stiri rock

DEDICATED TO in concert la Baia Mare

DEDICATED TO in concert la Baia Mare

Dupa ce anul trecut austriecii de la Dedicated To au facut un show de zile mari la East West Fest 2008, se pare ca tinerii ska-punkeri s-au indragostit de meleagurile maramuresene si se intorc pentru un concert exploziv la Baia Mare, alaturi de sighetenii din Halat Alb. Concertul va avea loc in Club Alkatraz, vineri 20 februarie, incepand cu orele 20.

Dedicated To este o trupa dintr-un orasel austriac (Draßmarkt in Burgenland), care are cam 1000 de locuitori, 3000 purcei, 10.000 gaini, un teren de fotbal, o fanfara si doua pub-uri. In acest satuc, ai doua solutii : sa traiesti si sa mori, sau sa iti faci o trupa. Dedicated To au ales ultima.
Trupa a luat fiinta in 2001 si a avunt un start senzational, castigand concursul “America is Waiting”. De atunci Dedicated To continua sa isi dezvolte stilul si tehnica, combinand mai multe genuri musicale conventionale (punk rock cu ska si crossover) pentru a isi crea un sound specific. Muzica austriecilor se distinge rapid prin sunetul trompetei si versurile evocative si revolutionare.
Aceste caracteristici a ajutat Dedicated To sa fie clasata a doua trupa din peste 300 formatii din Austria si Slovenia la Aerodrome On Stage Tour, in aprilie 2005. Hitul “Take me back” poate fi ascultat pe compilatia Aerodrome 2005, alaturi de piese de la Rammstein, Slipknot si Paradise Lost (trupe ce au fost capi de afis la Aerodrom 2005).
In 2006, Dedicated To au realizat o versiune proprie a piesei “Finging you” pentru un spot TV si radio, ceea ce a constituit o rampa de lansare in Austria si Germania. In plus trupa a reprezentat Austria la MIDEM,  “the world’s biggest music trade show”, si au castigat Theodor Kery Förderungspreis.
Trupa a inregistrat doua albume, “2 Hard Hours” (2002) si “Maybe Sick and In Vain” (2003) si a aparut pe mai multe compilatii. In 2005, Dedicated To to realizeaza cel de-al treilea album “Pixton Boy in Trouvle”, urmat de single-ul “Finding You” si videoclipurile "Mickey Mike", "Finding You" si "K.O.S".
In 2007, apare un nou album “Pixton Unicorn” cu 15 piese pline de riffuri “grase”, melodii excelente si versuri magice. De atunci, Dedicated To strabate realizeaza turnee dupa turnee, la nivel european.


Halat Alb se infiinteaza in anul 2005, in localitatea Sighetu-Marmatiei, fiind continuarea unui mai vechi proiect muzical inceput in 1995 sub numele de Hyperion. Genul muzical abordat se incadreaza in curentul nou de alternative rock, cu nuante si influente din post-grunge, indie-rock sau chiar punk (Incubus, Nirvana, Foo Fighters, Bush…). In ciuda criticilor venite din “underground“ referitoare la stilul mult prea “mainstream” al formatiei Halat Alb, este de remarcat totusi expresia artistic-abstracta prezenta in textele de factura filozofica, sociala sau politica, combinat cu o dinamica speciala a liniilor compozitionale, ritmice si armonice. O prima realizare de studio a H.A. este inregistrarea in ianuarie 2006, a variantei demo pentru trei dintre piesele lor: “Guru”, “Frate” si “Un Pas”.

Informatii suplimentare : www.estvest.org



MAI MULTE DESPRE Dedicated To, Halat Alb
Posted by at 00:00 |  January 28, 2009  | 0 Comentarii  | 2358 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: DEDICATED TO in concert la Baia Mare

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri