stiri rock

ARTmania Festival Sibiu 2015, o editie aniversara de poveste

ARTmania Festival Sibiu 2015, o editie aniversara de poveste
Apocalyptica (FI), Anathema (UK), Clan of Xymox (DE) si Saturnus (DK), primele indicii despre organizarea celei de-a zecea editii a festivalului ARTmania. Cu o structura similara si in acest an, concertele principale se vor desfasura in weekend-ul 31 iulie - 1 august, intr-o locatie noua ce urmeaza a fi comunicata in perioada imediat urmatoare. Pentru moment, primele confirmari: 
 
Apocalytica live in premiera pe scena ARTmania sambata, 1 august 2015, concerteaza in pozitia de headliner. Inca de la preluarile epice ale “Enter Sandman”, “The Unforgiven” si “Nothing Else Matters” ale Metallica sau „Refuse/Resist” de la Sepultura, ei si-au demonstrat talentul de reorchestrare lasand profunzimea pieselor intacta si au creat un nou sound de negasit in istoria muzicala metal. Intr-o lume a nostalgiei muzicale cu avalanse de idei reciclate, putine trupe mai pot fi numite unice. Apocalyptica este una dintre ele.
 
Finlandezii continua sa demonstreze ca muzica rock nu are de-a face cu instrumentele pe care le folosesti, ci cu atitudinea. Al optulea album va fi lansat in primavara acestui an si va fi parte din concertul de la Sibiu. „Shadowmaker” este o combinatie armonica de violoncel si tobe, cu ritm alert si modificari de tempo, un crescendo care iti da fiori. Riff-urile distorsionate de violoncel sunt mai grave ca oricand, muzica clasica este alternata cu fragmente de heavy-metal, pentru o experienta acustica de neegalat.
 
Vincent, Jamie Cavanagh, Daniel & co. revin la Sibiu pentru a sarbatori alaturi de publicul ARTmania zece ani de experiente si concerte de neuitat. “Distant Sattelite”, cel mai recent album, este apogeul creatiei Anathema in plan muzical. Contine aproape toate elementele imaginabile traite prin muzica Anathema - frumusete, intensitate, drama, liniste, speranta, si o dimensiune extra-muzicala despre care am tot primit indicii pe parcursul evolutiei trupei, pentru prima data atat de clara. Anathema nu a mai concertat la ARTmania Festival din 2007, anul in care Sibiul era Capitala Culturala Europeana si festivalul se afla la cea de-a doua editie.
 
Clan of Xymox se numara printre primii adepti ai darkwave-ului. Muzica lor reprezinta o imbinare de synthpop, darkwave si gothic rock. Trupa a trecut prin multe schimbari muzicale de-a lungul celor trei decenii de existenta, bucurandu-se de o popularitate crescuta in anii ‘80, cu single-uri in Billboard Charts. Videoclipul piesei Imagination a ajuns sa fie difuzat in heavy rotation pe MTV, iar in 2011 single-ul “In Your Arms Again” a fost inclus pe coloana sonora a filmului The Girl with the Dragon Tattoo.
 
Saturnus, una dintre cele mai inspirate si recunoscute formatii din aria melodic doom metal ajunge la ARTmania Festival pentru un concert in premiera. Formata in 1991 in Copenhaga, Danemarca, trupa este cunoscuta pentru abordarea unica si alternarea stilurilor vocale - recitare, growl si melodic, dar si pentru emotia transmisa, purtand ascultatorul printr-o calatorie sonora, melancolica si dramatica in acelasi timp.
 
Abonamentele, valabile pentru toate evenimentele din cadrul festivalului, sunt disponibile la pretul de 115 lei pana la sfarsitul lunii februarie si ajung la 180 lei in zilele de festival. Ele pot fi achizitionate din retelele magazinelor Diverta, Eventim, sau de la sediul ARTmania si online de pe artmaniafestival.ro.

Sursa: Artmania
 


MAI MULTE DESPRE Anathema, Apocalyptica, Saturnus
Posted by Dragos P., at 17:30 |  February 10, 2015  | 0 Comentarii  | 2781 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: ARTmania Festival Sibiu 2015, o editie aniversara de poveste

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri