stiri rock

GOD DETHRONED: Concertul din Oradea anulat de autoritati!!

GOD DETHRONED: Concertul din Oradea anulat de autoritati!!

CONCERTUL GOD DETHRONED PROGRAMAT DUMINICA, 5 IULIE LA ORADEA ESTE ANULAT DE CATRE AUTORITATILE LOCALE 

Astazi, 2 iulie 2009, autoritatile locale din Oradea, prin vocea consilierului local Dan Octavian au decis ca show-ul trupei olandeze God Dethroned, programat duminica, 5 iulie in Clubul Blue Monday din Oradea trebuie anulat din motive care tin de faptul ca trupa este calificata ca fiind satanista, astfel ca domnul Octavian Dan impreuna cu ceilalti consilieri au decis ca nu pot accepta ca acest concert sa se desfasoare in orasul pe care il pastoresc. Aceasta anulare constituie o premiera in Romania, in conditiile in care niciun show n-a fost anulat din acest motiv de catre autoritati in ultimii 20 de ani, mai mult pentru God Dethroned este de asemenea o premiera, trupa nefiind cenzurata in acest fel niciodata de-a lungul celor aproape 20 de ani de activitate. Mentionam ca evenimentul programat duminica, 5 iulie era unul cu caracter privat si se desfasura in clubul Blue Monday din centrul orasului Oradea.
 God Dethroned este una dintre cele mai influente trupe ale scenei olandeze, cu o activitate de aproape 20 de ani, 8 albume lansate prin intermediul prestigioasei case de discuri Metal Blade si numeroase turnee peste tot in lume. Ultimul lor album, Passiondale, lansat in acest an, vorbeste intr-o maniera obiectiva despre ororile Primului Razboi Mondial, si cum acesta a izbucnit in Balcani, pentru prima data in cariera, God Dethroned au ales sa sustina primul turneu de promovare al noului album in Balcani, intr-un turneu care a inclus Croatia, Serbia, Bosnia & Hertegovina, Bulgaria, Grecia, Macedonia, iar in acest weekend va include Ungaria si Romania. Toate show-urile programate s-au desfasurat fara probleme, maine seara, vineri 3 iulie, este programat concertul de la Bucuresti, din Club Fabrica, care se va desfasura fara probleme, urmand ca sambata God Dethroned sa concerteze, ironic, in orasul maghiar Debrecen, aflat la 60 de km de Oradea. 
 Mihai "Coro" Caraveteanu, promoterul celor doua concerte God Dethroned in Romania, comenteaza: "Este aberant modul in care domnul consilier Dan Octavian a pus problema anularii, a mers la clubul unde urma sa aiba loc concertul si i-a explicat proprietarului ca show-ul este un eveniment satanist si ca nu va permite ca un asemenea concert sa aiba loc in Oradea. A pomenit inclusiv de sacrificarea unor animale pe scena, in timpul show-ului, de prozelitism satanic si de multe altele. Consideram ca acest mod superficial de a pune problema aduce mai degraba cu deciziile luate de secretarii de partid dintr-un timp de care romanii incearca sa se distanteze. Trupa God Dethroned este dezamagita ca intr-o tara din Uniunea Europeana, unde exista inclusiv un distribuitor autorizat al albumelor trupei, sa nu poata sustine un concert doar din cauza orgoliilor exacerbate ale unei persoane care face uz de functia publica pe care o detine pentru a anula dupa bunul sau plac evenimente culturale si artistice. Motivele anularii sunt ridicole, in conditiile in care God Dethroned nu face si nu a facut niciodata prozelitism de niciun fel, nu sacrifica animale pe scena si totul de la numele trupei pana la versuri si concept este parte din entertainment."

 Concertul de la Bucuresti de maine, vineri 3 iulie, se va tine conform programului in Clubul Fabrica de pe str. 11 Iunie din Bucuresti. In deschiderea show-ului God Dethroned vor canta Fleshgod Apocalypse (death metal - Italia), Sacramental Blood (death metal - Serbia) si Spiritual Ravishment (death metal - Romania). Pretul unui bilet este de 55 lei si se poate procura direct de la intrare.



MAI MULTE DESPRE God Dethroned, Spiritual Ravishment
Posted by Coro - Axa Valaha Productions, at 00:00 |  July 02, 2009  | 24 Comentarii  | 6756 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: GOD DETHRONED: Concertul din Oradea anulat de autoritati!!

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri