stiri rock

Bloodway a lansat o piesă pentru a sărbători renaşterea Soarelui

Bloodway a lansat o piesă pentru a sărbători renaşterea Soarelui
 Pe data de 25 decembrie, Bloodway a lansat o variantă instrumentală, complet reinterpretată şi reorchestrată a piesei „Garden Of Diurnal Fractals”, inclusă pe cel mai recent disc al trupei, „Mapping The Moment With The Logic Of Dreams”. Noua versiune extinsă la un minutaj dublu față de piesa originală se numeşte „The Space Between Us Is The Shape Of Light” şi se regăseşte ca bonus pe varianta digitală a discului, exclusiv pe pagina de Bandcamp a trupei.


Noul album Bloodway poate fi ascultat în întregime şi se poate achiziționa în format digital accesând următorul link: 
 
Iată ce spune Costin Chioreanu, chitaristul şi vocalistul grupului bucureştean despre aceast cântec nou:
 
„Este o certitudine faptul că în ultima vreme s-au format prea mult întuneric şi răutate în jurul nostru. Mult prea mult, mai mult decât am fi putut vreodată să ne închipuim că vom simți sau suporta pe lumea asta. Ăsta este motivul principal pentru care am luat decizia de a face această piesă. Restul motivelor nu fac decât să-l susțină pe primul. Pentru mine, data de 25 decembrie reprezintă momentul când ziua începe sa devină mai lungă decât noaptea, Soarele fiind un pic mai sus decât cea mai joasă poziție pe care a avut-o pe cer până acum. În conjunctura de față, când umanitatea îşi revarsă latura cea mai monstruoasă asupra spirtului, cred că a sărbători „renaşterea” Soarelui şi, implicit a vieții pe această Planetă este un act extrem de important şi demn de luat în considerare cu toată responsabilitatea.
 
Un alt motiv pentru care am creat această piesă stă într-un soi de terapie de grup, ce trebuia făcută. Aici nu intru în detalii pentru că nu vreau să devin unul dintre cei care se foloseşte de tragedii pentru a dobândi atenție.
 
Ce este de reținut e că rolul piesei este de a răspândi lumină şi a celebra viața pe această planetă şi dragostea față de viață, nu față de moarte! Vă rog, tineți cont că acest material nu are nicio legătură cu alte sărbători religioase care dintr-un motiv sau altul, au loc în acelaşi moment al anului. Modul în care spiritualitatea noastră, a oamenilor se manifestă, nu se regăseşte în niciun canon al religiilor scrise. 
 
Piesa ar trebui sa fie o surpriză pentru toți, de la abordare stilistică până la simpla ei apariție, deoarece nimeni din afara trupei nu a ştiut de acest plan. Nici măcar Marius Costache, pentru că piesa aceasta este singurul material audio făcut fara el şi asta se întâmplă doar pentru că am vrut să-i facem şi lui o surpriză, sperăm plăcută. Înregistrările le-am făcut de capul nostru, iar eu m-am ocupat de mix şi master.
 
Am fost foarte interesați în a crea o legătură şi mai strânsă între această piesa şi natură. Am ales apa ca element singular pentru a ilustra piesa şi am filmat la microscop procesul de dezghețare al acesteia. Am considerat că este o metaforă bună pentru a ilustra ideea de renaştere şi de trasformare, lucruri care definesc un ciclu natural. Aşadar, ce puteți vedea mai jos este rodul acestui experiment, unde apa a devenit artistul care a pictat imaginile ce însoțesc muzica.”


MAI MULTE DESPRE Bloodway
Posted by Gina S., at 16:20 |  December 26, 2015  | 0 Comentarii  | 2587 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Bloodway a lansat o piesă pentru a sărbători renaşterea Soarelui

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri