stiri rock

‘Head Home’, noul album neo-folk semnat de Leaver este disponibil online

‘Head Home’, noul album neo-folk semnat de Leaver este disponibil online
Avem ceva veşti interesante în legătură cu un proiect de origine bulgară şi anume, Leaver, un duet drone format de Angel Simitchiev (Mytrip, Dayin) şi Daniel Donchov (Expectations). Leaver a lansat recent un nou material pe casetă, „Head Home”, un album ce se poate caracteriza ca o conglomerare de teme muzicale care sugerează tristețea. Muzica respectivă implică chitare acustice care generează un farmec meditativ asupra percepției ascultătorului, o voce temperată care pare să prezinte o stare de spirit melancolică  şi nişte fragmente fabuloase de pian compuse de Stoimen Stoyanov.  Deşi Leaver are reputația unui proiect drone, „Head Home” este un album neo-folk care face uz de nişte intervenții experimentale minimale. 
 

Iată câteva cuvinte de la creatorii acestui album: „’Head Home’ desface singurătatea în două şi se situează la granița dintre aceste două bucăți. Este ceva la fel de fragil precum momentul în care vorbirea silențioasă este pe cale să se transforme uşor într-o tăcere plăcută. Este acel mediu în care cuvintele şi ecourile devin acelaşi lucru, astfel încât semnificațiile se pierd, iar tu te dezintegrezi în confortul nulității.
 
 
„Head Home” a fost înregistrat de Mihail Slavov şi master-izat de Marius Costache la Studio 148. Noul material este disponibil pentru ascultare şi achiziționare pe pagina de Bandcamp a proiectului Leaver, dar a fost lansat şi pe casetă într-o ediție limitată la 100 de copii. 
 
 

Mai jos găsiți un scurt text descriptiv despre Leaver. 
 
Proiectul este încadrat undeva între lo-fi ambient şi muzica scrisă şi interpretată la chitară. Leaver şi-a petrecut ultimii ani cântând în cadrul unor concerte şi colaborări live alese cu atenție. Aceste concerte se pot încheia repede sau se pot întinde pe mai mult timp, pot fi mai liniştite sau mai zgomotoase, dar întotdeauna e ca şi când muzica ce se captează picură la ferestrele caselor părăsite şi demult uitate. În primăvara lui 2016, Leaver a prezentat noul material ‘Head Home’ prin intermediul unui turneu desfăşurat în Anglia.


MAI MULTE DESPRE Mytrip
Posted by Gina S., at 17:56 |  May 16, 2016  | 0 Comentarii  | 3456 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: ‘Head Home’, noul album neo-folk semnat de Leaver este disponibil online

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri