stiri rock

Costin Chioreanu lanseaza prima colectie vestimentara la Maximum Rock Festival!

Costin Chioreanu lanseaza prima colectie vestimentara la Maximum Rock Festival!
"Dream walk with me" este prima serie de articole vestimentare imprimate cu lucrari personale semnate de Costin Chioreanu. 
 
Fara a se abate de la stilul consacrat deja al artistului de a-si concepe proiectele grafice bazandu-si procesul creativ pe analize filosofice ghidate de gandire magica si orientari oculte, colectia de fata readuce in cotidian „visarea", un concept cu radacini arhaice. 
 
Evident, nu este vorba de visarea cauzata de somn, ci despre visare ca o stare a mintii aflata la granita dintre constient si subcostient, acea stare psihica care ne pune in legatura cu Universul si cu ale sale cai nevazute. Visarea, in felul in care ea este prezentata aici are rolul de a mentine spiritul uman „treaz" si departe de somnul impus de catre societate si a sa realitate oferita si impachetata irezistibil mintii umane. 
 
„Dream walk with me" nu ofera raspunsuri la intrebari existentiale, insa invita la trezirea spiritului. Forma sub care aceasta trezire se poate exercita este iarasi ceva lipsit de reteta, fiecare om in parte avand propria sa cale de a descoperi si a intelege lucrurile. Secretul este crezul celui care poarta cu el aceste simboluri, el devenind in sine un mesager al acestui concept in mijlocul oamenilor. Fara crez, acest demers isi pierde sensul, magia si mai ales efectul.
 
Despre acest proiect, Costin spune ca:
 
„Poate ca suportul pe care acest concept grafico-filosofic este prezentat pare cel putin hilar, fiind vorba de niste articole vestimentare imprimate cu lucrari ce ilustreaza o astfel de tema. Voi explica in cele ce urmeaza motivele care m-au condus aici. In vechime, straiele, fie ele ritualistice sau cele de zi cu zi, la majoritatea culturilor, inclusiv a noastra erau impodobite cu elemente vizuale care, dincolo de caracterul decorativ aveau o incarcatura filosofica, de foarte multe ori asemuita contemplarilor si rezultatelor analizei celor vazute si nevazute. 
 
Nu cred in desacralizarea unor simboluri sau imagini atunci cand ele sunt puse pe hainele pe care le purtam zi de zi, doar pentru simplul fapt ca traim in ziua de azi. Nu trebuie sa traim exclusiv intr-un spatiu ancestral pentru a ne bucura de deschiderile noastre spirituale. Sunt ferm convins ca o putem face si aici, in oras, unde lupta pentru a ne mentine „treji" este mult mai apriga decat intr-un spatiu in care putem intra in contact mult mai usor cu spiritualitatea. Aici suntem bombardati zilnic de o lume senzoriala, ce ne indeparteaza de particularitatile noastre ca specie.
 
Despre lucrari nu o sa vorbesc foarte mult, pentru ca roul lor este de a comunica o informatie, ce va fi respinsa sau asimilata in mod particular, de fiecare om in parte. Prefer ca acel cod sa fie preluat de catre fiecare , extragandu-l direct din imagine, nu din explicatiile mele. Prima se numeste „Mother Earth, Father Sky", iar a doua, „The spider, creator of worlds". Ambele teme se regasesc ilustrate sub diverse forme la cele mai vechi civilizatii, la a caror cultura inca mai avem acces, noutatea fiind interpretarea personala a cuiva cu experienta lumii de astazi. Am vrut sa interpretez temele, folosind propriile viziuni, fara a prelua nimic din forma sub care ele au fost puse in trecut.
 
Vorbind strict despre articolele vestimentare alese pentru fiecare dintre sexe, am incercat sa oferim o gama speciala, cautand articole greu de gasit pe mesele de merchandise. Ma bucur ca am gasit solutii frumoase la aceasta problema de logistica, alaturi de prietenii de la „Stay Thirsty", chiar daca alegerea unor asemenea articole a crescut considerabil pretul de productie. Idea acestei mici colectii este de a oferi ceva special unor oameni speciali, incepand de la produsul in sine, pana la artwork-ul care il decoreaza si insemnatatea lui."
 
Colectia "Dream Walk With Me" va fi lansata oficial in cadrul Maximum Rock Festival (24-25 Octombrie 2014, Bucuresti, Turbohalle). Standul Stay Thirsty va fi prezent in ambele zile ale festivalului, unde cei interesati vor putea sa si schimbe impresii cu designer-ul acestei colectii.

 
 
Puteti vedea intreaga colectie aici: 
Posted by Dragos P., at 13:40 |  October 23, 2014  | 0 Comentarii  | 2359 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Costin Chioreanu lanseaza prima colectie vestimentara la Maximum Rock Festival!

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri