stiri rock

Gelu Lapusneanu (GOD): "Finala Wacken Metal Battle 2013 va fi un spectacol de exceptie!"

Gelu Lapusneanu (GOD):
Faza finală a celui mai important concurs de rock din România – Wacken Metal Battle – se va desfășura, pentru  al treilea an consecutiv, în Sibiu, joi 16 mai 2013. Cele patru formații declarate învingătoare în faza semifinalelor sunt: God (Iași), L.O.S.T. (București), Sanctuar (Timișoara) și Whispering Woods (Cluj-Napoca).

Ne bucurăm că avem ocazia să ne aflăm din nou pe scena din Sibiu, în încercarea de a fi cei ce vor reprezenta România la finala mare de la Wacken și promitem că vom depune toate eforturile pentru a convinge că merităm cu prisosință acest lucru. Această încercare va fi foarte grea, dat fiind că vom concura alături de unele dintre cele mai bune trupe din țară, ceea ce sperăm că se va concretiza într-un spectacol de excepție pentru public și juriu. Oricum, oricine va câștiga concursul va trebui să ducă cu ei la Wacken spiritul românesc, să arate că România poate însemna ceva pe plan muzical la nivel internațional, iar inimile și urările celor rămași acasă îi vor însoți” a declarat Gelu Lăpușneanu, chitarist în trupa ieșeană God.

Fiind inspiraţi de “vitejia măreţilor daci, sau alimentaţi de spiritul voievozilor de altădată cu care naţiunea se mândreşte”, muzica celor de la GOD zugrăveşte în versuri tablouri de pe câmpul de luptă şi comemorarează ilustre figuri istorice din timpuri de legendă. Compusă din muzicieni de seamă, care la rândul lor au în spate activităţi în domeniul muzical, trupa este stabilită în IaŞi, fostă capitală a ţării şi important centru cultural. Încă de la începuturi, împreună cu alte câteva trupe remarcabile din România, au acutizat mişcarea scenei metal, acest fapt concretizându-se, în decursul activităţii lor constante, în numeroase premii importante obţinute la concursurile la care participau. Debutul entuziast, prestaţiile merituoase, talentul şi compoziţiile renumite, au conlucrat la scoaterea pe piaţă a 5 promo-uri şi 5 albume, dintre care ultimul, Forefathers, se află în pragul finalizării, fiind un material care, pe lângă altele asemeni lui, reprezintă esenţa concertelor live susţinute de trupă. De-a lungul existenţei sale, trupa GOD şi-a schimbat stilul muzical. S-a lansat, abordând gotic-ul timpuriu, dupa cum e revelat în albumul From the Moldavian Ecclesiastic Throne, cotat cu nota 9 de revista germană RockHard. Noul stil de muzica e aşa-numitul “barbarian metal”, similar cu cel al trupelor Finntroll, Amon Amarth, Eluveitie, Arkona sau Moonsorrow. Dar motivele au fost păstrate, conservându-se în imaginea şi muzica trupei. Ele privesc istoria şi traiul românesc, de la cuceritorii daci, la războinicii voievozi ai naţiunii şi divinităţile venerate de aceştia. Faptul acesta se reflectă şi prezenţa scenic a trupei sau in instrumentele alese, precum şi în energia debordantă care le caracterizează concertele live.

Concursul Wacken Metal Battle se adresează tinerelor trupe de rock, formaţia din România declarată câştigătoare în finala de la Sibiu având şansa de a urca și reprezenta țara noastră pe scena celui mai mare festival de muzică rock din lume: WACKEN OPEN AIR, eveniment care se desfăşoară anual în orășelul Wacken, în Germania, şi se bucură de participarea a aproximativ 80.000 de spectatori din întreaga lume! Până acum formaţiile care au reprezentat România în finala internaţională de la Wacken au fost: X-plod (2009), Altar (2010), Bucovina (2011) şi Gothic (2012).

Sursa: WACKEN Metal Battle Romania


MAI MULTE DESPRE GOD, L.O.S.T., Whispering Woods
Posted by H., at 13:34 |  May 09, 2013  | 0 Comentarii  | 2946 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Gelu Lapusneanu (GOD): "Finala Wacken Metal Battle 2013 va fi un spectacol de exceptie!"

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri