stiri rock

Earth Electric, un proiect nou creat de Rune Eriksen şi Carmen Simões iese la iveală

Earth Electric, un proiect nou creat de Rune Eriksen şi Carmen Simões iese la iveală
Rune „Blasphemer” Eriksen, inventivul chitarist recunoscut pentru contribuţiile din trecut la cele mai complexe materiale scoase de Mayhem şi pentru activităţile ȋn curs de desfăşurare ȋn cadrul formaţiilor Aura Noir şi Twilight of the Gods, şi-a canalizat energiile ȋntr-un nou proiect care aduce cea mai progresiva abordare din cariera sa şi care se bazează ȋn acelaşi timp pe o exprimare originală a genurilor psihedelice. Ȋmpreună cu uimitoarea vocalistă, Carmen Simões cunoscută pentru colaborările sale cu Moonspell, cu care Eriksen a mai lucrat ȋn cadrul proiectului Ava Inferi, Earth Electric şi-a format existenţa ȋn 2014, an ȋn care s-a ȋnregistrat un demo alături de Luigi „Gee” Anzalone de la DragonForce şi de un membru al formaţiei lui Doro, Luca Princiotta. Dezvoltȃnd treptat o nuanţă şi mai fluidă a muzicii şi o melodicitate heavy, Earth Electric s-a reformat ulterior cu contribuţiile a doi muzicieni portughezi, adică basistul Alexandre Ribeiro şi toboşarul Ricardo Martins şi ale călparului de la Messenger, Daniel Knight. Astfel, albumul de debut a fost ȋnregistrat la Orgone Studio cu producătorul Jaime Gomez Arellano, al cărui portofoliu include nume mari ca Ghost, Primordial, Cathedral, Electric Wizard, Ulver sau Sólstafir, printre multe altele.

Vol.1: Solar” este admirabilul titlu al debutului Earth Electric, care va fi lansat pe data de 12 mai via Season of Mist. Mai jos găsiţi prima piesă publicată de pe acest album, precum şi coperta semnată de Costin Chioreanu.

 
Iată ce a declarat Rune Eriksen despre acest moment animistic: „Am ales piesa numită ȋn mod corespunzător ‘Meditate. Mediate’ ca prim single pentru că e un cȃntec ce reflectă bine conţinutul şi tema albumului nostru. Am simţit de asemenea că atmosfera ei funcţionează ca un apel la trezire pentru această lume palidă, ȋntr-o oarecare măsură şi egocentristă. Avem nevoie de mai multe culori, pur şi simplu! Prin intermediul debutului nostru, ‘Vol.1: Solar’ transmitem emoţii pure cu un accent muzical pe ‘era clasică’ a hard rockului. După părerea noastră, rezultatul e aventuros şi distractiv; pe alocuri este puţin psihedelic şi neȋmblȃnzit, dar pe de altă parte este totuşi clasic şi rafinat. Nu este o născocire, ci rock pur ȋn toată mȃndria şi splendoarea. Noi suntem Earth Electric!
 
Posted by Gina S., at 19:13 |  February 15, 2017  | 1 Comentarii  | 4308 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Earth Electric, un proiect nou creat de Rune Eriksen şi Carmen Simões iese la iveală

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri