stiri rock

BOB DYLAN in concert la Bucuresti - oficial

BOB DYLAN in concert la Bucuresti - oficial

Bob Dylan, una dintre figurile emblematice ale istoriei muzicii, va concerta vara aceasta pentru prima data in Romania! Organizat de Emagic, show-ul este inclus in turneul „Never Ending Tour” si va avea loc pe 2 iunie, pe stadionul Iolanda Balas din Bucuresti, sub un nou concept de festival, „Emagic Classics”.
 
Cu o cariera impresionanta de aproape jumatate de secol, Bob Dylan este unul dintre putinii artisti al caror palmares includ nu mai putin de 34 albume de studio, 13 albume live, 14 compilatii si 58 de single-uri. Geniul muzical cu care a fost inzestrat i-a permis abordarea a diferite stiluri, de la ritmuri traditionale de folk, blues si country la gospel, rock and roll si chiar jazz sau swing, personalizand si imbogatind fiecare gen muzical cu maniera  sa unica de interpretare, care a fermecat generatii intregi de fani. Piese precum "Subterranean Homesick Blues","Like a Rolling Stone", "Just Like a Woman", "I Threw It All Away", "Knockin' on Heaven's Door", "Baby, Stop Crying", "Love Sick", sau "Things Have Changed" au facut istorie, unele dintre ele - “Blowin' in the Wind” si “The Times They Are a-Changing” - devenind adevarate imnuri ale drepturilor civile sau ale miscarilor anti-violenta.

Declarat de revista Rolling Stones drept cel mai important artist solo al tuturor timpurilor in 2004, Bob Dylan a adunat de-a lungul timpului o colectie impresionanta de premii, care include si 11 trofee Grammy, un Glob de Aur si un premiu Oscar - ambele pentru piesa "Things Have Changed", inclusa in coloana sonora a filmului „Wonder Boys”.  Printre premiile deosebite se numara si 5 premii Grammy Hall of Fame – onorand inregistrarile care au peste 25 de ani vechime si o semnificatie istorica si culturala remarcabila, precum si o distinctie speciala a Premiului Pulitzer in 2008, pentru impactul profund pe care l-a avut asupra muzicii si culturii americane.

Vara aceasta, Bob Dylan va concerta pentru prima data in fata publicului roman, pe stadionul Iolanda Balas, in data de 2 iunie, in cadrul unui nou concept de festival, „Emagic Classics”. Show-ul de la Bucuresti este inclus in „Never Ending Tour” – un turneu grandios pe care Bob Dylan l-a inceput in vara anului 1988 si in cadrul caruia numai pana la finele anului 2008 sustinuse peste 2100 de concerte!

Biletele pentru concertul lui Bob Dylan vor putea fi achizitionate online, de pe www.myticket.ro incepand de marti, 2 martie, si din reteaua magazinelor Diverta incepand de saptamana viitoare, la diferite categorii de pret, in functie de distanta fata de scena: 350, 250, 130 RON.

Sursa: Emag!c

Posted by Cynyc, at 11:36 |  March 02, 2010  | 0 Comentarii  | 2078 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: BOB DYLAN in concert la Bucuresti - oficial

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri