stiri rock

DRAGONFORCE concerteaza la festivalul Peninsula 2013

DRAGONFORCE concerteaza la festivalul Peninsula 2013
Emir Kusturica (19 iulie), britanicii DragonForce (19 iulie) şi Rotfront (21 iulie) vor cânta la Festivalul Peninsula (18-21 iulie, Valea Gârbăului, Cluj-Napoca).   
 
19 iulie va fi ziua Unza Unza la Peninsula! Creatorul stilului gypsy-punk balcanic şi, totodată, cel mai autentic reprezentant al său, Emir Kustirica, alături de formaţia sa The No Smoking Orchestra vor pune stăpânire zi pe Scena Mare a celui mai mare festival din România. Încă din primul an de înfiinţare trupa a demonstrat că în ciuda intoleranţei şi a celor mai mari prejudecăţi, există o muzică fără antidot, care te seduce la dans, iar acest mesaj a ajuns deja în toate colţurile lumii, chiar dacă versurile sunt într-o limbă necunoscută.

DragonForce este uşor de recunoscut: are un sound metal mai rapid decât orice. Formaţia londoneză de power-speed, înfiinţată în 1999 are o muzică pozitivă, compupusă în primul rând pentru a antrena publicul. În 2008 au fost nominalizaţi la premiile Grammy pentru cea mai bună trupă de metal, iar popularitatea le-a crescut şi mai mult odată cu lansarea piesei Through the Fire and Flames, care are peste 50 de milioane de vizionări pe Youtube. Pasionaţii Guitar Hero au ales melodia drept cea mai bună din joc.  Herman Li şi Sam Totman au o interpretare incredbil de rapidă la chitară, iar talentul lor a vândut milioane de albume DragonForce în toată lumea. Trupa este o adevărată forţă pe scenă, mai ales din 2011, când solist a devenit Marc Hudson. Noua voce DragonForce a dat un nou impuls trupei, pentru a lansa şi un album The Power Within (2012), iar anul acesta trupa s-a întors în studio. Pentru prima dată în România, cei mai rapizi chitarişti ai metal-ului vor cânta la Festivalul Peninsula, pe 19 iulie.  

Pe 21 iulie, în ultima zi a Festivalului Peninsula, Valea Gârbăului va răsuna de stilul "Emigrantski Raggamuffin" al celor de la Rotfront. Muzica lor este o combinaţie unică de russian reggae, hungarian garage-rock, ska, klezmer şi hip-hop. Formaţia a deschis în 2003 un nou capitol de world music, cu un stil eclectic şi versuri inspirate din cotidianul berlinez şi aventurile unui imigrant într-o metropolă – membrii fondatori ai Rotfront sunt ucraineanul Yuriy Gurzhy şi ungarul Simon Wahorn, care s-au întâlnit în Berlin.

Concerte anunţate la Festivalul Peninsula:
18 iulie: Kaiser Chiefs (UK), Paul Kalkbrenner (DE), Utah Jazz & Stamina MC (UK), Şuie Paparude (RO)
19 iulie: Emir Kusturica (SRB), DragonForce (UK), , Benga (UK), Camo&Krooked (A) feat. MC Youthstar (UK/FR), The Sweet Life Society (IT)
20 iulie: Ska-P (ESP), Marky Ramone’s Blitzkrieg (US), N.O.H.A. (CZ, DE, US)
21 iulie: Rotfront (DE), Ocho Macho (HU)

Festivalul Peninsula are loc între 18 şi 21 iulie în Cluj-Napoca, pe Valea Gârbăului. Biletele pot fi achiziţionate pe site-urile eventim.ro, eventim.hu şi eventim.de, precum şi în reţeaua Eventim. Ca noutate, anul acesta organizatorii au pus în vânzare două tipuri de abonamente în funcţie de opţiunea privind folosirea camping-ului şi a facilităţilor aferente. Până pe 14 iunie, preţul unui abonament, fără campare, este de 150 de lei, mai apoi, până pe 17 iulie, el costă 180 de lei, iar la faţa locului poate fi achiziţionat cu 210 lei. Abonamentele care includ facilităţile de campare costă 180 de lei (până pe 14 iunie), 210 lei (până pe 17 iulie), respectiv 240 de lei (la faţa locului). Biletul de o zi costă 50 de lei până în data de 14 iunie, mai apoi 70 de lei până pe 17 iulie şi 90 de lei dacă este cumpărat de la intrarea la festival.

Festivalul Peninsula are loc cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca.

Sursa: Peninsula


MAI MULTE DESPRE Dragonforce
Posted by H., at 00:07 |  April 30, 2013  | 0 Comentarii  | 2676 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: DRAGONFORCE concerteaza la festivalul Peninsula 2013

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri