stiri rock

GOODBYE TO GRAVITY si VESPERA participa la Maximum Rock Festival

GOODBYE TO GRAVITY si VESPERA participa la Maximum Rock Festival
GOODBYE TO GRAVITY este una dintre acele formatii a carei poveste incepe in mod inedit si se termina cat se poate de fericit. Trupa a fost intemeiata in 2011 din fosti membri ai grupului Thunderstorm, carora li s-a alaturat solistul Andrei Galut, nimeni altul decat castigatorul editiei din 2008 a concursului Megastar! 
 
Succesul lui Andrei a reprezentat o victorie pentru undergroundul romanesc, care a dovedit ca isi poate spune cuvantul si in mainstream, si inca intr-un mod vehement. Reusita vocalistului s-a transferat si in cazul trupei sale Goodbye To Gravity, care s-a impus rapid drept unul dintre cele mai importante nume din metalul romanesc. 
 
Si nu este de mirare! Melanjul original intre heavy metal clasic, metal modern si rock alternativ a scos in evidenta din start formatia. Numele acesteia poarta un mesaj foarte important si elocvent. 
 
"Odata ce ne-am intalnit, s-a dezlantuit iadul! Dupa ce ne-am dat seama ca exista un potential urias in combinatia neobisnuita dintre diferitele noastre backgrounduri muzicale, formatia a fost botezata 'Goodbye to Gravity', un nume care exprima sfidarea regulilor stricte, a ideilor preconcepute si a limitarilor legate de genul abordat", au declarat muzicienii, descriind semnificatia numelui si a artei lor. 
 
Dupa debutul din 2011, urmeaza un sir de concerte de club, dar si participarea la evenimente importante precum Festivalul B'Estfest (2011, 2012) si Romanian Rock Meeting. Recunoasterea a mers si mai departe prin participarea formatiei la Summer Breeze Open Air 2012, un prestigios festival din Germania. Goodbye to Gravity a fost selectata din 2000 de alte trupe concurente, prin votul publicului. 
 
Anul 2012 reprezinta momentul lansarii primului LP, intitulat "Goodbye to Gravity" si primit cu bratele deschise atat de fani cat si de critica. 2013 continua in forta prin numeroase concerte de club, dar si prin participarea la cele mai importante festivaluri ale verii: B'Estfest, Rock The City, Peninsula etc. 
 
Sezonul rece al lui 2013 nu incetineste deloc ritmul si reprezinta o noua ocazie pentru ca trupa sa faca lucruri marete. Printre acestea se numara participarea la evenimentul metal al toamnei, "Maximum Rock Festival", alaturi de nume internationale si nationale extrem de importante: My Dying Bride, The 69 Eyes, Leaves' Eyes, Samael, Atrocity, Dirty Shirt, Abigail, Psycho Symphony, Vespera, White Walls si God The Barbarian Horde. 
 
Goodbye to Gravity va canta in ziua a doua a evenimentului, pe data de 26 octombrie 2013. Formatia bucuresteana incheie un line-up puternic, care se anunta a fi cel mai consistent si metal al toamnei. 
 
 
VESPERA este o aparitie inedita pe scena romaneasca de metal datorita felului ingenios in care membrii trupei combina power-ul, gothic-ul si doom-ul. 
 
Din amestec rezulta un subgen melodios, poetic si plin de emotie, care este apreciat atat de cei cu gusturi "grele" cat si de adeptii sonoritatilor mai blande.
 
Trupa a fost intemeiata in 2005 in Cluj Napoca, de catre Dorin Panduru (chitara) si Vlad Popovici. Solista Teodora Barla reprezenta la momentul actual o prezenta inedita pentru metalul autohton. 
 
Formatia castiga fani repede iar melanjul inedit de genuri nu trece neobservat, aducandu-le muzicienilor premii, intre care, in 2008, prestigiosul loc 1 la concursul "Maximum Rock - Suport pentru Underground". Cantecul premiat este "Mary of Bethady", care devine un clasic Vespera. 
 
Anul 2011 reprezinta momentul lansarii albumului de debut, "Desert of the Real", scos cu ajutorul lui Tibor Baszo, de la Alias Music Studio. In acelasi an Teodora paraseste trupa, locul ei fiind luat de flamboaiantul Dudu Isabel. 
 
Dudu (Seven, Voices of Silence) se potriveste perfect cu genul abordat de formatie iar aceasta chimie duce imediat la rezultate palpabile. Este vorba despre castigarea premiului cel mare la Posada Rock Festival de la Campulung Muscel si calificarea in finala Global Battle of the Bands Romania. 
 
Componentei i se mai adauga Johan Hentz, un talentat basist care va face o echipa formidabila cu restul artistilor. Dupa recunoasterea dobandita prin trofee, Vespera nu se culca pe o ureche si incepe un periplu concertistic prin tara, luand pare la evenimente precum editiile de anul aceta a  Artmania, Peninsula, Rock in Parc, Stuf Vama Veche, Posada 2013 si multe altele. 
 
Dupa o vara incarcata cu evenimente, nici toamna nu se lasa mai prejos si ii pune pe baieti pe drum. Vespera va canta si la editia din 2013 a Maximum Rock Festival alaturi de nume internationale si locale mari, ca My Dying Bride, The 69 Eyes, Samael, Leaves' Eyes, Atrocity, Dirty Shirt, Abigail, Psycho Symphony, God the Barbarian Horde si TBA. 
 
Vespera va urca pe scena in ziua a doua a festivalului, pe 26 octombrie 2013, cand va "deschide ostilitatile". Trupetii sunt incantati sa se afle pe aceeasi scena ca unii dintre idolii lor, My Dying Bride si The 69 Eyes, a caror muzica a constituit mereu o sursa importanta de inspiratie.
 
 
Programul final pentru Maximum Rock Festival:

25 octombrie 2013

Samael
Atrocity
White Walls
God (The Barbarian Horde)
Psycho Symphony
 
26 octombrie 2013

My Dying Bride
The 69 Eyes
Leaves' Eyes
Dirty Shirt
Goodbye To Gravity
Abigail
Vespera

MAXIMUM ROCK FESTIVAL revine in 2013 cu o editie INDOOR ce se va desfasura in perioada 25-26 octombrie 2013, in Turbohalle din Bucuresti.
 
Pe langa concerte, evenimentul va gazdui si alte activitati adiacente, dar si un mare targ de produse rock, unde cei prezenti isi vor putea achizitiona de la tricouri la reviste si alte accesorii rock.
 
Biletele si abonamentele se pot achizitiona deja din reteaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Carturesti, Humanitas si online pe www.eventim.ro).O lista cu toate magazinele din tara unde gasiti bilete pentru acest concert se poate vedea AICI.
 
Bilete pentru o singura zi: 
90 lei: pana la data de 30 septembrie
100 lei: in perioada 1 - 24 octombrie
115 lei: pentru ziua de 25 octombrie
125 lei: pentru ziua de 26 octombrie
 
Abonamente individuale:
145 lei: pana la data de 4 septembrie
160 lei: in perioada 5 - 30 septembrie
175 lei: in perioada 1-24 octombrie
200 lei: in perioada 25-26 octombrie


MAI MULTE DESPRE Goodbye to Gravity, Vespera
Posted by Dragos P., at 18:20 |  September 24, 2013  | 0 Comentarii  | 2877 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: GOODBYE TO GRAVITY si VESPERA participa la Maximum Rock Festival

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri