisticator a fost infiintata in 2009 si este dedicata trup si suflet thrash-ului old school, printre influentele citate chiar de membrii si usor identificabile dupa o auditie, numarandu-se Venom, Slayer, Possessed, Exodus si Overkill. Compozitii grele si taioase, completate de o voce care aminteste de faimosul Cronos in tinerete, vin si reusesc sa contrabalanseze acea latura a trupei care i-a facut faimosi in anii 90 pe Tankard, etichetata de unii ca “neserioasa”dar gustata intru totul de catre cunoscatori. Titluri ca cel al albumului “Camping The Vein” cu trimitere evidenta la faimosul “Tapping The Vein” al lui Sodom sau piese ca “Total Flatulence War ( Beans Attack “) si “ I Wa’ sborr ’To Rock’n’Roll “, desigur completate de numele trupei care , el insusi, este o mostra din umorul sanatos specific genului , fac din Sofisticator o trupa spumoasa si care promite o experienta unicat pana acum pe scenele romanesti.

Infiintata in 2010, in Atena – Grecia, trupa Bio-Cancer, nu e nici ea departe de ceilalti peninsulari vivisectionati mai sus. Desi orientata muzical spre acea parte ceva mai intunecata si extrem de agresiva a thrashului care in timp a emanat trupe precum Demolition Hammer, Kreator, Morbid Saint sau mai noii Violator, Bio-Cancer reuseste sa combine evidenta inclinare catre violenta cu acele elemente vizuale si stilistice crossover care o plaseaza in tabara trupelor croite pe distractie si scandal. Umorul, de data aceasta ceva mai morbid, evidentiat de piese ca “Get Cancered … Now” sau chiar titlul albumului “Ear Piercing Thrash” stand drept dovada despre intentiile necurate ale trupei in ceea ce priveste audienta. Ati fost avertizati!

Romanian Thrash Metal Fest -2013, The 2nd Edition, se va desfasura sambata, 12 octombrie, in incinta prietenosului Club Fabrica din str. 11 Iunie, Bucuresti, conform unui program si cu un line-up de pana la 10 trupe, ce vor fi anuntate ulterior.
Detaliile legate de bilete si program urmeaza a fi anuntate in curand, urmand ca line-up-ul sa fie prezentat publicului succesiv, in ordinea confirmarilor, pana la o data comoda pentru cei ce vor sa stie amanuntit in ce belea se baga cumparandu-si biletul!

Evident, membrii Romanian Thrash Metal Club au acces gratuit!
Romanian Thrash Metal Fest este un eveniment marca Romanian Thrash Metal Club sustinut exclusiv de catre membrii acestuia.

Sursa: Romanian Thrash Metal Club



MAI MULTE DESPRE Artillery, Bio Cancer
Posted by H., at 12:00 |  May 21, 2013  | 0 Comentarii  | 5125 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: ARTILLERY, SOFISTICATOR si BIO CANCER pe scena Romanian Thrash Metal Fest 2013

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri