stiri rock

FiRMA: premieră în Club Fabrica, special guests: Rockabella și Gray Matters

FiRMA: premieră în Club Fabrica, special guests: Rockabella și Gray Matters
Sâmbătă, 4 iunie, trupa FiRMA va concerta în premieră în club Fabrica. Tot pentru prima oară, după ani și ani, FiRMA va interpreta câteva dintre piesele de pe albumul lor de debut, „La Orbire” și va readuce vibrația riff-urilor din anii 2000 în (des)cântecele de pe cel mai recent material discografic, ”Descântece - Vol.1” (2014). 
Muză și sursă de energie, femeia a fost mereu prezentă în creațiile trupei FiRMA, lucru care a inspirat trupa să se gândeasca și la un „concert - eveniment” dedicat sexului frumos și puternic. Așadar, pentru showul de pe 4 iunie, FiRMA o aduce pe scenă pe Mazdrunka, artistă a cărei prezență se face remarcată atât pe albumul „Descântece - Vol.1”, cât și în live-urile lor acustice, dar invită și două trupe tinere a căror forță rock`n`roll este transmisă de două voci feminine pline de personalitate: Gray Matters și Rockabella.

Facebook event - Open doors: 20.00h
Bilete: 25 lei in presale, online pe eventbook.ro/music/bilete-concert-firma-club-fabrica-4-iunie
          30 lei in seara evenimentului, la intrarea in club, în funcție de spațiul rămas disponibil după închiderea perioadei de presale.
--------------------------------------------------- ------------------------------------------------------------

Trupa FiRMA spărgea tiparele și redefinea standardele pieței muzicale de la începutul anilor 2000, cu piese și materiale video foarte apreciate chiar și la nivel internațional, precum „La Orbire”, „Nimeni” și ”Important”.
 

FiRMA a fost prima trupă românească nominalizată la o secțiune internațională („New Sounds of Europe”) și invitată să performeze la gala MTV European Music Awards, în 2007 la München, după ce în 2004 fusese nominalizată la MTV European Music Awards la categoria „Best Romanian Act" și„Best Rock Band" la MTV Romanian Music Awards în 2005. După două albume de succes și participarea la MTV European Music Awards la München, FiRMA a intrat într-o perioadă de creație detașată, revenind în forță pe scenă în iunie 2014. În octombrie 2014, FiRMA a dăruit publicului un prim volum al albumului ”DESCÂNTECE”, disponibil online pentru DOWNLOAD GRATUIT.

O dovadă a aprecierii trupei în noul context este și premiul MOST WANTED COMEBACK, pe care FiRMA l-a primit în luna noiembrie la Premiile SUNETE 2014. Pe 14 februarie 2015, FIRMA a lansat clipul piesei „Două Suflete”, un extras de single ce anunță următorul album. Videoclipul, regizat chiar de „Rocca”, propune o abordare dintr-o perspectivă cinematografică. Free Space Films a asigurat producția materialului video, iar colaborarea cu Rhea Costa și-a pus amprenta asupra styling-ului clipului.
 
 

După lansarea albumului „Descântece - Vol.1”, FiRMA a pornit într-un turneu național de promovare a noului material, care i-a purtat pe scenele cluburilor din întreaga țară, iar în 2015 și pe scenele festivalurilor cu tradiție precum „Chants, sons sur la scene”(București), Festivalului Internațional de Film Transilvania (Cluj), G-Old Day (Satu-Mare), PADINA FEST (Munții Bucegi), Copacul cu Cărți (București), FOCUS Festival (Sibiu), Bucharest Christmas Market (București).

Videoclipul single-ulul „Prizonieri de război”, lansat pe 11 septembrie 2015 reunește figuri de o importanță mondială în domeniul politic, artistic, social și spititual, aduse într-un mod artistic la un nivel de comunicare a aceluiași mesaj, potențat de imagini care descriu forța distructiva a omenirii. „O poveste nouă, veche de când lumea...
 

Clipul „Prizonieri de război” este regizat chiar de solistul trupei, Daniel „Rocca” Stoicea, la fel ca „La Orbire”, „Baby is Crying” și „Două Suflete”. Pe 7 mai, FiRMA a lansat clipul pentru „Grădina Morții”, o piesă compusă în 2003, ce descria vibrația vremurilor respective, rămase de actualitate și în prezent. Piesa nu a fost inclusă pe albumul de debut, „La Orbire” şi a căpătat de-a lungul timpului diverse forme sonore, pentru ca în 2014 să iasă la lumină pe cel de-al treilea material discografic, „Descântece - Vol. I”.
 

În acest moment, FiRMA îi reunește pe scenă pe Rocca (voce, chitară) și Erhan (bas), membrii de bază ai trupei, cu Adrian Coman (chitară) din 2014 și Cristi Jakab Jr. (tobe, percuție) din vara anului 2015, împreună cu care au performat la fest-uri precum G-Old Day ( Satu-Mare), PADINA FEST 2015 (Munții Bucegi), Copacul cu Cărți (București), FOCUS Festival (Sibiu), Bucharest Christmas Market 2015. Și vara aceasta, FiRMA va duce descântecele pe scenele marilor festivaluri naționale și nu numai, primele anunțate fiind Shine Festival (Arenele Romane, 2 iulie) și Electric Castle 2016 (Cluj - Castelul Banfy, 17 iulie).

Facebook | Soundcloud | Youtube | Instagram
------------------------------------------------------------------------------------------
Mazdrunka aka Luciana Răducanu este o artistă cu un background rock si o voce melodioasă și puternică, ușor remarcată atât prin proiectul său solo, cât și prin colaborarea cu artiștii de pe scena alternativă românească.
 

Gray Matters este un proiect născut din dorința de rebeliune față de ce se învață şi pare că funcționează pe plan local din punct de vedere muzical. Nici alternativ, nici electronic, nici liniştit, nici agresiv, dar toate în aceeaşi rețetă pe care cei patru încearcă să o contureze mai clar cu fiecare synth, scream şi riff gândit. Trupa a luat naştere la începutul anului 2014, când toți cei patru membrii, Laura (voce), Cătă (tobe), Mihai (bas) şi Babu (chitară, synth, samples) au început să lucreze împreună la sound-ul ce poate fi definit ca electro-alternative rock, pe scurt: Gray Matters.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Trupa Rockabella (https://soundcloud.com/rockabellamusic) a prins contur în primavara anului 2011, mergând într-o zonă a rock-ului alternativ, care nu se încandrează neaparat în trendul „indie”, deși instrumental frizează uneori acest stil. „Ceea ce producem sub numele Rockabella este rezultatul atracției irezistibile către actul de a canta şi de a compune şi către libertatea de a suna aşa cum ne dorim. Rockabella este produsul potrivirilor şi nepotrivirilor noastre.”  
Posted by Gina S., at 13:40 |  June 01, 2016  | 0 Comentarii  | 2290 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: FiRMA: premieră în Club Fabrica, special guests: Rockabella și Gray Matters

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri